Ingenieursbureau QING, RCT_Gelderland en Knooppunt Techniek organiseren eerste innovatieve bijeenkomst voor regionale MKB bedrijven.

20 sep 2018

Ingenieursbureau QING, RCT_Gelderland en Knooppunt Techniek organiseren eerste innovatieve bijeenkomst voor regionale MKB bedrijven op het Technova College te Ede.

Ede – Ingenieursbureau QING organiseert samen met RCT_Gelderland en Knooppunt Techniek op 9 oktober een innovatiesessie om regionale MKB bedrijven informeren over de mogeljikheden die IoT en simulatie software, ook wel bekend als Digital Twin, bieden bij het optimaliseren van hun (productie)processen.  Bedrijven zullen middels een interactieve sessie betrokken worden en zullen na deze sessie concrete handvatten hebben om deze technologie toe te passen in hun eigen bedrijf. Het event zal een primeur zijn bij het nog te openen Technova College in Ede.

De wereld van techniek verandert  in een stroomversnelling en daar waar sommige mensen terughoudend zijn voor deze nieuwe technieken, ziet Bram de Vrught,  Business Manager van QING, juist volop mogelijkheden.  “Deze technologie geeft ons de middelen om slimmer, efficiënter en tegen lagere kosten te optimaliseren en te automatiseren. Door samen te werken met Knooppunt Techniek en RCT_Gelderland bereiken wij juist die bedrijven die ook willen innoveren en daar concrete stappen in willen zetten.”

De deelnemers worden uitgedaagd om hun eigen businesscase/vraag mee te nemen om te bekijken wat deze technologie voor hen kan betekenen. Op deze manier gaan ondernemers met concrete ideeën en handvatten naar huis.  Een van deze vraagstukken wordt geselecteerd door QING en RCT Gelderland en verdient hiermee een innovatietraject dat kosteloos zal worden opgestart.

Bram de Vrught vervolgt; “Het feit dat het Technova Collega ons de mogelijkheid biedt deze primeur te organiseren is fantastisch! Wij slaan hier als ondernemers, onderwijs en provincie echt de handen ineen om samen vooruitgang te boeken.”

Joop Hazeleger, directeur Knooppunt Techniek,  vult enthousiast aan; “Het nog te openen Technova College, zal behalve gedegen technisch onderwijs, een verbindende rol gaan spelen tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Initiatieven als deze, zijn mooie kansen voor zowel regionale ondernemers als het onderwijs om van elkaar te leren en innovatie te versnellen.”

Meer info over de bijeenkomst vindt u hier. 

Delen