Nieuws

QING en Robovision bundelen krachten voor AI-aangedreven innovaties in de agrifood

calendar icon
person icon
time icon
location icon

2023 april - AI-platformbedrijf Robovision in Gent(België) heeft een nieuwe implementatiepartner: QING forward engineering, een hightech engineeringbedrijf gevestigd in Arnhem (Nederland). QING zal het platform van Robovision kunnen integreren in de innovatieve en technologische systemen die zij ontwikkelen voor bedrijven in de landbouw- en voedingsindustrie. "Hierdoor kunnen onze klanten met zo min mogelijk risico's en zorgen beginnen met automatiseren", vertelt QING.

Uitdagende en snel evoluerende industrie

Productiebedrijven worden tegenwoordig geconfronteerd met veel uitdagingen, zoals hoge energiekosten, arbeidstekorten, snel veranderende technologieën en wereldwijde concurrentie. Zowel QING als Robovision willen die uitdagingen aanpakken en hebben daarom hun krachten gebundeld: QING ontwikkelt en integreert end-to-end oplossingen, Robovision levert het AI-platform. "QING en Robovision voeden een geweldige samenwerking om complexe use cases in steeds veranderende omgevingen aan te pakken", zegt Jonathan Berte, oprichter en voorzitter van Robovision.

"QING en Robovision voeden een geweldige samenwerking om complexe use cases aan te pakken in steeds veranderende omgevingen" -Jonathan Berte, oprichter en voorzitter van Robovision

AI-gestuurde oplossingen voor complexe problemen

QING is een engineeringbedrijf dat complexe problemen in de agrifood-sector oplost met innovatieve technologieën, zoals AI. De engineers van QING bouwden de AI-algoritmen eerst zelf, maar ontdekten dat het efficiënter kon. "Voortaan implementeert QING het platform van Robovision om AI-modellen in de voedselproductie te creëren en te onderhouden", legt Berte uit.

Dankzij het platform van Robovision kan QING sneller werken en een betere kwaliteit garanderen. "Het bouwen van de algoritmen kostte ons veel tijd. Sinds we Robovision gebruiken, zijn we veel sneller geworden. Bovendien presteren de algoritmes nu beter. Er werkt nu fulltime een team van engineers aan Robovision", zegt Teun Keusters, deep learning engineer bij QING.

Geen AI-ervaring of data-engineers nodig

Robovision is ook een hulpmiddel, zegt Keusters. "Er zijn simpelweg niet genoeg data scientists beschikbaar voor alle bedrijven die algoritmes moeten bouwen. Met het platform van Robovision kunnen onze klanten echter met succes nieuwe technologieën introduceren en onderhouden, zonder dat ze hun eigen data engineers of eerdere ervaring met AI nodig hebben. We helpen de klanten in het begin om het platform te gebruiken, maar ze nemende controle in hun eigen tempo over."

The proof of the pudding is in the eating

QING heeft een Robovision AI-aangedreven opstelling beschikbaar in hun Development Lab in Arnhem. Met deze opstelling kunnen zij de haalbaarheid testen van kwaliteitscontroles, sorteren van organische producten, behandelen of zelfs snijden van producten. Dit vermindert risico's en geeft inzicht in technische haalbaarheid van het vraagstuk in het vroegste stadium van het project.

Zowel voor voedsel-
producenten als machinebouwers

De samenwerking tussen QING en Robovision is niet alleen winstgevend voor agrifood-producenten, maar ook voor machinebouwers (OEM) kan QING bijvoorbeeld in een eenmalig project een AI-aangedreven Quality Control System ontwikkelen en installeren op een specifieke productielijn. Maar QING kan OEM-bedrijven ook helpen met de innovatie van een AI-gestuurd machineontwikkeling, wanneer zij behoefte hebben aan specifieke vaardigheden en/of middelen.

Will Uijting
arrow down
Vragen of meer weten?
Will helpt je graag verder

succes icon
Verstuurd
Bedankt! Je inzending is ontvangen!
Oeps, er is iets fout gegaan. Probeer het opnieuw.