Hoge innovatiekosten
voorkomen?

Met de Development Roadmap ontvang je binnen 2 weken complete controle over je hele innovatieproces. Van vraagstuk, tot risico’s en (financiële) haalbaarheid van alle mogelijke oplossingen.

Development Roadmap aanvragen

Development & Mechanical Engineering

Ben je op zoek naar extra capaciteit en ondersteuning op het gebied van machinebouw in de voedingsmiddelenindustrie?

Development-mechanical-engineering

Wij helpen je bij het ontwikkelen van jouw innovatieve machines en systemen voor in de food industry. Met onze aanpak zorgen we ervoor dat jouw team met een hoge efficiëntie en snelheid kan innoveren.

Voor veel bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie voelt het starten met machinebouw of machine optimalisatie als een grote uitdaging en een zoektocht naar de beste oplossing. En dan hebben we het nog niet eens over de investeringen en eventuele risico's. Met Development & Mechanical Engineering gaan we als externe collega's samen op zoek naar de beste oplossing en maken we nieuwe ideeën werkelijkheid.

Je moet vooruit

Als machinebouwer of voedingsproducent ben je voortdurend in ontwikkeling. Maar soms stuit je op problemen en kan extra ondersteuning bij machinebouw welkom zijn. Herken je jezelf in een van de volgende situaties?

  • Je wilt een nieuwe machine ontwikkelen, maar je hebt de juiste technische knowhow niet in huis
  • Je wilt jouw machine optimaliseren, maar het lukt niet om de complexiteit van het probleem inzichtelijk te krijgen
  • Je wilt een nieuwe machine bouwen, maar je hebt te maken met een (acuut) capaciteitsprobleem

Kortom: je wilt vooruit, maar je zit vast. Terwijl je wel eindverantwoordelijk bent voor de productie of kwaliteit van de producten. Dat is frustrerend.

Development-mechanical-engineering

Deze bedrijven gingen je voor

Ontzorgen

Wij bieden ondersteuning op het gebied van capaciteit, optimalisatie en machinebouw in de voedingsmiddelenindustrie. Variërend van het testen van de haalbaarheid van machine ontwikkeling tot het bouwen van een werkbaar prototype.

Wij kennen de markt en beschikken over de technische kennis, zodat je het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden. Hierdoor bespaar je tijd en creëer je snelheid in het proces. Toegang tot verschillende expertises en technologieën, zoals digital twin, simulatie, data, AI en machine learning bieden jou een scala aan mogelijkheden en uiteindelijk een oplossing.

Hoe zorgen wij voor een succesvolle innovatie? Dit klinkt misschien logisch, maar het succes zit in het samenwerken, elkaar helpen en goede communicatie. Jij bent tenslotte de expert van jouw eigen proces/machine en wij ondersteunen met capaciteit en technische expertise.

Grip houden

Elk idee en vraagstuk in de voedingsmiddelenindustrie is anders en geen enkele oplossing is daarom hetzelfde. We beginnen altijd bij het begin en beginnen zo ‘simpel’ mogelijk. Van concept tot prototype tot testen op onderdeelniveau. Om controle te houden tijdens een innovatietraject, passen wij Agile Development. toe.

Met deze agile werkwijze gaan we terug naar de basis en delen we het traject op in korte (wekelijkse)sprints. Deze aanpak is geschikt voor elk vraagstuk. Je houdt grip op de voortgang en kosten en je voorkomt onvoorziene risico’s, uitdagingen en faalkosten.

Will Uijting
arrow down
Vragen of meer weten?
Will helpt je graag verder

Eerst zien, dan geloven


Bij QING laten we niks aan het toeval over; eerst zien, dan geloven. Met onze Proof of Concept-methode testen we de haalbaarheid van de machine. Onze mechanical engineers beschikken over een Development Lab met de nieuwste technologieën. Hierdoor kunnen we elk idee en elke oplossing testen, realiseren én faciliteren. We hebben alles in eigen huis; Vision AI, Data, Machine Learning, Digital Twin en Simulatie.

>> Ik wil starten met machineoptimalisatie.

In de praktijk

Sanovo en QING hebben al aan verschillende ontwikkelprojecten samengewerkt. Tijdens een machine ontwikkeling project hebben ze in alle fases samengewerkt, vanaf de conceptfase tot aan het vormgeven, 3D-ontwerpen en het bouwen van prototypes. QING heeft Sanovo toegang gegeven tot ervaren mechanical engineers en kennis over het toepassen van verschillende technologieën.

“Omdat onze machines erg specifiek en complex zijn, is het uitbesteden van een ontwerpopdracht met minimale betrokkenheid geen optie. Goede communicatie en eigen inbreng van kennis is voor ons essentieel. De kracht van onze samenwerking ligt in het gezamenlijk inbrengen van mechanical engineering expertise om tot het gewenste resultaat te komen" – Jan-willem Pennings, Manager R&D bij Sanovo.

>> Lees hier de volledige case van Sanovo Technology Group

Dit vind je mogelijk ook interessant

Benieuwd naar onze andere expertises?

Je hebt last van torenhoge energiekosten, een capaciteitsprobleem, bottlenecks in het productieproces of gewoon een ambitieus idee dat je wilt laten challengen.  Met mechanical engineering en de nieuwste technologieën, zoals Vision AI, Data en Digital Twin komen we tot de meest inventieve oplossingen. Met onze expertises helpen we je vooruit.

Vision AI in Food

Ben jij een voedselproducent die de waarde uit de huidige productie wil maximaliseren door middel van optimale kwaliteitscontrole en constante productiekwaliteit?

Meer informatie
Productie­automatisering in food

Heb je een complex probleem in je productieproces of heb je onvoldoende personeel?

Meer informatie
Grip op netcongestie

Behoud toegang tot je volledige energiecapaciteit met de eerste complete netcongestie dienst van Nederland voor grootverbruikers.

Meer informatie
Energy Consultancy

Wil je van verduurzamen een winstgevende businesscase maken?

Meer informatie

Samenwerkingen

QING heeft een enorm technisch netwerk met toonaangevende spelers in de technische branche. Onze opdrachtgevers doen hier ook hun voordeel mee. Dat blijkt uit onze krachtige samenwerkingen.