simulatie-en-digitaltwin-engineer
Jack Chartres

“Wacht niet tot het weekend om leuke dingen te doen. Bij ons vind je het in je werk!”

arrow left
arrow right

Eind 2018 ben ik vanuit Engeland naar Nederland verhuisd. Ik had ervaring in de machinebouw en begon bij QING ook in dit vakgebied. Inmiddels heb ik mij ontwikkeld tot simulatie en digital twin engineer. Mijn doel is om mee te helpen aan de digitaliseren van machinebouw!

Jack Chartres
QING Simulation Engineer

Betrokken werkgever

QING bood mij een plek terwijl ik geen Nederlands kon. Wat ik heel bijzonder vond is dat QING mijn avondcursus Nederlands betaalde. QING was direct ontzettend supportive in mijn Nederlands. Niet alleen tijdens de cursus maar ook op de werkvloer hebben ze mij hier goed mee begeleid. Ik denk dat dit een goed voorbeeld is hoe betrokken QING is als werkgever.

Het mooiste vak van de wereld

Wat ik zo gaaf vind aan werken bij QING is dat we aan het begin van een project nog niets weten. Alles ligt open. Zelfs de vraag van de opdrachtgever.

Je start vanuit nieuwsgierigheid en komt op ideeën. Dan meten we dat door en maken we een concept. We stoppen het in de virtuele wereld en maken er een simulatie van. Als dat werkt maken we testopstellingen en prototypes. Aan het einde heb je een machine die werkt en een blije opdrachtgever. Hoe gaaf is dat?

Anders dan andere ingenieursbureaus

Als er een project wordt binnengehaald dan kijkt QING welke mensen passen bij het project. Het wordt je niet opgelegd, maar voorgelegd. “Dat is echt iets voor Jack!”. Er wordt bij je gecheckt hoe jij daarin staat. Dat is een groot verschil met andere ingenieursbureaus. Je wordt zelfs betrokken bij het projectvoorstel en ureninschatting.

“Als je jezelf wilt verbeteren als engineer, dan is QING dé plek”

simulatie-en-digitaltwin-engineer

Een plek waar ideeën echt gedragen worden

Bij onze projecten krijgt iedereen alle ruimte om ideeën aan te dragen. En daar wordt echt naar geluisterd. Iedereen zoekt oplossingen. Sterker nog, je hebt zelfs de mogelijkheid om je ideeën te testen in de praktijk. QING heeft namelijk een eigen lab waar je zelf dingen kunt uitproberen.

De gaafste projecten

De projecten die we krijgen zijn vaak van grote Nederlandse bedrijven. Je moet zelfstandig kunnen werken maar ook in teamverband. Je hebt wekelijks meetings met collega’s die ieder hun eigen kennis en rol meenemen naar het project. Maar dat zit niet in beton. Je kunt ook ideeën aandragen voor iemand anders zijn specialisme. Iedereen staat daarvoor open!

Top secret projecten

We krijgen uitdagende projecten van grote bedrijven. Soms zo groot dat we geheimhouding hebben, haha! Als we een oplossingen bedenken die nog niet bestaat bijvoorbeeld. Dat is echt heel gaaf.

De beste ontwikkelmogelijkheden

Je krijgt heel veel kansen. Iedereen heeft een eigen trainingsbudget en ontwikkelplan. Je hebt zelf een grote invloed op waar jij naar toe wilt groeien als engineer. Zo heb ik mijn ervaring als mechanical engineer aangevuld met programmeer skills. Daardoor kan ik nu de nieuwste technologieën toepassen zoals simulatie en digital twin.

simulatie-en-digitaltwin-engineer

Blijven spelen met techniek

QING is voor mij met plezier spelen met de nieuwste technologieën. Je bent omringd door inventieve engineers met passie voor techniek. Bij QING blijf ik me verder ontwikkelen, dat is zeker. Ik wil zoveel mogelijk nieuwe technologieën leren zoals machine vision, machine learning en robotica. Daar is dit dé plek voor.

Als jij deze ervaring ook wilt dan, is dit een mooie kans. Het lijkt mij supergaaf om jou te verwelkomen als nieuwe QING!

Ben jij ook benieuwd wat QING voor jou kan betekenen? Neem eens een kijkje op QING als werkgever.

QING als werkgever