Aardgasvrij in 2050? Creëer uw warmtevisie en geef het daadkracht.

04 jul 2018

Wij staan met zijn allen voor een grote uitdaging, wij willen van het aardgas af. Waarom? Omdat aardgas geen schone brandstof is. In 2015 hebben we met andere landen in Parijs afgesproken om de temperatuurstijging te beperken tot 2 graden. Dat houdt in dat we de uitstoot van CO2 drastisch moeten verminderen en dat wij vol gas, gas moeten terugnemen.  Deze transitie is een enorme opgave, zowel logistiek, technisch als financieel, en vraagt van iedere gemeente een gestructureerde en planmatige aanpak; een warmtevisie!

Een warmtevisie brengt in kaart waar u op dit moment als gemeente staat, en in hoeverre u mogelijkheden heeft om alternatieven voor aardgas in te zetten. Dat klinkt logisch, maar waar begint u als gemeente? Daarbij moet uw warmtevisie technisch, met de benodigde kennis en data onderbouwd worden, zodat u concrete stappen kunt maken als organisatie. En die concrete stappen, hoe gaat u dat vormgeven? Een praktisch en overzichtelijk uitgewerkte implementatiestrategie, behoort in uw warmtevisie te worden opgenomen, tenslotte bent u afhankelijk van de inbreng  en bijdragen van alle stakeholders binnen uw gemeente die deze visie moeten dragen en uitwerken om deze transitie tot een succes te maken.

QING Sustainable kan u helpen uw warmtevisie vorm te geven, ondersteund op basis van technische, financiële en praktische haalbaarheid. Op deze manier krijgt uw warmtevisie daadkracht en kunt u als organisatie daadwerkelijk aan de slag; “Vol gas, gas terugnemen!” Doet u mee?

Delen