Sanovo case engineering
Sanovo Technology Netherlands

Samenwerken aan de ontwikkeling van een nieuwe productlijn

arrow left
overview icon
arrow right

Al meer dan 60 jaar biedt Sanovo Technology Group complete systemen en machines voor de ei-verwerkende industrie wereldwijd. Hun productaanbod omvat verpakkings-, beoordelings- en robotoplossingen. In Aalten is Sanovo Technology Netherlands gevestigd, waar het bedrijf zich richt op sorteer- en verpakkingsmachines voor de eierindustrie.

Opdrachtgever
Sanovo Technology Netherlands
Vraagstuk
Samenwerken aan de ontwikkeling van een nieuwe productlijn

Sanovo staat bekend om hun hoogwaardige en geavanceerde eiersorteermachines. De GraderPro-serie is een van de meest geavanceerde sorteermachines van Sanovo. De sorteermachines hebben een zeer hoge capaciteit en worden gebruikt door grote eiersorteercentra. Sanovo wil de huidige productlijn aanpassen om te zorgen dat de sorteermachines nog beter aansluiten bij de behoeftes van de doelgroep.

De nieuwe aangepaste productlijn heeft een lagere capaciteit waardoor deze geschikt is voor kleinere sorteercentra. Sanovo had voor dit project onvoldoende mankracht en kon op het gebied van mechanical engineering extra ondersteuning gebruiken. QING was door een eerdere samenwerking al bekend met de werkwijze van Sanovo. Het was voor Sanovo een logische keuze om voor dit project QING als geschikte samenwerkingspartner aan te wijzen. "Voor zowel korte als langdurige projecten kunnen we voor extra capaciteit op het gebied van engineering terecht bij QING," vertelt Jan-willem Pennings, Manager R&D bij Sanovo.

De kracht van onze samenwerking ligt in het gezamenlijk inbrengen van expertise om tot het gewenste resultaat te komen

Jan-Willem, Manager R&D Sanovo

Aanpak

QING heeft toegang gegeven tot ervaren engineers en kennis over het toepassen van verschillende technologieën. "Omdat onze machines erg specifiek en complex zijn, is het uitbesteden van een ontwerpopdracht met minimale betrokkenheid geen optie. Goede communicatie en eigen inbreng van kennis is voor ons essentieel," gaat Jan-Willem verder. Met toegang tot extra kennis en expertise wil Sanovo haar marktpositie verstevigen.

Samen hadden de partijen dezelfde doelen voor ogen en werkten veel samen om het gewenste resultaat te bereiken. Aan het begin van het project heeft Sanovo haar wensen en verwachtingen uitgesproken naar de engineers en is er een actielijst opgesteld. Het project is opgedeeld in verschillende fases. Elke fase bestaat uit het ontwikkelen van een bepaald onderdeel van de machine.

Er zijn proof-of-concepts uitgevoerd om nieuwe deeltechnologieën te testen. Proof-of-concept is een belangrijk onderdeel van ontwikkeltrajecten, waarmee we de werking van nieuwe principes testen en potentiële risico’s inzichtelijk maken. Tijdens de ontwikkelfase hebben we twee prototypes gebouwd in het Development Lab van QING.

Wekelijks hadden Sanovo en QING contact om de voortgang te bespreken. "De communicatie met QING verliep goed. Een lead engineer van QING was aangewezen als contactpersoon, met wie we zowel inhoudelijke als praktische zaken konden bespreken," aldus Jan-Willem. In de wekelijkse meetings werden de uitgevoerde taken besproken en werd gekeken naar de vervolgstappen. "De contactlijnen zijn kort en indien nodig kunnen dringende zaken snel worden afgehandeld," voegt hij eraan toe.

Sanovo case engineering
No items found.

Hygiëne en veilig­­heid waarborgen met
een mooi design

QING heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van meerdere modules, waaronder de behuizing van de machines. Tijdens het ontwerpen van de behuizing zijn veel uitdagingen overwonnen. Er was veel aandacht voor het design van de machines, dat niet alleen mooi moest zijn, maar ook moest voldoen aan hygiëne- en veiligheidsrichtlijnen. De machines moesten gemakkelijk schoon te maken zijn en mochten geen horizontale vlakken hebben waar vuil op kan blijven liggen of pockets waar vuil of water in kan blijven staan.

Sanovo en QING hebben samengewerkt in alle fasen van het project, vanaf de conceptfase tot aan het vormgeven, 3D-ontwerpen en het bouwen van prototypes. De succesvolle samenwerking is mede te danken aan de betrokkenheid van de engineers van QING in elke fase van het project. "De kracht van onze samenwerking ligt in het gezamenlijk inbrengen van expertise om tot het gewenste resultaat te komen", aldus Jan-Willem. Naast mechanical engineering hebben de twee bedrijven ook samengewerkt op het gebied van Digital Twin en softwareontwikkeling.

Ook interessant: QING ontwikkelt samen met Sanovo unieke UV-C module.
>> Lees hier de case.