Event

Food Technology 2023 | Event

calendar icon
12 en 13 april 2023
person icon
time icon
location icon
Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

Ons voedselsysteem staat onder grote druk. Het effect van jarenlange massaconsumptie op onder meer het klimaat, grondstoffen en andere natuurlijke bronnen wordt steeds meer zichtbaar. Het gebruik van technische innovaties is voor de voedselverwerkende industrie van groot belang. 

Food Technology brengt de werelden van food, beverage en technologie bij elkaar om samen te werken aan een efficiënt en duurzaam voedselsysteem.

Bezoek QING en Stäubli Robotics op Food Technology in Den Bosch op 12 & 13 april.

Food meets hightech tijdens Food Technology 2023

Op 12 en 13 april organiseren Mikrocentrum en Vakblad EVMI de tweede editie Food Technology in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Zowel op de beursvloer als tijdens de lezingen en seminars ontdek je de laatste ontwikkelingen op drie actuele hoofdthema’s:

  • Voedselverwerking & machines
  • Voedselveiligheid
  • Food innovatie & duurzaamheid

Food Technology 2023 geeft professionals die werkzaam zijn in de voedingsmiddelenindustrie een volledig overzicht van de nieuwste hightech innovaties. Het evenement is relevant voor zowel ingenieurs, technici en managers die verantwoordelijk zijn voor de technische processen in de fabriek als voor levensmiddelentechnologen die bezig zijn met productontwikkeling, kwaliteitsmanagement en onderzoek. Food Technology biedt een breed scala aan bedrijven om te ontmoeten en lezingen om te volgen in het congresprogramma.

Registreer hier gratis je bezoek

Kom kennismaken met QING en Stäubli

Krijg een unieke kijk in ons lab. Op de Food Techology beurs demonsteren we samen met Staubli Robotics de foodgrade robotarm met AI-integratie.

De mogelijkheden van robotisering in combinatie met technologieën als AI, digital twin en vision biedt met name voor de voedingsmiddelenindustrie enorm veel mooie kansen. Hiermee kan je uitdagingen als de veranderende vraag van de consument, het tekort aan arbeidskrachten, steeds strengere hygiëne- en kwaliteits- en milieueisen het hoofd te bieden. 

Vanwege de complexiteit van organische producten bestaat er geen standaard automatisering. Met de robotopstelling met AI-integratie helpen we voedselproducenten om zonder risico en zorgen te starten met automatiseren. Dat doen we door vooraf de haalbaarheid aan te tonen van het food automation vraagstuk.

Als je stappen wil zetten richting geavanceerd automatiseren, dan is een bezoek aan onze stand in Den Bosch absoluut de moeite waard. 

Registreer hier gratis je bezoek

Bram de Vrught
arrow down
Vragen of meer weten?
Bram helpt je graag verder.

See, think, act

De foodgrade robotarm met AI-integratie maakt het mogelijk om complexe handelingen in de food industry te automatiseren. Dit werkt volgens het See, Think, Act principe. Dit principe kan je vergelijken met menselijke handelingen.

See: de mens kijkt en observeert. Dit doet het systeem door middel van een camera. Daarvoor zijn verschillende technieken mogelijk: 2D vision, 3D vision of een line scanner.

Think: de mens kan door te denken situaties begrijpen en verbanden leggen. Het unieke aan deze opstelling is dat we denkvermogen kunnen toepassen. De robot kan complexe producten of situatie begrijpen, om vervolgens automatisch een adequate actie te bepalen. Acties kunnen zijn: kwaliteitscontrole, sortering en het herkennen van product eigenschappen, -onderdelen en -vormen. Hiervoor gebruiken we deep learning.

Act: na het maken van een keuze, voert de mens een handeling uit. Bij de robot gaat dat ook zo: na het zien en het bepalen van de actie, wordt de actie uitgevoerd. De robot bezit over een zelflerend systeem; door te doen, verzamelt de robot data en wordt het systeem steeds slimmer.

Plan je gratis bezoek

Tijdens Food Technology maakt u kennis met oplossingen op het gebied van o.a. machinebouw, toelevering machinebouw, sensoren, robotica, vision, camerasystemen, fotonica, drones, digitalisering, automatisering, software, ICT, big data, AI, IoT, visualisatie, reiniging, klimaatbeheersing en smart maintenance.

Het bezoek aan Food Technology is gratis, maar een aanmelding vereist. Registreer je gratis bezoek hier.

We kijken ernaar uit je daar te zien!

succes icon
Verstuurd
Bedankt! Je inzending is ontvangen!
Oeps, er is iets fout gegaan. Probeer het opnieuw.