Engineeren met VR

23 feb 2018

Engineeren met VR

De ontwikkeling van Virtual Reality (VR) heeft sinds de jaren 90 een vlucht genomen. Waar het voorheen voornamelijk in de automobiel- en vliegtuigindustrie werd toegepast, is het tegenwoordig voor bijna iedereen beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan VR opties op mobiele telefoons. Maar wat betekent VR voor de wereld van engineering? En nog specifieker, voor de ontwerpsoftware zoals onder andere SolidWorks?

Als vernieuwende organisatie willen wij hier natuurlijk graag mee experimenteren. Daarom hebben wij onlangs een VR-set aangeschaft om te onderzoeken welke mogelijkheden het ons kan bieden in onze dienstverlening.

VR biedt een nieuwe beleving tijdens het ontwikkel- en engineeringproces. Zo kunnen wij onze opdrachtgevers al in een vroeg stadium van het project, het ontwerp in een virtuele omgeving laten zien en beleven. Dit geeft een totaal ander beeld dan wanneer je naar een plaatje op een beeldscherm kijkt. Je hebt veel meer gevoel bij de omvang, ruimte, toegankelijkheid en veiligheid!

Wij hebben gemerkt dat wij veel meer waardevolle terugkoppeling op het ontwerp krijgen tijdens een review in VR. Op deze manier kunnen wij sneller schakelen en efficiƫnter te werk gaan. Daarnaast is het ook nog eens ontzettend leuk om te ervaren!

Wilt u informatie over de mogelijkheden, of VR zelf ervaren? Neemt u gerust contact op. Wij vertellen u graag meer, maar zelf ervaren is natuurlijk beter en leuker!

Bram de Vrught
bdvrught@QING.nl
+31 (0)6 5169 8364

Delen