Projectontwikkelaar zonneparken M/V

07 jul 2019

Wie zijn wij…

QING is een Wagenings ingenieursbureau, dat een joint-venture heeft opgezet met Low Carbon, een Brits investeringsfonds in duurzame energie. Deze samenwerking, LC Energy, heeft als doel om grootschalige zonne-energie projecten te ontwikkelen op de Nederlandse markt. Je zult vooral werkzaam zijn voor deze joint-venture. Het ingenieursbureau QING (100 FTE) houdt zich bezig met verschillende facetten in de energietransitie zoals restwarmte hergebruik, consultancy, beleidsadvisering voor gemeenten en energiescans voor grote bedrijven. Tevens zijn we actief bezig ons voor te bereiden op nieuwe technieken en markten zoals batterijopslag en waterstofproductie. Verder houdt QING zich nog bezig met machinebouw, mechatronica, engineering en robotica. Waar je ons wellicht van kent is het AVRI zonnepark op een afvalberg of de Twentse Electric Superbike Challenge. Wil je meer van ons zien bekijk dan de vlog van deze vacature en/of van ons 5-jarig jubileum.

 

Wie zoeken wij…

Een enthousiaste Projectontwikkelaar die initiatief neemt en in staat is grondposities te ontwikkelen tot zonneparken op een prettige en eerlijke manier. Je bent assertief, creatief én op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de wereld van de duurzame energie. Je bent een mensenmens, zelfverzekerd en je zult projecten van A tot Z oppakken en ontwikkelen. De ene week bezoek je overheidsorganen en sta je met landschapsarchitecten en omwonenden een zonnepark in te richten, andere weken stuw je het team rondom de buurtconsultatieprocessen en het oplijnen van externe stakeholders zoals natuurorganisaties en lokale energiecoöperaties. Ook ben je in staat te werken op detailniveau met ingenieurs, investeerders, andere specialisten. Het ontwikkelingstraject voor zonneparken omvat onder andere:

– Verdiepen in gemeentelijk en provinciaal beleid omtrent zonneparken.

– Afspraken met omwonenden, natuurorganisaties, energiecoöperaties.

– Sturend optreden richting externe consultants, netbeheerders.

– Overleg met gemeenten, provincies, waterschappen en andere belanghebbenden.

– Financieel modelleren van projecten.

 

Wat verwachten wij van jou…

– Werkervaring met bijv. Projectontwikkeling in vastgoed, Business Development, of werkervaring als energy consultant, en/of soortgelijke functies.

– Opleidingsniveau HBO of WO, bijvoorbeeld Energy Science, Global Sustainability Science, maar ook bedrijfskunde, commerciële economie, etc.).

– Communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk.

– In staat financiële modellen en contracten te begrijpen en daarmee om te gaan.

– Je kunnen handhaven in een snelgroeiende organisatie. Dat betekent zelfstandig, hands-on, probleemoplossend, verantwoordelijkheid en actie nemen!

– Rijbewijs B

 

Wat kun je van ons verwachten… 

QING is sterk groeiend en biedt een afwisselende, prettige en uitdagende werkomgeving waar je persoonlijke ambities en vakmanschap in hoge mate worden gewaardeerd. Onze werksfeer kan worden omschreven als professioneel en toch informeel; er heerst een echte teamspirit en iedereen ondersteunt elkaar waar nodig. Je zult met name werkzaam zijn op onze vestiging op Wageningen Campus, een inspirerend bedrijventerrein in Gelderland waar veel innovatieve en transitie gerelateerde bedrijven zijn gevestigd. Ook op onze locatie in Arnhem (industriepark Kleefse Waard) zijn veel bedrijven met energie gerelateerde technieken bezig zoals laadpalen, waterstof- of batterijtechnologie. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om vanuit onze vestigingen in Hengelo en Utrecht te werken en eventueel ook vanuit huis. Naast goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden bieden wij je de mogelijkheid om je eigen (energiegerelateerde-) hobbyprojecten, interesses en ambities te verkennen en te ontwikkelen. Je droombaan hebben we of creëren we voor je! Plezier in je werk en jou laten doen waar je goed in bent zijn onze uitgangspunten. En daarbij zorgen we uiteraard voor een professionele individuele loopbaanbegeleiding.

Dus… Wat houdt je tegen? Neem contact op met Arno Albers a.albers@qing.nl / 06 46412012 en kom kennismaken!

 

Delen