QING College ‘Integrated Design’- High Tech Systems Park, Hengelo

04 feb 2020

Op uitnodiging van s.v. Archimedes verzorgen we op 4 maart een QING College voor studenten van de opleidingen Werktuigbouwkunde, Industrieel Product Ontwerpen, Chemische Technologie en Mechatronica.

Het QING College is een interactief college om studenten te interesseren, betrekken en informeren over techniek, innovatie en onze projecten in het bedrijfsleven. Daarbij leren en weten studenten meer over:

  • Hoe en waarom werken wij samen met andere bedrijven?
  • Hoe krijg je duidelijk in beeld waar het technische knelpunt van je opdrachtgever ligt?
  • Op welke manier communiceer je met de opdrachtgever?
  • Hoe ziet onze aanpak eruit?
  • Hoe ziet het creatieve proces eruit om tot een oplossing te komen?
  • Waar lopen wij tegenaan in de praktijk?

Dit college wordt gegeven door Ruben Meibergen, Mechanical Engineer bij QING. Het centrale thema van dit college is Integrated Design. Integrated Design houdt in dat je tijdens het ontwerpen van een proces of een machine rekening houdt met verschillende aspecten zoals functionaliteit, gebruiksgemak, duurzaamheid, maakbaarheid en onderhoudskosten. Dit vraagt om betrokkenheid en kennis van verschillende disciplines. Ruben vertelt en laat zien hoe QING dit binnen haar projecten aanpakt.

Tijdens een college gebruiken we échte cases en vraagstukken die we met toestemming van onze opdrachtgevers mogen gebruiken.

Ben je docent? Student? Moet er ook een QING College gegeven worden op jouw school? Kijk op www.qing.nl/qing-college voor meer informatie en ervaringen van docenten en studenten.

QING College 4 maart:
Locatie: Hengelo (O), High Tech Systems Park, Gebouw N
Start: 16.00 uur
Vanaf 17.00 uur: free drinks en pizza

Geen lid van s.v. Archimedes, maar wil je dit college tóch bijwonen? Geen probleem. Stuur dan even een mailtje naar Wouter. Hij zit op ons kantoor in Hengelo: wvneck@qing.nl.

Check al onze events:
www.qing.nl/agenda

Delen