Samenwerking Studenten

Ben jij op dit moment bezig met een technische opleiding binnen de WTB, (Electrical) Engineering, of bijvoorbeeld Mechatronica en vind je het leuk om nu al een kijkje te nemen in wat de toekomst jou straks brengt? Hou QING dan in de gaten. Wij organiseren een aantal keer per jaar diverse activiteiten waarbij wij jou laten zien wat het inhoudt om als engineer te werken binnen diverse branches. Dit doen wij voor studenten en (young)professionals  die het leuk vinden om van elkaar te leren. Wij doen dit juist met studenten met diverse technische achtergronden. Deze diversiteit zorgt er voor dat je je blik verruimt en vaak verrassende nieuwe inzichten krijgt.

Stage

Ben je op zoek naar een stage, afstudeeropdracht of projectstudie? Wij kunnen diverse studenten de mogelijkheid bieden om bij ons werkervaring op te doen.  Binnen QING geven wij jou alle vrijheid en ruimte om deze leerperiode tot een succes en vooral plezierige tijd te maken. Wij faciliteren jou als student en bieden de nodige begeleiding. Binnen QING heerst een open en informele werksfeer, je kunt je collega’s, want ook als stagiair(e) tel jij gewoon mee, altijd om hulp vragen. Je mag gebruik maken van onze werkplaats om bijvoorbeeld aan je motor te sleutelen in het weekend. In de pauze kun je een spel spelen op onze VR set, maar hierin kan je ook je eigen ontwerp aan school presenteren, hoe cool!

Kortom, wij bieden studenten een gave leeromgeving, je moet alleen zelf de kans creëren en pakken! Toon initiatief en laat ons weten wat je graag zou willen doen tijdens je stage, of projectstudie. Tijdens je stage verdien jij goede begeleiding en inzet van ons, dus wees op tijd met contact zoeken. Wij hebben ruimte om een beperkt aantal studenten te begeleiden. Wil je weten hoe andere studenten hun stage bij QING ervaren. Bekijk de vlog!

 

Samenwerking Studieverenigingen en projectteams

QING gelooft in samenwerkingen en kennis delen, dat mag inmiddels duidelijk zijn. Om die reden hebben wij met een aantal studieverenigingen nauw contact. Door onze QING College’s laten wij studenten kennis maken met casussen uit het bedrijfsleven.  Hoe pak je een project aan en op welke manier communiceer je met je opdrachtgever? Door vooraf in overleg met elkaar de inhoud van het college af te stemmen, brengen wij de praktijk dichter bij de theorie. Andersom vinden wij het waardevol om nieuwe verrassende ideeën van studenten te horen tijdens een college.

Dat wij graag kennis delen met studenten blijkt ook uit onze samenwerking met bijvoorbeeld Electric Superbike, een multidisciplinair team van de Universiteit Twente die aan een elektrische motorfiets werken.  Onze engineers en de studenten wisselen kennis uit om tot een geslaagd eindresultaat te komen. De studenten leren van onze ervaring, en andersom leren onze engineers van hun frisse ideeën.

Denk jij dat QING iets voor jou en je medestudenten kan betekenen? Neem contact op met Mayke Stroeken | E: mstroeken@qing.nl| M:06-14449342

VLOG | QING COLLEGE |BECOME A QING