Mechanical Engineer | Utrecht

04 jul 2019

Mechanical Engineer | Utrecht

Wie zoeken wij…

Vanwege de sterke groei in opdrachten zoeken wij voor onze vestiging in Utrecht een Mechanical Engineer Machinebouw. Je bent verantwoordelijk voor het 3D ontwerpen en construeren van diverse werktuigbouwkundige machines en machineonderdelen, met name voor de Food industrie. Hierbij houd je rekening met de functionaliteit, het doel, budget, levertijd en maakbaarheid van de betreffende machines of onderdelen. Tevens neem je initiatief om eventuele verbeteringen aan te kaarten bij de Lead Engineer. Je werkzaamheden vinden plaats bij ons op kantoor óf op locatie bij onze opdrachtgever.

Je krijgt de vrijheid om zelf de werkzaamheden op te pakken en in te plannen. Je zult veel zelfstandig moeten werken, maar je kunt natuurlijk rekenen op de support van jouw collega’s. Wij zoeken iemand die snel kan schakelen en geen moeite heeft met ad-hoc aanpassingen van werkzaamheden en projecten. Wij willen ons team in Utrecht uitbreiden en jouw input speelt hierbij een belangrijke rol. Wij zoeken dus iemand die initiatief neemt, ondernemend is en echt toe is om vol enthousiasme iets nieuws op te zetten!

Wat verwachten wij van jou… 

 • HBO werk- en denkniveau, richting Werktuigbouwkunde of Autotechniek, door opleiding en/of ervaring verkregen;
 • Aantal jaren relevante ervaring in de Machinebouw en/of Apparatenbouw (Starters met relevante stage ervaring zijn ook welkom om te reageren op de junior functie);
 • Ervaring met SolidWorks en/of Inventor is een vereiste;
 • Kennis van SAP en/of PDM is een pre;;
 • Je bent zeker over jouw geleverde werk en kunt een ander uitleggen welke afwegingen jij gemaakt hebt om tot bepaalde keuzes te komen in je ontwerp;
 • Snel kunnen schakelen is echt een vereiste voor deze rol!

Wat kun je van ons verwachten… 

QING is sterk in ontwikkeling en biedt een afwisselende, prettige en uitdagende werkomgeving waar je persoonlijke ambities en vakmanschap in hoge mate worden gewaardeerd. Onze werksfeer kan worden omschreven als professioneel en toch informeel; er heerst een echte teamspirit, en iedereen ondersteunt elkaar waar nodig.

Naast goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden bieden wij je de mogelijkheid om je eigen interesses en ambities te verkennen en te ontwikkelen. Je droombaan hebben we, of we creëren hem voor je! Plezier in je werk, en jou laten doen waar je goed in bent zijn onze uitgangspunten. En daarbij zorgen we uiteraard voor een professionele individuele loopbaanbegeleiding.

Wat bieden wij je nog meer?

 • Werktijden zijn in overleg, maar onze engineers beginnen tussen 7.00 en 9.00 uur te werken, tot 15.30 en 17.30. Part-time werken is bespreekbaar;
 • Op kantoor is er altijd vers fruit, koffie en thee aanwezig;
 • Lunch neem jezelf mee, maar het is ook mogelijk te lunchen in de gezamenlijke kantine, waar je je lunch kunt kopen;
 • Indien je op de fiets komt naar het werk, is er de mogelijkheid om te douchen;
 • 2 keer per jaar nemen wij jou mee naar te gekke bedrijfsuitjes zoals VR-Experience, Lasergamen, motorrijden etc.;
 • 4 x per jaar houden wij een bespreQING waarbij je op de hoogte wordt gehouden van al onze activiteiten, en wordt geïnspireerd door diverse sprekers over technologische ontwikkelingen.

Wie zijn wij…

QING Groep is een eigenzinnig ingenieursbureau. Onze consultants, adviseurs, projectmanagers en engineers leveren innovatieve en duurzame oplossingen op het gebied van industriële automatisering, speciaal machinebouw en energie. Wij doen dat voor een groot aantal opdrachtgevers in de voedselproducerende en -verwerkende industrie en in de verpakkingsindustrie. Het innovatieve en duurzame karakter van onze organisatie is herkenbaar in de prestaties die wij leveren, maar ook in de relaties die wij onderhouden, zowel intern als met onze opdrachtgevers.

Wij zetten onze kennis en capaciteiten in om de doelstellingen van onze opdrachtgevers te realiseren. Dienstverlenend als we zijn doen wij dit bij de opdrachtgever op locatie of op onze eigen engineeringsafdeling te Arnhem, Borne en Utrecht . Daarnaast richten wij ons op het ontwerpen én realiseren van klant specifieke oplossingen. De machines en apparaten worden volledig in huis ontworpen en gebouwd door ons team van engineers en vervolgens compleet turn-key opgeleverd.

Bij QING vinden wij bovendien dat werken leuk moet zijn; met plezier werken aan innovatieve en duurzame technische oplossingen voor onze opdrachtgevers, dat is QING Groep.

Dus…wat houd je tegen? Kom kennismaken en neem contact op met André Heinst, tel. + 31 6538935690, aheinst@qing.nl. Of kom eens kijken, je bent altijd van harte welkom!

QING verzamelt de door jou verstrekte persoonlijke gegevens en gebruikt deze om jouw sollicitatie te verwerken en jou te helpen aan wellicht een nieuwe baan. Wij bewaren je gegevens in onze database tot vier weken na beëindiging van de sollicitatieprocedure. Alleen als je ons daarvoor toestemming geeft bewaren wij je gegevens tot één jaar na de beëindiging van je sollicitatieprocedure.  Je kan ons op ieder moment verzoeken jouw gegevens te verwijderen of de toestemming intrekken. Meer informatie over de verwerking van jouw persoonlijke gegevens en jouw rechten vind je in het Privacy Statement van QING. 
Delen

Reageren op deze vacature!

Voornaam

Achternaam

Plaats

Telefoonnummer

Email

CV uploaden (als je deze bij de hand hebt)

Korte motivatie