Masterclass Data-acquisitie en -interpretatie

28 jan 2020

Ontwikkelingen op het gebied van data en technologie gaan supersnel en de mogelijkheden zijn legio. Wij vinden het belangrijk dat (onze) engineers bijblijven en zich voortdurend ontwikkelen. Daarnaast delen we graag onze kennis en die van onze partners op deze gebieden met de industrie. Dat doen we via events en seminars bij partners, opdrachtgevers, hogescholen en universiteiten. Maar ook via onze masterclasses in Arnhem, vier keer per jaar. De eerste masterclass is op 10 maart.

Waarom dit onderwerp?
In de smart factory, de fabriek van de toekomst, is niet alleen machinedata van belang, maar is ook data nodig uit de omgeving van de machine en uit de logistieke systemen die de productie aansturen.

Deze data heeft een aantal belangrijke eigenschappen, zoals hoog volume, hoge snelheid, grote verscheidenheid en grote verschillen in kwaliteit. Bij het omgaan met data heb je daarom een gestructureerde aanpak nodig om data te verzamelen, op te schonen, te verwerken, te analyseren en toe te passen.

Wat ga je doen?
In deze masterclass komt de theorie en de praktijk van data-acquisitie en -interpretatie aan de orde. We gaan vooral kijken naar de data die in een industriële productieomgeving, met name rond machines, ontstaat. We gaan in op het nut en de noodzaak van goede data, de uitdagingen van het omgaan met data en de praktische aanpak van datavraagstukken. In het tweede gedeelte maak je je eigen dashboard en ga je samen met innius aan de slag om een cyclus van data-acquisitie, -verwerking en -interpretatie uit te voeren.

De masterclass wordt gegeven door Riné le Comte

Riné le Comte is CTO van Innius B.V., een bedrijf dat de innius smart factory software bouwt. Riné is een software engineer in hart en nieren en heeft zich gedurende een periode van 30 jaar beziggehouden met het ontwerpen en bouwen van innovatieve software. Bij Innius houdt hij zich bezig met de ontwikkeling en uitrol van een geavanceerde IoT software oplossing voor de industrie. Daarnaast is hij ICT docent aan de Christelijke Hogeschool Ede, waar hij jonge mensen opleidt tot zelfbewuste en bekwame ICT-ers.

Data is essentieel in de Smart Factory
In de Smart Factory van de toekomst zijn machines slimmer geworden. Voor deze smart machines is het concept van digital twin erg belangrijk. Dit is een digitale representatie van de fysieke machine, die continue wordt bijgehouden met machinedata uit de fysieke machine. Deze vergaande integratie van fysieke en digitale wereld is essentieel voor bijvoorbeeld predictive maintenance, waar slimme algoritmes op basis van allerlei data kunnen voorspellen wanneer de machine in storing zal komen. Hierop kan vroegtijdig worden geanticipeerd zodat de uptime van de machine wordt verbeterd. Relevante en tijdige machine data is een essentiële voorwaarde voor de Smart Factory.

Voor wie is deze masterclass geschikt?
Voor techneuten (junior- t/m seniorniveau) die te maken hebben met vraagstukken rondom industriële productieprocessen.

Heb je een vraag? Mail of app even met Bram: bdvrught@qing.nl – 06-51698364

Datum: 10/03/2020
Locatie: Industriepark Kleefse Waard – Parkrestaurant De Waard  – Westervoortsedijk 73, Arnhem
Tijd: 16.00-19.30 uur, inclusief pizza

Meld je hieronder aan voor de Masterclass Data-acquisitie en interpretatie:

We gebruiken je gegevens om met je te communiceren voor en na het event. Ook houden we je via je e-mailadres op de hoogte van de andere masterclasses. Je kunt je elk moment uitschrijven. Bekijk onze privacyverklaring voor meer info.

Delen