Projectnaam: Prolector

Projectomschrijving:
In samenwerking met Apollo VTS uit Coevorden hebben wij een eenvoudig en kostenefficiënt alternatief/ handling system voor de gerobotiseerde uitneemsystemen ontwikkeld en gerealiseerd die onder andere aan CNC draai- en freesmachines gekoppeld kan worden.

Bij een gerobotiseerd systeem is tevens een separaat magazijn of buffer noodzakelijk. Handling system “De Prolector” biedt hiervoor een geïntegreerde oplossing. Het is een stand-alone handling system die aan iedere CNC machine te koppelen is. De producten worden opgevangen en direct in een magazijn geplaatst.

De Prolector heeft 2 magazijnen. Elk magazijn bevat 16 krat posities. Wanneer de kratten  zijn voorzien van een schotindeling, kunnen de producten per positie worden gesorteerd. Hierdoor is het mogelijk om tot wel 6,5 uur manarm producten te produceren. De magazijnen zijn eenvoudig te verplaatsen en te verrijden. Uiteraard is het mogelijk om extra magazijnen te leveren.

De Prolector wordt bediend middels een Touch screen. Hierdoor is de bediening eenvoudig en duidelijk. Bovendien is het ook mogelijk om te joggen. Dit betekent dat het X-Y-Z systeem ook handmatig te verplaatsen is.

Projectresultaat:   Een eenvoudig en kostenefficiënt alternatief/ handling system voor de gerobotiseerde uitneemsystemen ontwikkelt en gerealiseerd die onder andere aan CNC draai- en freesmachines gekoppeld kan worden.