Business Developer zonneparken M/V

06 aug 2018

Wie zoeken wij…

Een enthousiaste Business Developer voor grootschalige zonneparken die initiatief neemt en in staat is grondposities te ontwikkelen met landeigenaren op een prettige en eerlijke manier. Je bent assertief, creatief én op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de wereld van de duurzame energie. Je zult kennis moeten opdoen over het beleid van de gemeenten en provincies waar je te werk wilt gaan. Sommige weken bezoek je landeigenaren en maak je land-deals. Dit in samenspraak met de investeringsmaatschappij, gemeenten en advocaten. Andere weken stuw je het team rondom de buurtconsultatie processen en het oplijnen van externe stakeholders zoals natuurorganisaties, lokale energiecoöperaties en (semi-)overheidsorganen. Het ontwikkelingstraject voor business development omvat onder andere:

 • Verdiepen in gemeentelijk en provinciaal beleid omtrent zonneparken.
 • Aansturen GIS-expert voor lead generatie.
 • Afspraken met landeigenaren;
 • Overleg met gemeenten, provincies en omwonenden en andere belanghebbenden;
 • Financieel modelleren van projecten;
 • Contractonderhandelingen met grondeigenaren; ondersteund door advocaat, notaris, investeerders
 • Tekenen grondovereenkomst.
 • Organiseren buurtparticipatie en consultatie ronden.
 • Overdracht naar projectmanager.

Wat verwachten wij van jou …

 • Opleidingsniveau HBO of WO, bijvoorbeeld Energy Science, Global Sustainability Science, maar ook bedrijfskunde, commerciële economie, etc.);
 • Communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk;
 • In staat financiële modellen en contracten te begrijpen en daarmee om te gaan;
 • Werkervaring in o.a. Sales, Business Development, energy consultant, of soortgelijke functies;
 • En je kunnen handhaven in een snelgroeiende organisatie. Dat betekent zelfstandig, hands-on, probleemoplossend, verantwoordelijkheid nemen en actie!
 • Rijbewijs B;

Wie zijn wij…

QING is een ingenieursbureau, dat een joint-venture heeft opgezet met Low Carbon, een Brits investeringsfonds in duurzame energie. Deze samenwerking, LC Energy, heeft als doel om grootschalige zonne-energie projecten te ontwikkelen op de Nederlandse markt. Jij zult vooral werkzaam zijn voor deze joint-venture. Het ingenieursbureau QING (90 FTE) houdt zich bezig met verschillende facetten in de energietransitie zoals restwarmte hergebruik, consultancy, beleidsadvisering voor gemeenten en energiescans voor grote bedrijven. Tevens zijn we actief bezig ons voor te bereiden op nieuwe technieken en markten zoals batterijopslag en waterstofproductie. Verder houdt QING zich nog bezig met machinebouw, mechatronica, engineering en robotica. Waar je ons wellicht van kent is het AVRI zonnepark op een afvalberg of de Twentse Electric Superbike Challange. Wil je meer van ons zien bekijk dan de vlog van deze vacature of van ons 5-jarig jubileum.

Wat kun je van ons verwachten

QING is sterk groeiend en biedt een afwisselende, prettige en uitdagende werkomgeving waar je persoonlijke ambities en vakmanschap in hoge mate worden gewaardeerd. Onze werksfeer kan worden omschreven als professioneel en toch informeel; er heerst een echte teamspirit, en iedereen ondersteunt elkaar waar nodig. Je zult met name werkzaam zijn op onze vestiging op Wageningen Campus, een inspirerend bedrijventerrein in Gelderland waar veel innovatieve en transitie gerelateerde bedrijven zijn gevestigd. Ook op onze locatie in Arnhem, industriepark Kleefse Waard, zijn veel bedrijven met energie gerelateerde technieken bezig zoals laadpalen, waterstof of batterij-technologie. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om vanuit onze vestigingen in Borne en Utrecht te werken en eventueel ook vanaf thuis. Naast goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden bieden wij je de mogelijkheid om je eigen (energie gerelateerde-) hobbyprojecten, interesses en ambities te verkennen en te ontwikkelen. Je droombaan hebben we, of we creëren hem voor je! Plezier in je werk, en jou laten doen waar je goed in bent zijn onze uitgangspunten. En daarbij zorgen we uiteraard voor een professionele individuele loopbaanbegeleiding.

Dus…wat houdt je tegen? Neem contact op met Marius Schaaps, mschaaps@qing.nl en kom kennismaken!

QING verzamelt de door jou verstrekte persoonlijke gegevens en gebruikt deze om jouw sollicitatie te verwerken en jou te helpen aan wellicht een nieuwe baan. Wij bewaren je gegevens in onze database tot vier weken na beëindiging van de sollicitatieprocedure. Alleen als je ons daarvoor toestemming geeft bewaren wij je gegevens tot één jaar na de beëindiging van je sollicitatieprocedure.  Je kan ons op ieder moment verzoeken jouw gegevens te verwijderen of de toestemming intrekken. Meer informatie over de verwerking van jouw persoonlijke gegevens en jouw rechten vind je in het Privacy Statement van QING. 

 

Delen

Reageren op deze vacature!

Voornaam

Achternaam

Plaats

Telefoonnummer

Email

CV uploaden

Bericht