Digital Twin: Simulatie en IoT, een eerste stap richting innovatie

22 nov 2018

Digital twin één van de punten waarmee wij onze dienstverlening naar een hoger niveau tillen.

Even verder toelichten…

Met simulatie bedoelen wij dat we in staat zijn complete processen te simuleren. Denk hierbij aan een productieproces, een machine of zelfs een assemblagelijn met menselijke handelingen. Wij gebruiken daarvoor 3D CAD modellen en programmeren vervolgens alle eigenschappen en specificaties van de componenten (zowel mens als machine) in de simulatie. Vervolgens kunnen we het in 3D simuleren en mocht u het interessant vinden, zelfs in Virtual Reality ervaren.

Wat kun je er dan mee?

Het toepassen van simulaties biedt ontzettend veel voordelen en mogelijkheden. Allereerst verkorten we hiermee de doorlooptijd van een automatisering aanzienlijk. We kunnen in de conceptfase al meerdere oplossingen simuleren waardoor we in een vroeg stadium al voor de meest ideale oplossing kunnen kiezen. Dit betekent ook minder risico voor ons en onze opdrachtgevers. Wij kunnen de simulatie ook gebruiken om een businesscase te onderbouwen of, in sommige gevallen, juist een andere oplossing adviseren. Na de simulatie weet de software engineer exact wat hij moet schrijven, weet de engineer exact wat hij moet ontwerpen en moet inkopen.
Kortom: minder risico, kortere doorlooptijd en een goed onderbouwde businesscase.

Digital Twin

Naast het ontwikkelen van nieuwe oplossingen kunnen we simulaties ook gebruiken om bestaande processen te optimaliseren. Door een digitale versie (digital twin) te maken van een bestaande machine of proces, kunnen we virtueel aanpassingen gaan testen en simuleren. Wanneer we in een simulatie kunnen zien dat bepaalde aanpassingen tot een optimalisatie van het proces leiden, zal dit in de werkelijkheid ook een optimalisatie opleveren. Dit betekent dat je minder risico loopt in je proces en natuurlijk lagere kosten.

Nieuwsgierig?

Wij gebruiken deze software en aanpak in onze eigen projecten. Daarnaast bieden we het simuleren ook als separate dienstverlening aan. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uzelf, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.  Alvast een voorproefje? Kom op 9 oktober naar onze innovatiesessie in Ede. U bent van harte welkom!

 

Delen