Hoge innovatiekosten
voorkomen?

Met de Development Roadmap ontvang je binnen 2 weken complete controle over je hele innovatieproces. Van vraagstuk, tot risico’s en (financiële) haalbaarheid van alle mogelijke oplossingen.

Development Roadmap aanvragen

Data in industrie

Wil je een goede oplossing voor je vraagstuk? Dan is het gebruik van data essentieel. Wanneer levert je product het meeste op? Aan welke vereisten moet het product voldoen om de optimale waarde eruit te halen? Deze vragen kun je alleen beantwoorden met behulp van data. Wij werken zelf ook veel met data en begrijpen dat het delen van data gevoelig ligt. Je wilt natuurlijk niet dat het in verkeerde handen komt. Daar kunnen wij je mee helpen met unieke oplossingen.

data-innovatie

Data verzamelen kan op ontzettend veel manieren. Van machinedata uit sensoren tot omgevingsdata. Maar, ook een notitie van een operator kan al data bevatten. Hoe zorg je ervoor dat je waardevolle data verzamelt? En hoe ga je hier mee om?

Je hebt niets aan data…

...als je er niets mee doet. En ook als je het verkeerd interpreteert. De kans bestaat dat je met één of meerdere van de volgende uitdagingen zit:

- Je begrijpt het belang van data, maar het ontbreekt je aan expertise

- Je wilt meer met data doen, maar je faciliteiten zijn er niet op ingericht

- Je hebt waardevolle data, maar bent bang dat dit in verkeerde handen valt

- Je hebt beperkte beschikbaarheid of toegankelijkheid voor waardevolle data

data-driven
data-driven-innovation

Winnen met data

Hoe zou je het vinden als je met kleine stappen steeds meer uit je data kunt halen? Dat je toegang hebt tot waardevolle data voor je product of innovatie en zelf volledig in control blijft over welke data je deelt en met wie? Stel je eens voor dat je objectieve data kunt verzamelen van een machine, onafhankelijk van de fabrikant en leeftijd van de machine. Zonder dat een derde partij hiervoor in het netwerk van je productiehal of in de machinebesturing hoeft te zitten. Wat zou het voor je betekenen als je jouw marktpositie verbetert met het juist toepassen van data?

Maak kennis met QINGsight: data verzamelen zonder risico

Het delen van data in een project ligt gevoelig. Wij begrijpen dat je daar uitdaging in ziet. Het is niet wenselijk dat een derde partij op je eigen netwerk zit. Daar hebben wij een oplossing voor: QINGsight.

Eenvoudig data verzamelen

QINGsight bestaat uit een Hub, enkele nodes en sensoren. De Hub en nodes zijn draadloos met elkaar verbonden middels een eigen netwerk. Hierdoor kunnen we met 1 systeem een complete hal van sensoren voorzien. Met optische sensoren vangen acquireren we veel data waardoor we veel kunnen leren over een machine of proces.

Je bepaalt zelf waar de data terechtkomt

We kunnen het zelfs opzetten voor 2 weken. We verzamelen data voor je voor een analyse de je wilt doen en vervolgens verwijderen we het hele systeem. Je bepaalt zelf waar je data terechtkomt:

- Op je eigen server of laptop

- In de cloud

- Op een externe server

- Op een data platform zoals Innius

Je bent dus zelf volledig in control over je eigen data. We hopen hiermee de stap naar het acquireren en analyseren van data toegankelijk te maken voor iedere organisatie om zo de marktpositie te verbeteren.

Deze bedrijven gingen je voor

Data-analyse

Niet alleen het verzamelen van data is belangrijk. Het gaat erom wat je er mee doet. Daarom is een goede samenwerking essentieel. Je hebt zelf de meeste kennis van je product en/of proces. Wij helpen je om de data die je hebt geacquireerd goed te interpreteren. Dit is belangrijk zodat je de juiste conclusies trekt. Met onze software tools kunnen we inzichten creëren en verbanden onderzoeken. Echter is de interpretatie van data het belangrijkste. Hiervoor is jouw proces- en domeinkennis essentieel. Samen analyseren we de inzichten en komen we tot waardevolle conclusies waarmee je verder kunt. We ontwikkelen samen met partners tools om ons hierbij te helpen op het gebied van Artifical Intelligence en Machine Learning.

Artificial Intelligence & Machine Learning

Wij hebben toegang tot Artificial Intelligence en Machine Learning en kunnen dit ook beschikbaar maken voor jou als onze opdrachtgever. Daarom hebben we een greep uit de voordelen van het toepassen van deze technologieën even voor je op een rij gezet:

- Altijd een productieve tool

- Producten beoordelen op kwaliteit met data

- Altijd objectief: maakt je data eerlijker in beoordeling

- Een algoritme wordt nooit moe: doet het maandagochtend net zo goed als vrijdag middag

- Toegang tot meer data die je kunt meenemen in je besluitvorming

Bram de Vrught
arrow down
Vragen of meer weten?
Bram helpt je graag verder.

Wanneer je echt even contact met ons op moet nemen:

- Je moet grote hoeveelheden data verwerken

- Je werkt met een product met veel variaties, zoals organische producten

- Je wilt de kwaliteit en waarde van je product vergroten

- Je wilt meer waarde halen uit je product en je klanten dit te allen tijde kunnen leveren

- Je wilt constant meer leren over je eigen product en proces

Dit vind je mogelijk ook interessant

arrow right
arrow right

Benieuwd naar onze andere expertises?

Je hebt last van torenhoge energiekosten, een capaciteitsprobleem, bottlenecks in het productieproces of gewoon een ambitieus idee dat je wilt laten challengen.  Met mechanical engineering en de nieuwste technologieën, zoals AI, data en Digital Twin komen we tot de meest inventieve oplossingen. Met onze expertises helpen we je vooruit.

Productie­automatisering

Heb je een complex probleem in je productieproces of heb je onvoldoende personeel?

Meer informatie
R&D Engineering

Heb je een ambitieus idee of heb je een vraagstuk waar nog geen oplossing voor bestaat?

Meer informatie
On-site engineering

Zoek je high-tech engineers die meer oplossen dan alleen een capaciteitsprobleem?

Meer informatie
Energy Consultancy

Wil je van verduurzamen een winstgevende businesscase maken?

Meer informatie

Samenwerkingen

QING heeft een enorm technisch netwerk met toonaangevende spelers in de technische branche. Onze opdrachtgevers doen hier ook hun voordeel mee. Dat blijkt uit onze krachtige samenwerkingen.