Hoge innovatiekosten
voorkomen?

Met de Development Roadmap ontvang je binnen 2 weken complete controle over je hele innovatieproces. Van vraagstuk, tot risico’s en (financiële) haalbaarheid van alle mogelijke oplossingen.

Development Roadmap aanvragen

Prototyping

Je wilt meer testen, data of zelfs productie draaien met een nieuwe oplossing. Het ontwikkelen van een prototype is hiervoor onmisbaar. Als onderdeel van de opstap naar grotere productie of als dé oplossing van je vraagstuk. Afhankelijk van je vraagstuk, ontwikkelen en bouwen we een werkbaar prototype voor zowel machinebouwers als producenten.

prototyping

Een prototype is een belangrijke stap in het ontwikkelproces. Sommige functies zijn bijvoorbeeld al separaat van elkaar getest in een Proof of Principle. Bij een prototype combineren we dit in een compleet functioneel werkend systeem, inclusief besturing.

Prototyperend…

Wat we in de praktijk nog te vaak zien: 

  • Prototypes bevatten gebreken die op voorhand voorkomen kunnen worden
  • Investeringen in een systeem waarvan niet 100% is aangetoond dat de principes werken
  • Zonder prototype aan een oplossing bouwen met alle risico’s van dien
prototyping
prototyping

Wat een prototype zou moeten doen

Afhankelijk van je eigen doel wil je een werkbaar prototype van dé oplossing. De ontwikkeling die je tot dan toe hebt gedaan, wil je toetsen op basis van goed vooronderzoek.

Alles komt samen. Een prototype moet een tastbare validatie van je ontwikkeling en een samenspel zijn tussen de werking van separate principes die al getest zijn. Als tussenoplossing of zelfs als eindoplossing.

Een prototype moet je kunnen optimaliseren, afhankelijk van je wensen. Bijvoorbeeld data opleveren, testen of zelfs al productie draaien.

Door middel van simulatie wil je op voorhand het prototype al geoptimaliseerd hebben voordat het gebouwd wordt. En vervolgens de simulatie weer valideren zodat je 2 krachtige testsystemen hebt.

Op deze manier maak je de stap zo klein mogelijk richting productie. Een belangrijke milestone in de ontwikkeling naar een operationeel systeem. En gunstig voor de hoogte van je investering.

Deze bedrijven gingen je voor

Ontdek onze aanpak voor een optimaal prototype

Onze gefaseerde aanpak zorgt ervoor dat je een krachtig prototype opgeleverd krijgt. Dit kan variëren van een tool tot en met een complete machine. Met alle functies waardoor het hele proces getest wordt.

Kosten reduceren dankzij virtual prototyping

Vaak kiezen we ervoor om eerst een simulatie te bouwen van een prototype. Hiermee kunnen we de functies van een prototype al digitaal testen en daarmee risico’s en kosten voor prototyping reduceren.

De bouw van het prototype

Bij QING kunnen wij het complete prototype engineeren, assembleren, in bedrijf stellen en testen. Van hardware tot software. Fabricage besteden wij afhankelijk van de toepassing uit aan de beste experts in ons krachtige technische netwerk. Daarin stellen wij hoge eisen aan kwaliteit zoals je dat gewend mag zijn van een partner in de Agri, Food en Packaging markt.

Testen en data verzamelen

Het doel van het prototype is veel testen en data verzamelen. Functies die separaat zijn getest met onze Proof of Principle methode combineren we in een compleet functioneel werkend systeem. Inclusief besturing. We toetsen de functionaliteit van het complete systeem door te testen en data te verzamelen.

Optimaliseren

Op basis van het testen bepalen we of er optimalisaties nodig zijn en er aandachtspunten in de functionaliteit zitten. Deze ontwikkelen we door. Op basis daarvan kunnen we ervoor kiezen om een tweede prototype te maken of zelfs al een operationeel systeem.

Proven Technology

De omvang en complexiteit is afhankelijk van het vraagstuk. We maken in de praktijk ook mee dat het prototype zo goed is dat het operationeel al wordt ingezet. Er is dan vaak sprake van veel proven technology waardoor dit mogelijk is.

Bram de Vrught
arrow down
Vragen of meer weten?
Bram helpt je graag verder.

Kosten besparen en risico’s verminderen met 2 krachtige systemen

Met QING zorg je ervoor dat je een prototype optimaal benut. Dankzij onze geavanceerde toepassingen van technologieën zoals Digital Twin & Simulatie kunnen we testen met 2 krachtige systemen: 

  • Een virtueel prototype
  • Een fysiek prototype

Naast dat het virtuele prototype risico’s en onvoorziene kosten voorkomt kunnen we met het fysieke prototype de simulatie weer valideren. Hierdoor heb je toegang tot 2 krachtige systemen waarmee we kunnen testen. Zo weten we zeker dat de eindoplossing optimaal is.

Dit vind je mogelijk ook interessant

arrow right
arrow right

Benieuwd naar onze andere expertises?

Je hebt groeiambities, een capaciteitsprobleem, bottlenecks in het productieproces of gewoon een ambitieus idee dat je wilt laten challengen. Kies de expertise die het beste past bij je vraagstuk en we helpen je vooruit.

Samenwerkingen

QING heeft een enorm technisch netwerk met toonaangevende spelers in de technische branche. Onze opdrachtgevers doen hier ook hun voordeel mee. Dat blijkt uit onze krachtige samenwerkingen.