Ervaar innovatie en technologie in het Smart Food Processing fieldlab in Helmond

26 sep 2019

Veel voedselverwerkende bedrijven kunnen lastig aan gemotiveerd productiepersoneel komen. Het is geen populair werk, en personeel is vaak slechts tijdelijk beschikbaar en door schaarste steeds duurder. Ook zaken als ergonomische -en arbo omstandigheden zijn vaak niet optimaal, productie vindt vaak plaats in koude ruimtes en voedsel wordt vaak met vlijmscherpe messen bewerkt. Slimmer produceren door toepassen van innovatie lijkt de oplossing.

Vaak ontbreekt bij voedselproducerende bedrijven specifieke kennis en ervaring over de toepasbaarheid en voordelen van moderne technologie. Men heeft geen beeld bij co/robotisering en mogelijkheden van state-of-the-art procesoptimalisering. COTEMACO is een platform van kennisdeling en innovatie, die voedselverwerkende bedrijven onafhankelijk begeleid in automatiserings -en optimalisatievraagstukken.

Het fieldlab “Smart Food Processing” bij Foodtech Brainport staat vanaf 1 oktober vol met voorbeelden van toepassingen van moderne technologie in de sector. QING heeft aan het fieldlab bijgedragen met een Digital Twin. De bijdrage van QING is gebaseerd op een robotisch systeem dat door andere leden van COTEMACO gebouwd wordt en in dezelfde ruimte komt te staan.

Alleen door innovatie concreet, visueel en tastbaar te maken kunnen we de voedselverwerkende bedrijven laten zien hoe het anders kan. Samen met onze partners  tonen we daarom in het Smart Food Processing fieldlab in Helmond de mogelijkheden van het toepassen van moderne technologie in voedselverwerking. Het fieldlab is geopend vanaf 1 oktober 2019. Ben je geïnteresseerd in een bezoek, laat het ons weten.

Foodtech Brainport Opening fieldlab

COTEMACO

Robot Hub COTEMACO

Delen