Meer dan de helft op opstartkosten besparen door virtual commissioning

03 jun 2020

Leveren van productielijnen aan buitenlandse klanten brengt extra uitdagingen met zich mee. De productielijnen zijn vaak zo omvangrijk dat het haast onmogelijk is om de gehele lijn in Nederland op te bouwen en te testen, voordat hij aan de andere kant van de wereld geïnstalleerd wordt. Bij het opbouwen van zo’n lijn komen er dus altijd wel onvoorziene zaken naar boven. Door virtual commissioning toe te passen, krijg je deze al in beeld en kunnen problemen en de opstarttijd ter plaatse drastisch verminderd worden.
De Nederlandse machinebouwindustrie staat bekend om het leveren van kwalitatief hoogwaardige, en efficiënte machines. Door steeds door te ontwikkelen blijven deze bedrijven steeds een streepje voor houden op buitenlandse concurrenten, zelfs in de herkomstlanden van die concurrenten. Buitenlandse producenten kiezen nog vaak voor Nederlandse systemen.

Fouten vooraf al in kaart
Door de hele productielijn eerst in de virtuele wereld op te bouwen kunnen de opstartprocedures al doorlopen worden, zonder dat er ook maar een boutje aangedraaid is in de realiteit. QING is in staat om de ontwikkelde programmatuur van een systeem te laten communiceren met het virtuele model, met alle functionaliteiten van de echte productielijn of machine. Zo kun je alle fouten in je programmatuur al onderscheppen in de virtuele wereld. Daarnaast kunnen worst-case scenario’s getoetst worden, of zelfs toekomstscenario’s voor beoogde groei van productie gesimuleerd worden.

Doordat er bij het installeren en opstarten van de daadwerkelijke productielijn minder mis gaat, kan de opstart met veel minder mensen uitgevoerd worden. Onze opdrachtgevers besparen niet alleen dure uren, maar ook nog eens vliegkosten, hotelkosten en andere verblijfskosten. Zo hebben we bij verschillende bedrijven al meer dan 50% van de opstartkosten bespaard.Meer weten?

Bel of mail met Edwin van den Bos
06-58906189

Virtual commissioning toegepast op een krattenwas en -stapelsysteem. Geen ingewikkeld proces, maar testen van een dergelijk geautomatiseerd systeem is wel degelijk nodig. Door dit te doen met behulp van virtual commissioning kon de fabrikant het systeem, voordat het in het buitenland geplaatst zou worden, al uitvoerig testen. Van achter het bureau in Nederland kreeg de opdrachtgever al inzicht in bottlenecks en bugs en kon direct aanpassingen doen in de programmatuur en de besturing.

De eis voor steeds kortere opstarttijden voor nieuwe productielijnen, machines of een hele nieuwe productieomgeving is voor veel bedrijven een realiteit. Digitale technologieën zoals virtual commissioning, maar ook simulatie zijn hierbij onmisbare tools. QING helpt graag bedrijven in de industrie de eerste stappen richting digitalisering. We delen onze kennis graag.
Schrijf je hieronder in en blijf op de hoogte van onze digitale kennissessies.

Delen