Digital twin & Simulatie

Risico’s doorlichten, proefdraaien en een laatste update doorvoeren nog voordat er één onderdeel en daarbij horende kosten gemaakt zijn. Aanpassen, bouwen en produceren als je zéker weet dat het proces of de machine aan vooraf gestelde eisen voldoet. Ontdek hier alle mogelijkheden van Digital Twin voor jouw business.

Risico’s van traditionele oplossingen

Je hebt een vraagstuk voor een probleem of wens in de productieomgeving. Hiervoor moet je fysieke aanpassingen doen in het productieproces. In de traditionele wereld van fysieke prototypes gaat dit gepaard met veel onzekerheid:

 • Hoge kosten; direct een fysiek prototype bouwen is kostbaar
 • Fysieke risico’s; je moet je huidige productieproces aanpassen om de effecten te meten
 • Lange wachttijden; een prototype is niet zomaar gebouwd
 • Complexe data-omgeving: vraagt om specialistische kennis die vaak niet aanwezig is
 • Onduidelijke ROI; je weet van tevoren niet exact of de gewenste effecten worden bereikt

Ontspannen en innoveren

Stel je eens voor dat je een systeem of proces volledig kunt beheersen, nog voordat het definitief staat of gebouwd is… Zonder dat je een euro in een fysiek prototype hebt geïnvesteerd.

Hoe zou je het vinden dat je besturingssoftware kunt aanpassen om optimalisaties te testen, zónder dat je de productie stil hoeft te zetten? En je hiermee ook doorlooptijd kunt winnen omdat je de software al digitaal test voordat de machine er fysiek al staat?

Stel je voor dat je virtuele protoypes kunt bouwen van volledige complexe systemen die zorgen voor lagere kosten, minder risico’s en kortere wachttijden dan traditionele prototypes.

En zelfs op strategisch- en managementniveau op voorhand al geweldige inzichten hebt in toekomstige investeringen en businesscases… waarmee je met een goed onderbouwd onderzoek de juiste beslissingen neemt.

Deze bedrijven gingen je voor

Wat zou dit betekenen voor het strategische voordeel dat je hiermee behaalt in je markt?

Ontdek de waarde van Digital Twin & Simulatie voor jouw business

Wij zetten Digital Twin & Simulatie in voor het optimaliseren van productieprocessen. Hierdoor haal je operationele efficiëntie:

 • Lagere kosten
 • Minder fysieke risico’s
 • Kortere wachttijden dan het ontwikkelen van traditionele prototypes
 • Verschillende settings en scenario’s die met minimale resources uitgevoerd worden
 • Investeringsscenario’s die financiële risico’s in kaart brengen

Bovendien meten we processen door met live-data waarmee je extreem snel kunt inspelen op veranderende omstandigheden.

De ROI van Digital Twin & Simulatie

Iets wat vaak verkeerd begrepen wordt, is dat de potentie van Digital Twins veel verder gaat dan het kopiëren of simuleren van een bestaand industrieel proces. Veel bedrijven zien Digital Twin & Simulatie als tool voor eenmalig gebruik.

Wij zien Digital Twins als dé sleutel tot toekomstige technologische implementaties waarmee je ook enorme strategische voordelen gaat behalen. QING zet deze technologie in als een strategische tool die met jou meegroeit. Niet een eenmalige investering, maar als een onmisbare tool met een oneindige lifecycle als fundament voor je hele organisatie.


arrow down
Vragen of meer weten?
Bram helpt je graag verder.

Operationele efficiëntie is slechts het begin van de potentie van Digital Twin & Simulatie

Digital Twin & Simulatie als fundament voor je business

Door data en technologie op nieuwe manieren te gebruiken, is een simulatie mogelijk die gemakkelijk toegankelijk is voor alle medewerkers. Zelfs op verschillende afdelingen binnen het bedrijf. Hiermee creëren we een bijna oneindige lifecycle voor:

 • Ontwikkeling van nieuwe businesscases
 • Operationeel management
 • Trainingsdoeleinden
 • Riskmanagement
Digital Twin & Simulatie voor trainingsdoeleinden

Ook is de technologie geschikt voor effectieve trainingen voor personeel. Hiermee kun je live medewerkers begeleiden en opleiden door aan te geven of werkzaamheden correct worden uitgevoerd.

Data Driven Decision Making

De manier waarop de informatie gepresenteerd wordt is ook verder doorontwikkeld dan het tonen van grafieken en afbeeldingen in een presentatie. Voor toekomstige ontwikkelingen kun je Digital Twin gebruiken als uitgebreide tool voor nog meer betrokkenheid en interactie met stakeholders. Je onderzoekt verschillende aspecten en besluitvormingsprocessen van een project. Daarna maak je data-gedreven beslissingen op managementniveau.

Digital Twin & Simulatie heeft de potentie om het belangrijkste fundament te worden voor de dagelijkse besluitvorming in het gehele bedrijf. Voorkom dat je achterop raakt en ontdek de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Benieuwd naar onze andere expertises?

Je hebt groeiambities, een capaciteitsprobleem, bottlenecks in het productieproces of gewoon een ambitieus idee dat je wilt laten challengen. Kies de expertise die het beste past bij je vraagstuk en we helpen je vooruit.

Samenwerkingen

QING heeft een enorm technisch netwerk met toonaangevende spelers in de technische branche. Onze opdrachtgevers doen hier ook hun voordeel mee. Dat blijkt uit onze krachtige samenwerkingen.