Electric Superbike wint eerste race in Donington Park.

27 aug 2018

In september van vorig jaar berichtten wij jullie over onze samenwerking met Electric Superbike Twente (EST). Een groep studenten van de Universiteit Twente die een goed presterende en efficiënte motorfiets wilden bouwen, goed voor een podiumplek. En dat is ze gelukt!

Tijdens het raceweekend op Donington Park in Groot-Brittannië tussen benzine- en elektrische motoren wist coureur Thijs Peeters te finishen als derde overall en als eerste van de elektrische motoren.

Zaterdagochtend voor de kwalificaties kampte het team nog met technische problemen. ‘We hadden eerst mechanische problemen met onze tandwielverhouding en bijbehorende kettingspanning’, aldus teamcaptain Tim Veldhuis. Vlak voor de kwalificatie kon coureur Thijs Peeters toch rijden en noteerde de achtste snelste tijd.  Tijdens de race op zaterdagmiddag heeft het team een podiumplek weten te veroveren. Coureur Thijs Peeters wist zich in de race met zowel elektrische- als verbrandingsmotoren op te werken van startpositie 13 naar finishpositie 3. Daarmee was Peeters op de Liion-GP de eerste elektrische motor van het veld van 32 coureurs die over de finish kwam.

Een prachtig resultaat en voor EST boven alle verwachtingen: ‘We hebben een goede basis en dit weekend gelijk al stappen gezet. We leren veel en kunnen dit seizoen nog grote stappen maken.” Aldus Thijs Peeters in een persbericht. Ook team manager Tim Veldhuis is enthousiast. “Ongelofelijk dat we in het eerste raceweekend de rondetijden van Nova (TU Delft, red.) van vorig jaar al konden verslaan. En we hebben nog wat technische trucjes achter de hand!”

Na de eerste race op Donington Park Circuit in Groot-Brittannië, volgt een race op TT-circuit Assen op 1 september in samenwerking met OWcup. Eind september zal er nog een derde race zijn op Anglesey in Groot-Brittannië. Na deze drie races wordt de eindstand bepaald.

Wil jij de Liion-Gp, Thijs Peeters en EST ook in actie zien op TT-circuit Assen? Mail dan naar mpenders@qing.nl

 

Delen