Mechanical-engineer-on-site-lex
Lex Aalbers

“Dat je broodjes in de supermarkt ziet en denkt: die komen van een machine die ik heb gebouwd!”

arrow left
arrow right

Iets meer dan 3 jaar geleden keek ik wat rond naar ingenieursbureaus en daarbij sprak QING mij gelijk aan. Een stel gasten die met een hoop plezier werken aan technische oplossingen. Niet zo’n stijf ingenieursbureau met saaie figuren, maar open en gezellig. Na het eerste gesprek klopte dit gevoel en sindsdien werk ik met enorm veel plezier bij QING!

Lex Aalbers
QING Mechanical Engineer on-site

Afwisseling en avontuur

Ik werk als mechanical engineer voor QING bij opdrachtgevers op locatie. Hierdoor krijg je een kijkje in de keuken van veel bedrijven en voorkom je dat je in een sleur terechtkomt. Je hebt als het ware de benefits van een vaste werkgever, maar je werkt op verschillende locaties. Wat ik allemaal leer bij verschillende bedrijven kun je nooit leren als je vast zit bij 1 bedrijf!

Het mooiste vak van de wereld

Wat ik zo gaaf vind bij QING is dat we heel veel stoere projecten hebben. Je komt vaak iets tegen waar geen oplossing voor is. Om hier een oplossing voor te verzinnen samen met anderen is het mooiste wat er is. Uitvinder spelen. We hebben ergens een oplossing voor nodig en bedenk het maar. Dat je bij je leidinggevende langsgaat en zegt: “Hey, ik denk dat ik hem heb… Shit, dat moeten we doen jongens. Zo gaat ‘ie werken!”.

Opdrachten die passen bij je eigen ambities

Bij QING heb je 2 smaken: QING Mechatronics en QING Engineering on-site. Bij QING Mechatronics doe je interne projecten met mede-QINGs op locatie. Bij QING Engineering zit je op locatie bij de opdrachtgever zelf. Ik zit zelf bij QING Engineering en dat bevalt echt super.

Anders dan andere ingenieursbureaus

Bij QING heb je zelf een groot aandeel in welke projecten je wilt doen. Opdrachten die passen bij je eigen ambities en ontwikkeling. Ik gaf zelf aan dat ik meer de machinebouw kant op wilde. De projectcoördinatoren kijken dan niet alleen naar de huidige opdrachten die daar bij passen. Ze gaan zelfs voor jou op zoek naar projecten die hier bij aansluiten. Ze schrijven partners voor je aan uit een groot netwerk en vinden altijd wel iets dat bij je past. Deze manier van samenwerken is echt uniek!

“Het eindresultaat zien van je werk… dat maakt echt je dag”

Lex-Aalbers-mechanical-engineer

Een plek waar ideeën echt gedragen worden

QING is een plek waar er naar je geluisterd wordt. Als je goede ideeën hebt dan is daar altijd een plek voor. In het werk, maar ook gericht op fun! Zo hebben motorrijders binnen QING een initiatief aangedragen “QING of the Road”. Daar kun je aan meedoen en samen motor rijden. Dat zorgt voor een goede band.

De gaafste projecten

Dat je broodjes in de supermarkt ziet liggen en denkt: “Gaaf! Dat komt van een machine waar ik aan mee heb gebouwd”. Super mooi. Je blijft constant je eigen resultaten terugzien. Dat maakt de opdrachten van QING echt gaaf.

Mechanical engineering in de food

In de food moeten veel machines aangepast worden op de klantwens. Zo werk ik graag in bedrijven waar broodjes, croissants, pizzadeeg etc. worden verwerkt. Je werkt dan in een team met engineers op kantoor. Vaak boven de productiehal. De projectleider komt dan met een document van eisen waar de machine aan moet doen, op basis van de klantwens.

Wij gaan vervolgens aan de slag met oplossingen. Hiervoor gebruiken we tekenprogramma’s als SolidWorks en Inventor. We tekenen een model in 3D en maken werktekeningen per onderdeel. Als die gecheckt zijn op bijvoorbeeld hygiënefactoren, toleranties, ruwheid en lasnaden gaat het naar de productie. Als je dan het eindresultaat in de productiehal ziet: kippenvel.

De beste ontwikkelmogelijkheden

QING biedt ontzettend veel ontwikkelmogelijkheden. Ik heb onlangs een cursus machineveiligheid gevolgd. Daar leer je veel van omdat je het ook combineert met de praktijk. Van olie industrie met ontploffingsgevaar tot in de food industrie met hygiëne. Zelfs tot in de scheepsvaart, waarbij je weer veel leert over druk. Je komt met een hoop dingen in aanraking. Voeg daar de cursussen die QING je biedt aan toe en je leert nog meer dan tijdens je opleiding.

Mechanical-engineer-on-site-lex

Een vriendenclub die toevallig ook samenwerkt

De komende 10 jaar wil ik zeker nog blijven werken bij QING Engineering. Kennis op blijven doen, meer bedrijven zien. Daarna is het misschien tijd voor wat meer rust en vastigheid. Daar is binnen QING ook veel ruimte voor. Maar voor nu ben ik er nog lang niet op uitgekeken.

Ben jij ook benieuwd wat QING voor jou kan betekenen? Neem eens een kijkje op QING als werkgever.

QING als werkgever