Het Verantwoordelijke Bedrijf

09 aug 2018

In het bedrijfsleven wordt volop gesproken over verduurzamen, maar wat houdt dit in? Wat verstaat u onder verduurzamen? Wat zijn uw wettelijke verplichtingen als organisatie zijnde en wat kan verduurzamen daadwerkelijk opleveren? In 2018 organiseert QING in samenwerking met Radboud Universiteit Nijmegen, conferenties rondom “Het Verantwoordelijke Bedrijf”. Gedurende deze bijeenkomsten gaan we concreet kennis en ervaringen uitwisselen omtrent duurzaamheid.

Onze tweede conferentie, met als thema “Borging van het duurzame (werk)proces bij explosieve groei” zal plaatsvinden bij Paperfoam.  Paperfoam maakt verpakkingen van 100% recycleerbaar en composteerbaar materiaal. Het materiaal is zacht, krast niet en geeft geen stof af. Steeds vaker wordt de expertise van Paperfoam gevraagd om nieuwe innovatieve duurzame verpakkingen te ontwerpen en produceren. Aanvragen rijzen de pan uit en de groeiambitie van 20-30% per jaar wordt dit jaar al ruimschoots gehaald.  Paperfoam moet noodgedwongen steeds vaker keuzes maken tussen mogelijke opdrachten, waarbij ook nagedacht wordt over het toetreden van nieuwe markten, zoals Food.  Deze explosieve groei brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Op welke manier blijven (werk)processen duurzaam gewaarborgd en creëren wij op een verantwoordelijke manier groei?

Paperfoam nodigt u uit op 31 oktober tussen 12.00 en 17.00 om te laten zien hoe zij hiermee omgaan en hierover met hen mee te denken. Het exacte programma volgt. (voorlopige programma) Bent u er (weer) bij? Opgeven kan alvast per mail naar Mayke Stroeken mstroeken@qing.nl.

Een bijeenkomst organiseren over duurzaamheid om te beoordelen waar we staan als bedrijf en ook om nogmaals te benadrukken dat kunststof een zeer duurzaam materiaal is als we er maar verantwoord mee om gaan. Voor Dijkstra Plastics is de bijeenkomst heel nuttig geweest en is positieve input verkregen om hiermee nog meer te verduurzamen. Het is voor Dijkstra Plastics tevens een bevestiging dat ze is t.a.v. verduurzaming op de goede weg is. In de discussie over de ‘plastics soep’ is de conclusie helder, naast ‘Het Verantwoordelijke Bedrijf’ is ook ‘De Verantwoordelijke Mens’ vereist om tot een goede afvalverwerking en –scheiding te komen. We zien dat dit in met name Azië een enorm probleem is en hierdoor de vervuiling ontstaat. Het is dus niet de kunststof, maar de mens die dit probleem veroorzaakt!”

Geert de Wilde, Director Operations at Dijkstra Plastics BV & HK Plastics BV.  Mede organisator HVB 1e editie.

            

Delen