Projectnaam:               Rolstoel Tester

Projectomschrijving:   
TÜV Rheinland Nederland B.V., ook gevestigd op Industriepark Kleefse Waard (IPKW), wilde haar machinepark uitbreiden met testmachines voor rolstoelen. De testmachines zullen zowel mechanische als technische componenten bevatten.  Er zullen 2 testmachines worden opgeleverd; In een machine worden de rolstoelen met de wielen (3- of 2-paar) uitgelijnd boven speciale testrollen. Deze rollen lopen asynchroon ten opzichte van elkaar en hebben op iedere helft, 180 graden versprongen, drempels. Hierdoor zal de rolstoel voor een duur van ruim 40 uur ‘dansen’ op de rollen. In de tweede machine worden de rolstoelen op een plaat gezet. Deze plaat word ruim 6.500 keer gelift tot dat de plaat 50mm vrij valt. De norm waaraan de rolstoelen moeten voldoen beschrijft precies de specificaties die de machines moeten hebben.  Voor de ‘hoe’ is nog ruimte waarmee wij proberen zo optimaal mogelijk de machines te realiseren.

In het najaar starten we met de engineering. In deze eerste fase kunnen we eventuele extra wensen verwerken in het ontwerp. Na het bevriezen van het definitieve model beginnen we met de inkoop. Rond de jaarovergang zullen we starten met het opbouwen van de machines in onze werkplaats. In onze werkplaats worden de machines, gebouwd, bedraad, aangesloten en getest om vervolgens verplaatst te worden naar de TÜV. Daar zullen beide machines een week nog uitvoerig getest worden om vervolgens op locatie de uiteindelijke afname plaats te laten vinden.

Projectresultaat:
Het project is nog in de ontwerpfase.

“Eén van de redenen om ons in 2016 te huisvesten op IPKW was de aanwezigheid van innovatieve bedrijven. Dat QING een innovator is was al snel duidelijk.
De keuze, na het definitieve voorstel van QING, was niet moeilijk…. de juiste partner voor TÜV Rheinland Nederland BV, die de eisen en wensen perfect heeft vertaald”.

Rob de Jonge
CFO TÜV Rheinland Nederland B.V.