Medior Mechanical Engineer | Hengelo

17 feb 2020

Leren en jezelf ontwikkelen vind jij belangrijk. Dat maakt jou een betere engineer en daar profiteren de bedrijven waar jij voor werkt weer van. Je bent ondernemend en houdt ervan om jouw expertise in te zetten voor verschillende projecten en bij verschillende bedrijven in de industrie. Je bent niet bang om zaken naar je toe te trekken en te laten zien wat je als QING-engineer in huis hebt.

Dit wordt jouw baan als Mechanical Engineer

In deze rol bij QING werk je voor gevestigde bedrijven in de industrie. Je bent verantwoordelijk voor het 3D opzetten van constructies of het aanpassen van bestaande constructies van een ontwerp. Je maakt berekeningen om de juiste component- en ontwerpkeuzes te kunnen maken. Dit doe je vanuit een eigen oriëntatie of vanuit verstrekte richtlijnen en aanwijzingen. Je werkt het engineeringspakket uit(zelfstandig of gezamenlijk met een tekenaar/constructeur), stelt instructie- en documentatiemateriaal op en bereidt inkoop van maak- en koopdelen voor. Vanuit de functie Mechanical Engineer bestaat de mogelijkheid om door te groeien naar Lead Engineer.

Over QING

QING werkt dagelijks aan innovatieve en unieke projecten, waarmee we organisaties helpen om slimmer, efficiënter en duurzamer te ondernemen. Dit doen we bij de opdrachtgever op locatie of op onze eigen engineeringsafdelingen. Wij doen dat voor een groot aantal opdrachtgevers in de voedselproducerende en -verwerkende industrie en de verpakkingsindustrie, Daarnaast richten wij ons op het ontwerpen én realiseren van klantspecifieke oplossingen. Daarbij zetten we onder andere simulatie, digital twin, IoT en data in als krachtige tools. Door deze tools te gebruiken worden tijd en kosten bespaard en risico’s beperkt. Inmiddels is QING vanuit het hoofdkantoor in Arnhem, gegroeid tot een bedrijf van ongeveer 100 medewerkers met vestigingen in Hengelo (O), Wageningen, Utrecht en Veghel. Vanuit deze vestigingen voeren we projecten uit voor opdrachtgevers in heel Nederland en zoeken we de samenwerking op met kennisinstituten en onderwijsinstellingen in de regio.

Het hoofdkantoor in Arnhem heeft een werkplaats waar prototypes en machines worden ontworpen en gebouwd door ons team van engineers.

QING Groep is jong qua organisatie en geest, maar volwassen qua expertise en ervaring.

Wat zien we graag bij jou?

 • HBO werk- en denkniveau, richting Werktuigbouwkunde, Engineering of Autotechniek, door opleiding en/of ervaring
 • meerdere jaren relevante ervaring in de machinebouw of apparatenbouw
 • je bent vaardig met 3D-CAD software
 • bezit rekenkundige vaardigheden: handmatig en softwarematig
 • pragmatisch handelen, flexibiliteit, gedrevenheid en ondernemerschap

Wat mag je van ons verwachten

QING is sterk in ontwikkeling en biedt een afwisselende, prettige en uitdagende werkomgeving waar je persoonlijke ambities en vakmanschap in hoge mate worden gewaardeerd. Onze werksfeer is professioneel en toch informeel; er heerst een echte teamspirit, en iedereen ondersteunt elkaar waar nodig. Onze vestiging in Hengelo is vorig jaar gestart, dus je zal in eerste instantie in een klein team samenwerken. De vestiging Hengelo wordt opgebouwd vanuit jouw input, inzet en enthousiasme. Daarbij krijg je veel vrijheid, waarbij je altijd op je collega’s in Arnhem kunt rekenen. Zij ondersteunen jou graag met hun eigen kennis en ervaring.

Naast goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden bieden wij je de mogelijkheid om je eigen interesses en ambities te verkennen en te ontwikkelen. Je droombaan hebben we, of we creëren hem voor je! Plezier in je werk, en jou laten doen waar je goed in bent zijn onze uitgangspunten. En daarbij zorgen we uiteraard voor een professionele individuele loopbaanbegeleiding. Er wordt hard gewerkt bij QING en er is veel toewijding en beleving. Maar daarnaast vinden we het ook belangrijk dat er voldoende balans is tussen werk en privé en daar helpen we graag bij.

En verder krijg je bij QING:

 • een goed salaris
 • de mogelijkheid om door te groeien naar lead- of project engineer
 • ruimte om opleidingen te volgen
 • 8% vakantiegeld
 • 26 vakantiedagen
 • de mogelijkheid om vakantiedagen bij te kopen
 • interessante kennissessies en toffe personeelsuitjes

Heb je vragen?

Over de functie? Of twijfel je of je wel genoeg ervaring hebt? Neem contact op met Wouter van Neck via 06-129 203 20 of wvneck@qing.nl.  Als jij de juiste drive hebt, is er veel mogelijk binnen QING.

Direct solliciteren

Want, je bent er al uit. Solliciteer direct via onderstaand formulier.

Delen

Reageren op deze vacature!

Voornaam

Achternaam

Plaats

Telefoonnummer

Email

CV uploaden (als je deze bij de hand hebt)

Korte motivatie