Mechanical engineer
Teus van Garderen

“Een goede balans tussen werken binnen je expertise, met een gezonde dosis buiten je comfortzone treden”

arrow left
arrow right

Begin 2022 ben ik bij QING begonnen als mechanical engineer en werk er nu bijna een jaar. Als ik terugkijk op het afgelopen jaar, heb ik veel geleerd dankzij de mooie kansen die QING mij heeft aangereikt. Ze weten de juiste projecten aan de juiste engineers te koppelen, wat resulteert in een goede balans tussen werken binnen je expertise, met een gezonde dosis buiten je comfortzone treden.

Teus van Garderen
Mechanical Engineer

Geen enkel project is hetzelfde

De projecten waar ik aan heb mogen werken, zijn precies wat ik zocht in mijn werk en waar mijn ambities liggen. Ze vormen een mooie combinatie van mechanical engineering, projectmanagement en communicatie met de klant. Verschillende technieken, zoals Digital Twin en Machine Learning, worden gecombineerd om tot het beste resultaat te komen. Bovendien is geen enkel project hetzelfde, wat zorgt voor veel afwisseling en uitdaging. Dit maakt het werk leuk!

Bij QING heb ik vooral veel geleerd over de Agile-aanpak bij projecten. Hierbij werken we op een manier waarbij we snel ontdekken of bepaalde principes wel of niet werken, bijvoorbeeld door middel van proof of concept's. Door de Agile-aanpak hebben we regelmatig contact met de klant, waardoor ik mij op het gebied van communicatie verder heb kunnen ontwikkelen.

"QING weet de juiste projecten aan de juiste engineers te koppelen"

Samenwerken aan een mooi eindresultaat

Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe baan was ik op zoek naar een plek waar ik veel kon samenwerken met collega's en waar ik ook van hen kon leren. Bij QING is dat geen probleem. Bij mijn sollicitatiegesprek kreeg ik meteen het gevoel dat QING deze mogelijkheden kon bieden. Nu, een jaar later, kan ik met overtuiging zeggen dat dit gevoel klopte. De betrokkenheid van mijn collega's geeft mij enorm veel energie en motivatie. Iedereen is erg gedreven om elkaar te helpen en samen komen we altijd tot een mooi eindresultaat. Mijn collega's staan altijd klaar om te helpen bij technische of projectmatige vragen, wat ervoor zorgt dat ik op een snelle en leuke manier kan leren!

“Wat mij enorm veel motivatie en energie geeft is de betrokkenheid vanuit mijn collega’s”

Van begin tot eind betrokken

Een van de projecten waaraan ik heb mogen werken is het project voor Axxor. Hierin kon ik alle werkzaamheden uitvoeren waar ik energie van krijg. Er werd een probleem ervaren in het productieproces. De eerste fase was het onderzoeken van de oorzaak. Op basis van mijn bevindingen heb is er samen met Axxor een plan van aanpak opgesteld om het probleem op te lossen. Vervolgens zijn we gestart met de engineering van het project. Na een fase van engineering en samenwerking hebben we de aanpassingen succesvol geïmplementeerd.

>> lees hier de volledige case van Axxor

Als jij deze ervaring ook wilt, dan is dit een mooie kans. Het lijkt mij superleuk om jou te verwelkomen als nieuwe QING.

Benieuwd naar de openstaande vacatures? Bekijk dan hier alle vacatures bij QING.

Mechanical egnineer

Ben jij ook benieuwd wat QING voor jou kan betekenen? Neem eens een kijkje op QING als werkgever.

QING als werkgever