Nieuws

Groen Licht voor QING: realisatie van de hagelslaglijn voor The Chocolate Factory gaat van start

calendar icon
person icon
time icon
location icon
QING start de ontwikkeling van de hagelslaglijn voor The Chocolate Factory

Het begon enkele jaren geleden toen initiatiefnemer Henk Maas QING benaderde met zijn enthousiaste ideeën over The Chocolate Factory. Hij beschreef het als een hybride leeromgeving waar jongeren en kinderen op een leuke, inspirerende en leerzame manier in contact kunnen komen met technologie. Toen QING dit idee hoorde, was de beslissing snel genomen om hieraan mee te willen werken.

Vorige week bereikten we een belangrijke mijlpaal in dit traject. Na jaren van voorbereiding, hebben we vorige week officieel groen licht ontvangen. Dit betekent dat QING nu daadwerkelijk aan de slag kan met de realisatie van de hagelslaglijn.

Jong talent is hard nodig

The Chocolate Factory is gevestigd op de Noordkade in Veghel, in een unieke omgeving waar industrieel erfgoed en moderne technologie samenkomen. Hier krijgen jongeren de kans om techniek en voedselproductie zelf te ervaren, van het bedienen van productielijnen tot het ontwerpen van verpakkingen.

“Alles wat zich afspeelt in The Chocolate Factory raakt aan onze activiteiten: food, tech, digitalisering en plezier hebben. Voor ons was het een no-brainer om hieraan mee te werken. We zien dit als een unieke kans om awareness te creëren bij jongeren.” - Bram de Vrught, Managing Director bij QING.

Om techniek populairder te maken onder jongeren werkt The Chocolate Factory nauw samen met onderwijsinstellingen en bedrijven. Door samen te werken wordt er lokale en regionale kennis en ervaring verzameld om de hybride leeromgeving compleet te maken.

Bij QING helpen we bedrijven met innoveren en het toepassen van technologie om te kunnen voldoen aan de groeiende uitdagingen binnen de voedingsindustrie. Aangezien de bevolking alsmaar blijft groeien is de voedingsindustrie genoodzaakt om mee te groeien. De industrie heeft te maken met uitdagingen zoals verduurzaming en digitalisering. Deze uitdagingen zullen alleen maar groter en meer worden. Jong talent met een passie voor technologie is daarom hard nodig.

Van idee naar hagelslaglijn

In de afgelopen jaren hebben de engineers van QING, in samenwerking met Actemium, hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de nieuwe machine in The Chocolate Factory. Samen hebben ze de ideeën voor de hagelslagmachine uitgewerkt tot concept met behulp van 2D- en 3D-simulatiebeelden.

In de simulatiebeelden worden de productieprocessen weergegeven en kunnen de ideeën getoetst worden op haalbaarheid en geoptimaliseerd waar nodig is. Deze beelden zijn met succes gepresenteerd aan het team van The Chocolate Factory. QING heeft groen licht ontvangen, waardoor de realisatie officieel kan beginnen, een belangrijke mijlpaal voor het project!

"Zowel in de voorfase als ook zeker in de pre-engineeringsfase hebben wij in QING een partner gevonden die constructief, creatief en pragmatisch met ons meedenkt en altijd weer met een oplossingen kwam die ons dichter bij ons doel brachten… Techniek en Technologie dichter bij kinderen laten komen.” - Henk Maas, initiatiefnemer The Chocolate Factory

Barry van Bakel
arrow down
Vragen of meer weten?
Barry komt graag met je in gesprek.

Een kijkje achter de schermen

Vaak zijn mensen, zowel jong als oud, zich niet bewust van hoe voedsel wordt geproduceerd en weten ze niet waar de duizenden producten in de supermarkt vandaan komen. Dankzij de hybride leeromgeving krijgen bezoekers op een boeiende en educatieve manier inzicht in wat er allemaal komt kijken bij het produceren van voedsel.

Met deze hagelslaglijn worden bezoekers van begin tot het eind betrokken bij het productieproces. Ze kunnen ervaren hoe het is om hun eigen product te ontwikkelen. Denk aan het samenstellen van de inhoud en het kiezen van hun eigen kleuren hagelslag. Bovendien gaat geen enkele productie zonder slag of stoot en krijgen de bezoekers te maken met fictieve storingen die verholpen moeten worden. Tijdens hun reis komen ze grote silo's tegen waar de hagelslag uitkomt en co-bots die helpen bij het inpakken van de hagelslag en de logistiek. Uiteindelijk verlaten ze de fabriek met hun eigen ontworpen pak hagelslag.

The Chocolate Factory verwacht in 2024 haar deuren te kunnen openen.

succes icon
Verstuurd
Bedankt! Je inzending is ontvangen!
Oeps, er is iets fout gegaan. Probeer het opnieuw.