engineering-food
Remko Jacobi

“Ik had 10 jaar geleden al naar QING moeten gaan... maar toen bestonden ze nog niet!”

arrow left
arrow right

QING is een werkgever met een jonge geest maar met ontzettend veel ervaring. Je kunt hier je carrière lang door ontwikkelen en dan ben je nog niet uitgeleerd. QING kijkt waar je ambities liggen en daar passen ze opdrachten op aan. Dat is iets wat ze echt wel uniek maakt. Je eigen ambitie staat centraal.

Remko Jacobi
QING Electrical Engineer on-site

Vanuit plezier samen bezig zijn met techniek

Voordat ik hier terechtkwam kende ik al mensen binnen QING die mij positieve verhalen vertelden. De website sprak me aan en ik raakte overtuigd dat ik mijzelf hier als electrical engineer verder kon ontwikkelen. Ik ging aan de slag en toen merkte ik dat je hier echt gezien en gehoord wordt.

Het mooiste vak van de wereld

Ik heb als electrical engineer het mooiste vak van de wereld. Vind ik dan. Er staat ergens een bonk ijzer, daar moet een stekker in en dan moet ‘ie het doen. Ik zorg ervoor dat machines draaien. QING heeft alle expertises in huis. Als ik iets niet weet dan bel ik zo iemand op. We creëren echt iets samen vanuit plezier. Dat vind ik zo gaaf aan QING.

Opdrachten die passen bij je eigen ambities

Bij QING heb je de keuze uit 2 smaken: QING Mechatronics en QING Engineering. Bij QING Mechatronics werk je voornamelijk aan interne projecten en bij QING Engineering op locatie bij een van onze gave opdrachtgevers.

Ik werk zelf op projectmatige basis bij opdrachtgevers van QING die expertise nodig hebben die ze zelf niet hebben. Daardoor krijg ik een kijkje in de keuken van veel bedrijven. Maar QING is en blijft mijn werkgever. Ik voel me ook echt onderdeel van het team van QING, ook al werk ik op een andere locatie.

Anders dan andere ingenieursbureaus

Anders dan bij andere ingenieursbureaus is het bij QING niet van: “Hier is je project en succes ermee!”. Ik kijk samen met QING waar mijn ambities liggen en daar passen ze opdrachten op aan. Ook op basis van je persoonlijke principes. Als je jezelf er niet prettig bij voelt om in een vleesverwerkend bedrijf te werken dan wordt daar naar geluisterd. Dat is iets wat QING echt wel uniek maakt.

“Kom hier maar werken, dan weet je wat je nu mist”

Lead-engineer-food

Een plek waar ideeën echt gedragen worden

Ook eigen initiatieven en ideeën worden gezien. Dat is wat je vaak mist bij andere ingenieursbureaus. Zeker bij de grote jongens. Een mooi voorbeeld hiervan is het volgende.

Ik las laatst een krantenartikel waarin ik zag dat ondernemers uit de buurt mondkapjes wilden laten maken. Ik zette de foto in de QING groepsapp dat dit voor ons een mooie aanleiding is om contact met ze op te nemen. 5 minuten later kreeg ik een appje van Martin, een van de eigenaren van QING: “Ik ben al aan het bellen!”. 6 maanden later hebben we een complete productielijn opgeleverd met machines voor mondkapjes.

Dit is typisch QING. Mogelijkheden zien en pakken.

De gaafste projecten

Wat ik de gaafste projecten vind bij QING is waar we van elektrotechnisch tot mechanisch betrokken zijn. Meten en onderzoeken van begin tot eind. Als het hele scala van machineveiligheid tot eindproduct door ons is opgepakt.

Mondkapjes productielijn opzetten

Bij de productie van mondkapjes importeerden de ondernemers apparaten uit China. Deze voldeden niet aan de veiligheidsregels in Europa. Toch moest er een complete productielijn komen.

Hiervoor hebben we de machines veilig gemaakt zodat het voldoet aan de Europese norm. Daarna hebben we de machines gemonteerd, afgesteld en in bedrijf gesteld. Daarbij pasten we technieken toe als simulatie om erachter te komen hoe de productie optimaal draait. Uiteindelijk stond er een complete werkende productielijn. Dat geeft zoveel voldoening!

De beste ontwikkelmogelijkheden

Of je nu al lang of nog maar kort bij QING werkt: iedereen heeft dezelfde ontwikkelmogelijkheden. Je hebt alle ruimte om vanuit jezelf cursussen of opleidingsmogelijkheden aan te dragen die passen bij je eigen ontwikkelpad. Dat bespreek je met je manager. En dan niet 1x per jaar, maar doorlopend.

Ook als je een andere achtergrond hebt zijn er veel kansen voor bij- of omscholing. Of om je kennis aan te vullen met andere specialismen. Als je maar intrinsiek gemotiveerd is en het past bij jou en wat je daarmee kunt betekenen in je werk.

engineering-food

Bij QING door tot mijn pensioen!

Als je vraagt naar wat mijn ambitie binnen QING is, dan is dat mijn pensioengerechtigde leeftijd hier behalen. Zo erg heb ik naar mijn zin. Ik beoefen het mooiste vak binnen het gaafste ingenieursbureau van Nederland. Hoe mooi wil je het hebben?

Ben jij ook benieuwd wat QING voor jou kan betekenen? Neem eens een kijkje op QING als werkgever.

QING als werkgever