Hoge innovatiekosten
voorkomen?

Met de Development Roadmap ontvang je binnen 2 weken complete controle over je hele innovatieproces. Van vraagstuk, tot risico’s en (financiële) haalbaarheid van alle mogelijke oplossingen.

Development Roadmap aanvragen

Digital twin & Simulatie

Met Digital Twin kan je risico’s doorlichten, proefdraaien en een laatste update doorvoeren nog voordat er één onderdeel en daarbij horende kosten gemaakt zijn. Aanpassen, bouwen en produceren als je zéker weet dat het proces of de machine aan vooraf gestelde eisen voldoet. Ontdek hier alle mogelijkheden van Digital Twin & Simulatie voor jouw business.

Digital-twin-simulatie

Risico’s van traditionele oplossingen

Je hebt een vraagstuk voor een probleem of wens in de productieomgeving. Hiervoor moet je fysieke aanpassingen doen in het productieproces. In de traditionele wereld van fysieke prototypes gaat dit gepaard met veel onzekerheid:

 • Hoge kosten; direct een fysiek prototype bouwen is kostbaar
 • Fysieke risico’s; je moet je huidige productieproces aanpassen om de effecten te meten
 • Lange wachttijden; een prototype is niet zomaar gebouwd
 • Complexe data-omgeving: vraagt om specialistische kennis die vaak niet aanwezig is
 • Onduidelijke ROI; je weet van tevoren niet exact of de gewenste effecten worden bereikt
digital-twin-simulatie
digital-twin-simulatie

Ontspannen innoveren

Stel je eens voor dat je een systeem of proces volledig kunt beheersen, nog voordat het definitief staat of gebouwd is… Zonder dat je een euro in een fysiek prototype hebt geïnvesteerd.

Hoe zou je het vinden dat je besturingssoftware kunt aanpassen om optimalisaties te testen, zónder dat je de productie stil hoeft te zetten? En je hiermee ook doorlooptijd kunt winnen omdat je de software al digitaal test voordat de machine er fysiek al staat?

Stel je voor dat je virtuele protoypes kunt bouwen van volledige complexe systemen die zorgen voor lagere kosten, minder risico’s en kortere wachttijden dan traditionele prototypes.

En zelfs op strategisch- en managementniveau op voorhand al geweldige inzichten hebt in toekomstige investeringen en businesscases… waarmee je met een goed onderbouwd onderzoek de juiste beslissingen neemt.

Deze bedrijven gingen je voor

Ontdek de waarde van Digital Twin & Simulatie voor jouw business

Wat is Digital Twin? En welk strategische voordeel behaal je hiermee in je markt?

Wij zetten Digital Twin & Simulatie in voor het optimaliseren van productieprocessen. Hierdoor haal je operationele efficiëntie:

 • Lagere kosten
 • Minder fysieke risico’s
 • Kortere wachttijden dan het ontwikkelen van traditionele prototypes
 • Verschillende settings en scenario’s die met minimale resources uitgevoerd worden
 • Investeringsscenario’s die financiële risico’s in kaart brengen

Bovendien meten we processen door met live-data waarmee je extreem snel kunt inspelen op veranderende omstandigheden.

Met de Digital Twin Roadmap helpen we je om de technologie op de juiste manier toe te passen in jouw organisatie. De Digital Twin Roadmap wordt op maat gemaakt aan de hand van jouw doelen, wensen en strategie.

De ROI van Digital Twin & Simulatie

Iets wat vaak verkeerd begrepen wordt, is dat de potentie van Digital Twins veel verder gaat dan het kopiëren of simuleren van een bestaand industrieel proces. Veel bedrijven zien Digital Twin & Simulatie als tool voor eenmalig gebruik.

Wij zien Digital Twins als dé sleutel tot toekomstige technologische implementaties waarmee je ook enorme strategische voordelen gaat behalen. QING zet deze technologie in als een strategische tool die met jou meegroeit. Niet een eenmalige investering, maar als een onmisbare tool met een oneindige lifecycle als fundament voor je hele organisatie.


Will Uijting
arrow down
Vragen of meer weten?
Will helpt je graag verder

Operationele efficiëntie is slechts het begin van de potentie van Digital Twin & Simulatie

Digital Twin & Simulatie als fundament voor je business

Door data en technologie op nieuwe manieren te gebruiken, is een simulatie mogelijk die gemakkelijk toegankelijk is voor alle medewerkers. Zelfs op verschillende afdelingen binnen het bedrijf. Hiermee creëren we een bijna oneindige lifecycle voor:

 • Ontwikkeling van nieuwe businesscases
 • Operationeel management
 • Trainingsdoeleinden
 • Riskmanagement
Digital Twin & Simulatie voor trainingsdoeleinden

Ook is de technologie geschikt voor effectieve trainingen voor personeel. Hiermee kun je live medewerkers begeleiden en opleiden door aan te geven of werkzaamheden correct worden uitgevoerd.

Data Driven Decision Making

De manier waarop de informatie gepresenteerd wordt is ook verder doorontwikkeld dan het tonen van grafieken en afbeeldingen in een presentatie. Voor toekomstige ontwikkelingen kun je Digital Twin gebruiken als uitgebreide tool voor nog meer betrokkenheid en interactie met stakeholders. Je onderzoekt verschillende aspecten en besluitvormingsprocessen van een project. Daarna maak je data-gedreven beslissingen op managementniveau.

Digital Twin & Simulatie heeft de potentie om het belangrijkste fundament te worden voor de dagelijkse besluitvorming in het gehele bedrijf. Voorkom dat je achterop raakt en ontdek de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Dit vind je mogelijk ook interessant

arrow right
arrow right

Benieuwd naar onze andere expertises?

Je hebt last van torenhoge energiekosten, een capaciteitsprobleem, bottlenecks in het productieproces of gewoon een ambitieus idee dat je wilt laten challengen.  Met mechanical engineering en de nieuwste technologieën, zoals Vision AI, Data en Digital Twin komen we tot de meest inventieve oplossingen. Met onze expertises helpen we je vooruit.

Vision AI in Food

Ben jij een voedselproducent die de waarde uit de huidige productie wil maximaliseren door middel van optimale kwaliteitscontrole en constante productiekwaliteit?

Meer informatie
Productie­automatisering in food

Heb je een complex probleem in je productieproces of heb je onvoldoende personeel?

Meer informatie
Grip op netcongestie

Behoud toegang tot je volledige energiecapaciteit met de eerste complete netcongestie dienst van Nederland voor grootverbruikers.

Meer informatie
Energy Consultancy

Wil je van verduurzamen een winstgevende businesscase maken?

Meer informatie

Samenwerkingen

QING heeft een enorm technisch netwerk met toonaangevende spelers in de technische branche. Onze opdrachtgevers doen hier ook hun voordeel mee. Dat blijkt uit onze krachtige samenwerkingen.