Werken op 1,5 meter: simulatie geeft inzicht in bezetting en output

24 apr 2020

Als omstandigheden veranderen en je aanpassingen moet doen in je logistieke – of productieomgeving, dan heeft dit effect op je output. Maar welke? En wat betekent dit voor de (nabije) toekomst?

Stel je voor dat je deze scenario’s nu al kunt onderzoeken samen met je medewerkers. Zodat je het bedrijf het beste kunt voorbereiden om met veranderende omstandigheden om te gaan. Door deze scenario’s te simuleren krijg je direct inzicht in de uitdagingen en de mogelijke oplossingen. Daarnaast kun je de simulatie als een blauwdruk gebruiken om in stappen naar de nieuwe situatie toe te werken en daarin alle betrokkenen mee te nemen. Je krijgt antwoord op vragen als:

– Hoe kan ik in de nieuwe situatie het maximale uit mijn proces halen?

– Hoe kan ik mijn personeel veilig en efficiënt inzetten?

– Welke uitdagingen kom ik tegen en welke oplossingen passen het beste?

– Wat is een goede (logistieke) routing door het bedrijf?

– Welke kansen liggen er voor mij om structurele verbeteringen door te voeren?

QING werkt dagelijks aan innovatieve en unieke projecten, waarmee we organisaties helpen om slimmer, efficiënter en duurzamer te ondernemen. Dit doen we bij de opdrachtgever op locatie of op onze eigen engineeringsafdelingen.

De specifieke kennis en ervaring van onze engineers worden ingezet voor opdrachtgevers in de voedselproducerende en -verwerkende industrie en de verpakkingsindustrie. Daarnaast richten wij ons op het ontwerpen én realiseren van klantspecifieke oplossingen. Daarbij zetten we onder andere simulatie, digital twin, IoT en data in als krachtige tools. Door deze tools te gebruiken worden tijd en kosten bespaard en risico’s beperkt.

Lees ook hoe simulatie RAMlab snel inzicht gaf in bezettingsgraad en output van een nog te bouwen additive manufacturing fabriek. 

Delen