Mechanical Engineer | Gelderland

14 feb 2018

Wie zijn wij

QING Groep is een eigenzinnig ingenieursbureau. Onze consultants, adviseurs, projectmanagers en engineers leveren innovatieve en duurzame oplossingen op het gebied van industriële automatisering, speciaal machinebouw en energie. Wij doen dat voor een groot aantal opdrachtgevers in de voedselproducerende en -verwerkende industrie, in de verpakkingsindustrie, voor vastgoedontwikkelaars en -exploitanten, onderwijsinstellingen en voor overheden en semi-overheden. Het innovatieve en duurzame karakter van onze organisatie is herkenbaar in de prestaties die wij leveren, maar ook in de relaties die wij onderhouden, zowel intern als met onze opdrachtgevers.

Wij zetten onze kennis en capaciteiten in om de doelstellingen van onze opdrachtgevers te realiseren. Dienstverlenend als we zijn doen wij dit bij de opdrachtgever op locatie of op onze eigen engineeringsafdeling te Arnhem, Borne en Utrecht . Daarnaast richten wij ons op het ontwerpen én realiseren van klant specifieke oplossingen. De machines en apparaten worden volledig in huis ontworpen en gebouwd door ons team van engineers en vervolgens compleet turn-key opgeleverd.

Bij QING vinden wij bovendien dat werken leuk moet zijn; met plezier werken aan innovatieve en duurzame technische oplossingen voor onze opdrachtgevers, dat is QING Groep.

Wie zoeken wij…

Wij zoeken voor onze engineeringsafdeling te Arnhem een nieuwe Mechanical Engineer.  Afhankelijk van de aard van het project worden de exacte werkzaamheden bepaald. In algemene zin bestaan je werkzaamheden uit het 3d tekenen en construeren van diverse werktuigbouwkundige constructies en onderdelen, met name voor de Food industrie. Hierbij houd je rekening met het doel, budget, levertijd en functie van de betreffende onderdelen, tevens de produceerbaarheid en de te verrichten bewerkingen. Tevens neem je initiatief om eventuele verbeteringen aan te kaarten bij de Lead Engineer.

Je werkt samen in een team van engineers in Arnhem. Je zult veel zelfstandig moeten werken, waarbij je wel kunt rekenen op de support van jouw collega’s. Je krijgt de vrijheid om samen met je collega’s de werkzaamheden op te pakken en in te plannen. Wij zoeken iemand die snel kan schakelen en geen moeite heeft met ad hoc aanpassingen van werkzaamheden. Daarnaast communiceer je makkelijk met je collega’s en met onze opdrachtgevers en ben je niet bang om voor je mening uit te komen.

Wat verwachten wij van jou?

 • HBO werk- en denkniveau, richting Werktuigbouwkunde of Autotechniek, door opleiding en/of ervaring verkregen;
 • Aantal jaren relevante ervaring in de Machinebouw en/of Apparatenbouw (Starters met relevante stage ervaring zijn ook welkom, maar niet voor deze functie);
 • Ervaring met Solid Works is een vereiste;
 • Je beschikt over SAP of PDM kennis;
 • Je bent zeker over jouw geleverde werk en kunt een ander uitleggen welke afwegingen jij gemaakt hebt om tot bepaalde keuzes te komen in je ontwerp;
 • Snel kunnen schakelen is echt een vereiste voor deze rol!

Wat kun je van ons verwachten

QING is sterk in ontwikkeling en biedt een afwisselende, prettige en uitdagende werkomgeving waar je persoonlijke ambities en vakmanschap in hoge mate worden gewaardeerd. Onze werksfeer kan worden omschreven als professioneel en toch informeel; er heerst een echte teamspirit, en iedereen ondersteunt elkaar waar nodig.

Naast goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden bieden wij je de mogelijkheid om je eigen interesses en ambities te verkennen en te ontwikkelen. Je droombaan hebben we, of we creëren hem voor je! Plezier in je werk, en jou laten doen waar je goed in bent zijn onze uitgangspunten. En daarbij zorgen we uiteraard voor een professionele individuele loopbaanbegeleiding.

Wat bieden wij je nog meer?

 • Werktijden zijn in overleg, maar onze engineers beginnen tussen 7.00 en 9.00 uur te werken, tot 15.30 en 17.30. Part-time werken is bespreekbaar;
 • Op kantoor is er altijd vers fruit, versnaperingen, koffie, thee, fris en soep aanwezig;
 • Lunch neem jezelf mee, maar het is ook mogelijk te lunchen in het parkrestaurant, gevestigd op IPKW, waar je je lunch tegen geringe prijzen kunt kopen;
 • Het is mogelijk om 1 x in de week te bootcampen na je werk;
 • 2 keer per jaar nemen wij jou mee naar te gekke bedrijfsuitjes zoals VR-Experience, Lasergamen, motorrijden etc.;
 • 4 x per jaar houden wij een bespreQING waarbij je op de hoogte wordt gehouden van al onze activiteiten, en wordt geïnspireerd door diverse sprekers over technologische ontwikkelingen.

Dus…wat houd je tegen? Kom kennismaken en neem contact op met Andre Heinst, tel. + 31 53893569, aheinst@qing.nl. Of kom eens kijken, je bent altijd van harte welkom!

Delen

Reageren op deze vacature!

Voornaam

Achternaam

Plaats

Telefoonnummer

Email

CV uploaden

Bericht