Hoge innovatiekosten
voorkomen?

Met de Development Roadmap ontvang je binnen 2 weken complete controle over je hele innovatieproces. Van vraagstuk, tot risico’s en (financiële) haalbaarheid van alle mogelijke oplossingen.

Development Roadmap aanvragen

Zonnestroom­potentie voor vastgoed

Ontdek hier hoe we van jouw vastgoedportfolio een winstgevende energiebron maken.

De potentie voor zon-op-dak is enorm. Toch blijft een groot gedeelte van de zonnestroompotentie onbenut voor vastgoedeigenaren. En dat is niet zonder reden.

Hoge energielasten

Als vastgoedeigenaar heb je te maken met hoge energielasten. Er lijkt bijna geen einde te komen aan de jaarlijkse stijging. En dat tikt aan, zeker als je tientallen gebouwen bezit.

Grote verschillen per pand

Je hebt vast al eens gekeken naar zonnepanelen of andere duurzame energiebronnen om de stijging van energielasten een halt toe te roepen. Maar zo eenvoudig is het niet.

Je hebt te maken met verschillende soorten panden die allen een eigen unieke situatie hebben. Van verbruik tot aan soorten daken en schaduwplekken. Om per individueel pand een leverancier van zonnepanelen in te schakelen om de zonnepotentie door te meten kost veel tijd, geld en administratief werk. Ook het totaaloverzicht ontbreekt waardoor het onduidelijk blijft met welke daken je het beste kunt beginnen.

Veel onbeantwoorde vragen

Een reden dat veel vastgoedeigenaren zonnestroompotentie nog niet optimaal benutten is dat ze rondlopen met veel onbeantwoorde vragen:

  • Gaan zonnepanelen kapot als er (grote) hagelstenen op vallen?
  • Hoe zit het met het brandgevaar?
  • Komen er kabels op vreemde plekken terecht die gevaarlijk zijn voor mijn mensen?
  • Leveren zonnepanelen wel genoeg op, afgezet tegen de investering?
  • Hoe zit het met de aansluitingen?
  • Welke stempel drukken zonnepanelen op het aanzicht van het pand?

Deze bedrijven gingen je voor

Verplichte wet- en regelgeving

Een andere veelgenoemde reden voor vastgoedeigenaren om nog te wachten met zonnepanelen is dat de prijs van modules daalt, waardoor het uitstellen van de investering verstandig lijkt. Dit is echter niet het complete verhaal. Subsidies en stimulerende regelingen worden namelijk tegelijkertijd afgebouwd.

Hierdoor blijft het financiële plaatje om en nabij constant en win je niks door te wachten. Sterker nog; langer wachten is geen optie meer. Er komen steeds hardere eisen voor panden. Kantoorpanden moeten bijvoorbeeld per 1 januari 2023 minimaal energielabel C hebben, anders mogen ze niet meer als kantoor gebruikt worden. Het is wachten op meer energieverplichtingen voor panden met andere doeleinden

arrow down
Vragen of meer weten?
Marnick helpt je graag verder

Businesscase voor gehele vastgoedportfolio

Het is logisch dat je met veel vragen zit en daardoor nog een (groot) deel van de zonnestroompotentie van je vastgoed niet hebt benut.

Maar stel dat wat je hier boven hebt gelezen allemaal niet meer speelt. Wat zou het voor je betekenen als je straks geen energierekening meer hebt voor je gehele vastgoedportfolio?

Je rendement per pand stijgt, de kosten dalen drastisch. De waarde van je panden stijgt doordat het energielabel verbetert. En je komt niet voor nare verrassingen te staan omtrent wet- en regelgeving. Voorkomen is beter dan genezen.

Zou je dan overwegen om snel aan de slag te gaan met ze zonnestroompotentie van je vastgoedportfolio?

Dé oplossing voor zonnestroompotentie vastgoedportfolio

Met onze unieke data-driven tool bepalen wij de zonnestroompotentie voor je complete vastgoedportfolio.

Data-driven en volledig geautomatiseerd

We bepalen volledig geautomatiseerd, snel en efficiënt hoeveel zonnepanelen er mogelijk zijn voor al je individuele daken. Je kunt zelfs zien hoeveel schaduw er aanwezig is en wat de verwachte energieopbrengst wordt per locatie. Hoe groot de verschillen tussen je panden ook zijn, je ziet alles in één overzicht terug.

Unieke tool op basis van een Geografisch Informatie Systeem

We kunnen deze waardevolle informatie bieden doordat onze rekentool hoogtekaarten uit openbare bronnen gebruikt om nauwkeurige berekeningen voor individuele daken te maken.

Financieel model voor strategische planning

De uitkomst hiervan combineren we met de onderhoudsstatus, elektriciteitsaansluitingen en energietarieven om zo een compleet financieel model te genereren. Daardoor krijg je direct inzicht in het laaghangende fruit op het gebied van besparing op je energierekening, terugverdientijd, rendement, milieuwinst, energieopbrengst en investering. Bovendien helpt het bij je strategische planning om je vastgoedportfolio te verduurzamen.

Met welke vraag of uitdaging je ook zit rondom verduurzamen van je vastgoedportfolio…

…we zorgen ervoor dat je financieel geen redenen meer ziet om niet aan de slag te gaan met de enorme kansen van zonnestroompotentie voor je daken. Snel een duidelijk overzicht van de zonnestroompotentie en financiële indicatoren voor alle daken. Inclusief gunstig prijskaartje.

Verduurzamen met de lusten, zonder de lasten

Voor iedere uitdaging rondom het bepalen van de zonnestroompotentie van je complete vastgoedportfolio biedt onze tool een oplossing. Alleen het inzicht in de zonnepotentie en de strategische planning om het te realiseren is al waardevol. Je blijft in control en bepaalt zelf hoe ver je wilt gaan.

Wacht niet langer af tot verduurzamen een verplichting wordt. Maak vanaf vandaag een winstgevende energiebron van je vastgoedportfolio.

Dit vind je mogelijk ook interessant

arrow right
arrow right

Benieuwd naar onze andere expertises?

Je hebt groeiambities, een capaciteitsprobleem, bottlenecks in het productieproces of gewoon een ambitieus idee dat je wilt laten challengen. Kies de expertise die het beste past bij je vraagstuk en we helpen je vooruit.

Samenwerkingen

QING heeft een enorm technisch netwerk met toonaangevende spelers in de technische branche. Onze opdrachtgevers doen hier ook hun voordeel mee. Dat blijkt uit onze krachtige samenwerkingen.