Lead-engineer-niels
Niels Nijenhuis

“De Lead Engineer die mij gaat opvolgen gaat heel blij worden van de vrijheid die je hier hebt om je eigen aanpak te bepalen”

arrow left
arrow right

Onze Lead Engineer Niels gaat ons verlaten. Hij heeft de afgelopen 5 jaren een fantastische ontwikkeling gemaakt bij QING. Veel (top secret) innovatietrajecten naar succes geleid. Niels heeft mede daardoor zijn purpose gevonden in de machinebouw. En daar zijn wij hartstikke trots op. Want wij stimuleren onze QINGs om zich te ontwikkelen. Daarom zeggen we: Purpose is QING.‍

Niels Nijenhuis
QING Lead Engineer

Word jij onze nieuwe Lead Engineer?

Wij zoeken een ervaren vervanger voor Niels. En wie kan nou beter vertellen wat je als Lead Engineer bij ons kunt verwachten dan hijzelf?

Check hieronder het verhaal van Niels en reageer als dit jouw droombaan is.

Ontwikkelclub voor techniek, leiderschap en communicatie

5 jaar geleden kwam ik bij QING met ervaring als Mechanical Engineer. Ik heb mij door de jaren heen al snel ontwikkeld tot Lead Engineer. Ook als persoon ben ik gegroeid op het gebied van leiderschap en communicatie. QING heeft mij hierin gefaciliteerd met cursussen en trainingen. Dit in combinatie met de brede technische kennis die ik heb opgebouwd in verschillende branches maakt QING voor mij een echte ontwikkelclub.

“Het mooiste innovatieproject dat ik heb gedaan? ‘Project X…’ 😉”

Niels-Engineer-Lead-Engineer

Wat Lead Engineer zijn bij QING zo gaaf maakt

Als je op zoek bent naar mooie innovatieve projecten met veel diversiteit, dan ben je bij QING aan het juiste adres. Je hebt toegang tot de nieuwste technologieën en collega’s met veel ervaring.

Zelf ‘in de lead’
Wat ik heel prettig vind is dat je zelf de lead hebt over hoe je projecten aanpakt. Dat mag je helemaal zelf vormgeven. Deze vrijheid is denk ik wel uniek bij ingenieursbureaus. Je hoofdlocatie is Arnhem, maar je mag zelf bepalen of je daar werkt of vanuit huis. Ook je werktijden deel je zelf in. Je hebt veel flexibiliteit en verantwoordelijkheid.

Vroeg betrokken bij commercie
Wat ik heel tof vind is dat je al in een vroeg stadium betrokken wordt door commercie. Haalbaarheidsstudies, concepten, calculaties… het begint al in het voortraject. Daarna wordt het project warm aan je overgedragen. Dat werkt prettig.

Inside information

Lead Engineer bij QING is een uitdagende functie. Het is handig als je beschikt over een brede technische kennis. De focus ligt hier voornamelijk op Agri, Food en Packaging. Als je een achtergrond hebt in 1 van deze markten dan gaat dat je zeker een voordeel opleveren.

Ervaring met projectleiding en het maken van een planning en calculaties moeten je niet vreemd zijn. Vanuit mijn ervaring is de mix tussen technisch meewerken aan innovatieprojecten en de organisatie en aansturing hiervan ongeveer 50/50.

Een geheim R&D project

Dat is toch wel het gaafste wat je kunt doen als Lead Engineer in mijn ogen. We moesten de verwerking van een organisch product automatiseren. We zijn met niks gestart en er was geen bestaande oplossing.


Pionieren vanaf het begin
We hebben vanaf het begin gepionierd. We startten met een inventarisatie en het bepalen van de scope. Vervolgens hebben we een innovatiesessie gehouden samen met onze opdrachtgever. Hieruit kwamen risico’s die we hebben verkend en daarvoor testopstellingen gemaakt. Principes getest, en dit uiteindelijk uitgebouwd naar een werkend prototype.

Van creatief naar creatie
We konden onze creativiteit de vrije loop laten gaan en we hebben écht iets gecreëerd. Als je aan het einde van de rit dan de stekker erin doet en het werkt… ja dat is gewoon gaaf!

Jouw droombaan? Laat het ons weten.

lead-engineer-niels

Jonge groep mensen, platte organisatiestructuur en korte lijntjes

Als Lead Engineer bij QING moet je het leuk vinden om in een dynamische omgeving nauw samen te werken met collega QINGs. Je werkt in een multidisciplinair team. Je moet dus geen einzelgänger zijn, maar een sociaal iemand. Het is een gezellige club mensen dus daar moet je wel tussen passen. Lekker informeel. Dat moet bij je passen.

Dat zie je ook terug in de toffe activiteiten die hier georganiseerd worden zoals QING of the Road. We hebben veel motorrijders onder onze collega’s. QING faciliteert dan toffe events waar we samen kunnen komen. Net als een pub quiz thuis op de bank in de coronatijd. Dat verbindt.

Word jij onze nieuwe Lead Engineer?

Klik hier om naar de vacature te gaan.

QING als werkgever