Food

Zowel de Agri-sector als de voedingsindustrie hebben te maken met uitdagingen. De voedingsindustrie is genoodzaakt om mee te groeien. In 2050 moeten er maar liefst 9 miljard monden gevoed kunnen worden. Is dit voor de voedselproducenten in Nederland een probleem of een groeikans?

Voedingsindustrie-innovatie
innoveren-voedingsindustrie

QING in Efficiency

Een van de uitdagingen waar de voedingsmiddelenindustrie mee te maken heeft, is de groeiende vraag naar voeding in combinatie met een gebrek aan capaciteit. Om hieraan te voldoen, is een efficiencyslag onvermijdelijk. Dit betekent dat er meer machinale handelingen en automatiseringstoepassingen nodig zijn. Dit zijn vaak grote investeringen voor voedselproducenten en brengen risico's met zich mee...

Investeringen in R&D, machines en digitalisering

Uit onderzoek van Aeternus blijkt dat voedselproducenten in Nederland jaarlijks 350 miljoen euro besteden aan R&D. Ook investeren ze 1,4 miljard euro in machines en digitalisering.

QING in Food

Bij QING beperken we financiële risico's tot een minimum dankzij onze gefaseerde aanpak. Innoveren in de voedingsindustrie is spannend en kent uitdagingen omdat je te maken hebt met organische en kwetsbare producten.

Wij kennen de markt en beschikken over de technische kennis en innovatiekracht. Met toegang tot verschillende technologieën bieden we een scala aan mogelijkheden en uiteindelijk een oplossing die echt waarde toevoegt aan het bedrijf. Zowel voedselproducenten als machinebouwers kunnen bij ons terecht voor hun vraagstukken.

QING in Productieoptimalisatie

Wij hebben aantoonbare ervaring om bestaande productielijnen te optimaliseren in de voedingsindustrie. QING loopt voorop in de markt als het gaat om de toepassing van geavanceerde technologieën zoals Digital Twin & Simulatie. We bouwen virtueel de productiehal na om bottlenecks in kaart te brengen en te verbeteren.

QING in Automatisering

Wil je jouw productieproces - of een deel ervan - automatiseren? Maar loop je liever geen (financieel) risico? Wij helpen jou om met zo min mogelijk zorgen en risico's te automatiseren. Wij toetsen jouw automatiseringsvraagstuk op haalbaarheid en maken alle mogelijke uitdagingen inzichtelijk.

QING in Development & Mechanical Engineering

Ben je op zoek naar extra capaciteit en ondersteuning op het gebied van mechanical engineering? Of heb je voor een ambitieus idee extra technische expertisenodig? Wij bieden ondersteuning op het gebied van capaciteit, mechanical engineering en optimalisatie. Variërend van het testen van de haalbaarheid van machine ontwikkeling tot het bouwen van een werkbaar prototype.

innoveren-voedingsindustrie-voedingsmiddelen industrie

Gecontroleerd innoveren met QING

QING is een High-tech engineering bureau met een dynamisch team van 30 inventieve engineers, consultants en projectmanagers. Vanuit een niet te stoppennieuwsgierigheid leveren we innovatieve en duurzame oplossingen voor een grootaantal opdrachtgevers in de agri, packaging en voedingsindustrie. Door vragen te blijven stellen, vinden we antwoorden en helpen we je met oplossingen die je vooruit helpen.

Bij QING noemen we dit Forward Engineering, waarbij we vooruit denken en altijd op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden en oplossingen voor onze klanten.

Wij bieden innovatieve oplossingen op maat in de Agrifood sector. Dankzij onze gefaseerde aanpak beperken we het financiële risico tot een minimum. Bekijk de mogelijkheden op het gebied van  Productieautomatisering en Development & Mechanical Engineering.