Software Engineer | Arnhem

24 jul 2018

Wie zoeken wij…

Als Software Engineer ben je communicatief sterk, je werkt nauwgezet en hebt ervaring met het ontwikkelen en implementeren van software/ besturingen binnen de machinebouw. Graag werk je in een multidisciplinaire omgeving waarin je informatie, ideeën en oplossingen met elkaar deelt en samen werkt aan een technische oplossing.

Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling op projectbasis van de software welke veelal PLC en SCADA systemen behelst. Deze vraagstukken zijn voornamelijk klant specifiek. De wensen van de opdrachtgever en/ of projectmanager van het project bespreek je door, waarbij je goed kunt luisteren en de kern uit een gesprek kunt halen. Naast het uitwerken en ontwerpen van de software ben je tevens verantwoordelijk voor de testfase, implementatie en de inbedrijfstelling van de machine. (FAT/SAT).

Het kan voorkomen dat je deze werkzaamheden binnen Europa uitvoert om de opdrachtgever en service engineers te ondersteunen tijdens de inbedrijfstelling en eerste productie. Verder komen de volgende werkzaamheden aan orde:

 • Het geven van interne trainingen.
 • Ondersteunen van de service afdeling.
 • Ondersteuning bieden aan de mechanische afdeling.
 • Vastleggen van de functionele beschrijvingen.
 • Opstellen van de specificaties voor de afdeling hardware engineering.

Wat verwachten wij van jou… 

HBO technisch werk en denkniveau (Mechatronica en/of industriële automatisering).

 • Kunnen werken met Protool en WinCC.
 • Ervaring met Codesys en servosystemen.
 • Ervaring met het lezen en begrijpen van elektrische schema’s.
 • Ervaring met het lezen en begrijpen van mechanische schema’s / tekeningen.
 • Zelfstandig kunnen werken.
 • Ervaring Siemens S5 / S7 is een pré.

Wie zijn wij…

Bij QING zetten wij onze kennis en capaciteiten in om de doelstellingen van onze opdrachtgevers te realiseren. Dienstverlenend als we zijn doen wij dit bij de opdrachtgever op locatie of op onze eigen engineeringsafdeling te Arnhem. Daarnaast richten wij ons met QING Mechatronics op het ontwerpen én realiseren van klant specifieke oplossingen. De machines en apparaten worden volledig in huis ontworpen en gebouwd door ons team van engineers en vervolgens compleet turn-key opgeleverd.

QING Groep is jong qua organisatie en geest, maar volwassen qua expertise en ervaring. Wij vinden dat je leuke dingen ook op je werk kunt doen, dus wacht niet tot het weekend! Bij QING willen we dat onze medewerkers plezier hebben in wat ze doen, plezier hebben in samen dingen oppakken en passie hebben voor hun vak.

Wat kun je van ons verwachten… 

QING is sterk in ontwikkeling en biedt een afwisselende, prettige en uitdagende werkomgeving waar je persoonlijke ambities en vakmanschap in hoge mate worden gewaardeerd. Onze werksfeer kan worden omschreven als professioneel en toch informeel; er heerst een echte teamspirit, en iedereen ondersteunt elkaar waar nodig. Wij zijn gevestigd op Industrie Park Kleefse Waard; een inspirerend bedrijvenpark in Arnhem waar veel ondernemingen gevestigd zijn die zich bezig houden met de energietransitie.

Naast goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden bieden wij je de mogelijkheid om je eigen interesses en ambities te verkennen en te ontwikkelen. Je droombaan hebben we, of we creëren hem voor je! Plezier in je werk, en jou laten doen waar je goed in bent zijn onze uitgangspunten. En daarbij zorgen we uiteraard voor een professionele individuele loopbaanbegeleiding.

Dus…wat houd je tegen? Kom kennismaken en neem contact op met Erwin Poelman, tel. +316 236 20 662 epoelman@qing.nl. Of kom eens kijken, je bent altijd van harte welkom!

QING verzamelt de door jou verstrekte persoonlijke gegevens en gebruikt deze om jouw sollicitatie te verwerken en jou te helpen aan wellicht een nieuwe baan. Wij bewaren je gegevens in onze database tot vier weken na beëindiging van de sollicitatieprocedure. Alleen als je ons daarvoor toestemming geeft bewaren wij je gegevens tot één jaar na de beëindiging van je sollicitatieprocedure.  Je kan ons op ieder moment verzoeken jouw gegevens te verwijderen of de toestemming intrekken. Meer informatie over de verwerking van jouw persoonlijke gegevens en jouw rechten vind je in het Privacy Statement van QING. 

 

 

Delen

Reageren op deze vacature!

Voornaam

Achternaam

Plaats

Telefoonnummer

Email

CV uploaden (als je deze bij de hand hebt)

Korte motivatie