Adviesgesprek aanvragen

succes icon

Bedankt voor je aanvraag.

Oops! Something went wrong while submitting the form.
Food automation

Complexe food handelingen
automa­tiseren?

Wij toetsen de haalbaarheid van jouw automatiseringsvraag. Ontvang binnen 2 weken een op maat gemaakt haalbaarheidsplan.

We toetsen jouw food automation vraagstuk op haalbaarheid, maken alle risico’s inzichtelijk en zorgen ervoor dat je niet verrast wordt door onnodige en onvoorziene kosten. Een zorgeloze kickstart voor jouw automatiseringstraject. Vervolgens helpen we met de integratie en kan je volledige support verwachten om de technologie op de juiste manier te gebruiken.

Met deze opstelling maken wij het mogelijk om een product – ongeacht veranderingen in het product of omgeving – te bewerken of te verplaatsen. Wij combineren de handelingsflexibiliteit van de robot en het denkvermogen van deep learning. Dit opent de deur naar het automatiseren van een scala aan werkzaamheden die momenteel nog enkel door mensen uitgevoerd worden.

Loop je rond met een automatiseringsvraagstuk? Plan vrijblijvend een online afspraak in en dan sparren wij hierover.

Teun-engineering-deep-learning
Teun Keusters
Technical specialist
Afspraak inplannen met Teun

Menselijke handelingen zijn niet houdbaar

Door de groeiende wereldbevolking neemt de vraag naar voedsel toe, maar door de stijgende arbeidstekorten neemt de capaciteit in de industrie af. Dit is natuurlijk geen houdbare situatie. De noodzaak om te automatiseren wordt steeds groter. De voedingsindustrie schreeuwt om innovatie.

Automatisering brengt risico's

Automatisering in de food-sector kent veel uitdagingen; je hebt te maken met kwetsbare producten en strenge hygiëne richtlijnen. De stap zetten naar automatiseren is voor veel ondernemers niet eenvoudig. Dat snappen wij maar al te goed. Het brengt veel twijfels en onzekerheden met zich mee:

 • Is de terugverdientijd rendabel genoeg?
 • Behoud het proces en het product de huidige kwaliteit?
 • Lost het automatiseren de kern van het probleem op of is het symptoombestrijding?
 • En hoeveel impact heeft automatisering op het bedrijf en het personeel?
food-automation
industriële-automatisering-food-automation

Automatiseren zorgt voor continuïteit,
rust én groei

Het uiteindelijke doel van een voedingsproducent is om continuïteit te behouden in productieprocessen. Automatisering creëert continuïteit, oftewel: rust én groeikansen. Wat levert continuïteit op:

 • Hogere en constante productkwaliteit
 • Behouden van de gewenste productieproductiviteit
 • Groeipotentieel waarborgen
 • Voldoen aan hygiënerichtlijnen
 • Minder voedselverspilling

Stel je voor...

…dat je investeert in een automatisering waarvan vooraf de haalbaarheid is aangetoond én alle mogelijke risico’s inzichtelijk zijn. Grote investeringen in prototypes die niet optimaal werken zijn verleden tijd.

Kickstart jouw Food Automation proces

Wil je jouw productieproces – of een deel ervan –automatiseren? Maar twijfel je over de haalbaarheid? Logisch.

We gaan aan de slag met jouw Food Automation vraagstuk en toetsen de haalbaarheid. Dit doen we in ons Development Lab met een robot en de nieuwste technologieën. Hiermee bieden we automatiseringsoplossingen aan voor vraagstukken met een hoge technische complexiteit. Zoals het inpakken van producten, het nauwkeurig sorteren van voedingsproducten, het stapelen van verpakkingen en het uitvoeren van kwaliteitscontroles. Kickstart jouw automatiseringstraject met zo min mogelijk zorgen en risico’s.

automatiseren-agrifood-food-automation

Zo pakken we jouw food automation vraagstuk aan

In ons Development Lab beschikken onze QINGs, onder andere, over een foodgrade robotarm en maken ze gebruik van de nieuwste technologieën. Artificial Intelligence (AI), oftewel kunstmatige intelligentie biedt nieuwe mogelijkheden; het maakt complexe handelingen voor automatiseringen in de food mogelijk. Dit werkt volgens het See, Think, Act principe.

See, think, act principe kan je vergelijken met menselijke handelingen, zo werkt het:

See

De mens kijkt en observeert. Dit doet het systeem door middel van een camera. Daarvoor zijn verschillende technieken mogelijk: 2Dvision, 3D vision of een line scanner.

1
Think

De mens kan door te denken situaties begrijpen en verbanden leggen. Het unieke aan deze opstelling is dat we denkvermogen kunnen toepassen. De robot kan complexe producten of situaties begrijpen, om vervolgens automatisch een actie te bepalen. Acties kunnen zijn: kwaliteitscontrole, sortering en het herkennen van product eigenschappen. Hiervoor gebruiken we deep learning.

2
Act

na het maken van een keuze, voert de mens een handeling uit. Bij de robot gaat dat ook zo: na het zien en het bepalen van de actie, wordt de actie uitgevoerd. De robot bezit over een zelflerend systeem; door te doen, verzamelt de robot data en wordt het systeem steeds slimmer.

3

Krachten bundelen

Vanuit een gezamenlijke visie gaan we met Stäubli en Robovision de huidige uitdagingen aan; automatiseren in de voedingsindustrie mogelijk en makkelijker maken. Wij voegen de expertise van Stäubli op gebied van robotics en hygiëne en de schaalbare AI-software van Robovision aan de aanpak toe. QING helpt om te bepalen of deze technologieën geschikt zijn en hoe je ze het beste kan toepassen. Vervolgens helpen we met de integratie en kan je volledige support verwachten om de technologie op de juiste manier te gebruiken.

Jonathan Berte
Functie omschrijving

QING and Robovision nourish a great collaboration to tackle complex use-cases inever-changing environments. QING implements Robovision's computer vision AI platform to create complete smart solutionsto use and scale AI in food production.”

Jonathan Berte
Functie omschrijving

QING and Robovision nourish a great collaboration to tackle complex use-cases inever-changing environments. QING implements Robovision's computer vision AI platform to create complete smart solutionsto use and scale AI in food production.”

industriële-automatisering-food-automation
robovision-ai-food-automation
Jonathan Berte
Founder Robovision

"QING and Robovision nourish a great collaboration to tackle complex use-cases in ever-changing environments. QING implements Robovision's computer vision AI platform to create complete smart solutions to use and scale AI in food production.”

food-automation-industriële-automatisering
Stäubli-robotics-food-automation
Jan Buit
Stäubli Robotics

“Stäubli HE (Humid Environment) robots zijn speciaal ontwikkeld voor applicaties in de food-sector. Dit in combinatie met de expertise van QING maakt het mogelijk om samen doelmatige en innovatieve oplossingen te creëren voor complexe en minder complexe automatiseringsvraagstukken.”

Deze bedrijven gingen je voor

GazelleBolletjePentair X-flowNedapBolletjeLogiqsBolletjeBolletje

Wat kan je van ons verwachten?

Wij zetten onze robot, technologische kennis en innovatie ervaring in om jou verder te helpen. Wij combineren technologieën voor een mooie oplossing die je écht verder brengt.

Wij gaan aan de slag met jouw automatiseringsvraagstuk. We toetsen de oplossing en binnen 2 weken heb jij inzicht over de haalbaarheid.

Plan een gesprek in met Teun

Én dit levert het jou precies op:  

 • Alle mogelijke risico’s zijn inzichtelijk gemaakt en de haalbaarheid is aangetoond.
 • Je ontvangt een concreet stappenplan om de automatisering juist toe te passen en je verkort de time-to-market.
 • We helpen je met de integratie van de automatisering.
 • Je ontvangt personal support om de technologie om op de juiste manier te gebruiken.
 • Oftewel: zorgeloos en gecontroleerd innoveren.

Waarom QING?

Wij zijn een autoriteit in de markt als het gaat om innovatieve digitale oplossingen in de food industry met een hoge success rate. We hanteren een bewezen methodiek die geliefd is onder onze opdrachtgevers.

Met onze aanpak gaan we terug naar de kern van je probleem om vervolgens vooruit te gaan. Forward engineering. Met ons eigen Development Lab en technologische kennis kunnen we ook de uitvoering van Food Automation oplossing realiseren én faciliteren.

We hebben alles in eigen huis om jouw innovatieproces te faciliteren. Denk daarbij aan toegang tot technologieën zoals AI, Data, Machine Learning, Digital Twin en Simulatie.

productieautomatisering
innovatieproces-productie-automatisering

Cases

productieautomatisering-food-automation
Automatiseren in de vleesindustrie

Het verpakken van vlees en het stapelen van dozen wordt in de vleesindustrie al vaak geautomatiseerd. Met deze opstelling toetsen we ook de haalbaarheid om bewerkingen van vlees te automatiseren. Dit kunnen bewerkingen zijn zoals: snijden en knippen van vlees of het uitbenen van een karkas.

productieautomatisering-food-automation
Automatiseren in de bakkerij branche

In de bakkerij branche heb je vaak te maken met zachte en kwetsbare producten. Hiervoor hebben we een soft gripper die de producten niet beschadigd tijdens het sorteerproces.

Met deze technologie voeren we ook kwaliteitscontroles uit. Het systeem kan fysieke afwijkingen bij een product herkennen en uit de productie halen.

productieautomatisering-food-automation
Automatiseren in de AGF-sector

Groente en fruit zijn organische en kwetsbare producten. Ze zijn er in verschillende formaten, vormen of er zijn fysieke afwijkingen, zoals rotte vlekjes. Fysieke kenmerken kunnen tijdens het sorteerproces herkent en op de juiste manier gesorteerd geworden.

De technologie maakt het ook mogelijk om groente en fruit automatisch te planten en te oogsten.