Hoge innovatiekosten
voorkomen?

Met de Development Roadmap ontvang je binnen 2 weken complete controle over je hele innovatieproces. Van vraagstuk, tot risico’s en (financiële) haalbaarheid van alle mogelijke oplossingen.

Development Roadmap aanvragen

Vision AI in Food

Ben jij een voedselproducent die de waarde uit de huidige productie wil maximaliseren door middel van optimale kwaliteitscontrole en constante productiekwaliteit?

Vision AI kwaliteitscontrole

Nieuwe technologieën kunnen de sleutel zijn tot het behalen van deze doelen. De food industry staat voor de uitdaging om de voordelen van de slimme technologie Vision AI optimaal te benutten. Met onze expertise, aanpak en tools helpen we je op weg en samen integreren we Vision AI op een gebruiksvriendelijke manier die past bij jouw bedrijf.

Meegaan met de ontwikkelingen

Tegenwoordig kun je er niet meer omheen: Artificial Intelligence (AI) heeft zijn intrede gedaan in veel sectoren, inclusief de voedingsindustrie. De opkomst van slimme technologieën, zoals Vision AI, bieden veel nieuwe kansen de voor huidige uitdagingen. Veel voedselproducenten hebben te maken met arbeidstekorten, stijgende kosten en de snel groeiende vraag naar voeding.

Als voedselproducent kan en wil je niet achterblijven met de technologische ontwikkelingen. Maar waar en hoe te beginnen met Vision AI? En hoe krijg je inzicht in zowel de voordelen, kansen en de mogelijke risico’s?

Vision AI kwaliteitscontrole

Deze bedrijven gingen je voor

De vele voordelen van Vision AI

In de voedingsindustrie heb je te maken met organische en kwetsbare producten en moet je voldoen aan kwaliteits- en veilheidsnormen. Dit maakt digitale innovatie niet makkelijker. Vision AI biedt oplossingen voor complexe uitdagingen, zoals het uitvoeren van kwaliteitscontroles. Een goede kwaliteitsinspectie verlaagt risico’s en zorgt voor een constante productkwaliteit. Vision AI draagt ook bij aan:

  • Verbeterde kwaliteitsbeheersing en constantere kwaliteitscontrole
  • Kostenbesparing op manuele arbeid
  • Het optimaliseren van de productiewaarde
  • Hogere en constante productiviteit
  • Verbeterd inzicht in de output van productieprocessen
  • Efficiëntere waarde toevoeging van je grondstoffen

Wat is Vision AI?

Vision AI is een vorm van Artificial Intelligence die objecten identificeert en analyseert op basis van visuele kenmerken. Het systeem bootst specifieke taken van de mens na. Zo kunnen we Vision AI organische producten laten herkennen, categoriseren en sorteren op specifieke uiterlijke aspecten, bijvoorbeeld appels met rotte plekjes. Een essentieel kenmerk van een AI-geïntegreerd systeem is dat het data genereert om zichzelf te verbeteren. Waardoor het in staat is om situaties te herkennen en problemen kan voorkomen.

Teun Keusters
arrow down
Vragen of meer weten?

Jij hebt de controle

Je zoekt een eenvoudige oplossing voor een complex probleem. Je wilt Vision AI op een gebruiksvriendelijke manier integreren en tegelijkertijd de controle behouden. Als je met ons gaat samenwerken hoef je niet te investeren in nieuwe expertises of technische kennis. We nemen je mee in het proces en ontzorgen je door de juiste tools aan te reiken. Samen werken we aan de meest geschikte oplossing en bieden we ondersteuning en training, zodat je uiteindelijk zelfstandig de technologie kunt toepassen zonder risico's.

Lees hier hoe we met Vision-AI het sorteerproces van perziken bij een klant hebben geautomatiseerd >> Naar de case

Wij bieden de juiste tools

Bij QING geloven we in samenwerken met de beste uit de industrie. Samen met Robovision bieden we voedingsproducenten de mogelijkheid om op een toegankelijke manier Vision AI toe te passen.

Met het schaalbare AI-platform van Robovision kunnen we AI-modellen op een toegankelijke manier creëren, implementeren en onderhouden binnen voedselproducties. Dit biedt kansen voor voedselproducerende bedrijven om de toepassing zelf te gebruiken zonder afhankelijk te zijn van externe expertise.

Kwaliteitscontrole met Vision AI

In een van onze cases tonen we de kracht van Vision AI voor kwaliteitscontroles van stokbroden. In de bakkerij -en zoetwarenindustrie worden traditionele vision-systemen gebruikt om de lengte, breedte en hoogte van een product te controleren. Echter, als het gaat om de kwaliteit van een product, zoals een stokbrood, is er veel meer dat gecontroleerd moet worden. Een systeem zonder Vision AI is dan niet voldoende. Vision AI kan ook de volgende aspecten controleren:

  • Vormnauwkeurigheid
  • Afwijkingen, zoals zwarte puntjes op het stokbrood
  • Herkennen van scheuren

Het herkennen van scheuren in stokbroden is lastig of zelfs onmogelijk met de huidige cameratoepassingen. In deze video tonen we een AI-model dat we hebben getraind in het platform van Robovision. Hiermee kunnen we verkeerde vormen of scheuren detecteren. Bovendien kunnen we deze data gebruiken om het huidige productieproces te verbeteren.

Grijp het laaghangend fruit met Vision AI

Bij QING beginnen we klein en focussen we ons op het laaghangend fruit. Samen bekijken we welke kleine aanpassingen al een positiefeffect kunnen hebben op jouw vraagstuk. Met onze aanpak gaan we naar de kern van het probleem en verdelen het project in korte sprints. Hiermee houd je controle over de voortgang, kosten en vermijd je onvoorziene risico's, uitdagingen en faalkosten.

We werken samen aan een oplossing die bij jou past en ondersteunen je bij het gebruik van het Vision AI-platform. Met deze aanpak en tools bieden we jouw bedrijf de mogelijkheid om kennis te maken en ervaring op te doen met Vision AI. Uiteindelijk neem je het in je eigen tempo over en behoud je de controle. Je bent niet afhankelijk van externe expertise, en onze QINGs staan altijd klaar om je te ondersteunen.

Met QING claim je een strategisch voordeel ten opzichte van je concurrenten.

Dit vind je mogelijk ook interessant

arrow right
arrow right

Benieuwd naar onze andere expertises?

Je hebt last van torenhoge energiekosten, een capaciteitsprobleem, bottlenecks in het productieproces of gewoon een ambitieus idee dat je wilt laten challengen.  Met mechanical engineering en de nieuwste technologieën, zoals Vision AI, Data en Digital Twin komen we tot de meest inventieve oplossingen. Met onze expertises helpen we je vooruit.

Vision AI in Food

Ben jij een voedselproducent die de waarde uit de huidige productie wil maximaliseren door middel van optimale kwaliteitscontrole en constante productiekwaliteit?

Meer informatie
Productie­automatisering in food

Heb je een complex probleem in je productieproces of heb je onvoldoende personeel?

Meer informatie
Grip op netcongestie

Behoud toegang tot je volledige energiecapaciteit met de eerste complete netcongestie dienst van Nederland voor grootverbruikers.

Meer informatie
Energy Consultancy

Wil je van verduurzamen een winstgevende businesscase maken?

Meer informatie

Samenwerkingen

QING heeft een enorm technisch netwerk met toonaangevende spelers in de technische branche. Onze opdrachtgevers doen hier ook hun voordeel mee. Dat blijkt uit onze krachtige samenwerkingen.