Beheer je een koel- en vrieshuis en zoek je voortdurend naar verbeteringen in energie-efficiëntie en verduurzaming? En wil je meer veerkracht opbouwen in tijden van sterke energieprijsschommelingen? Wij bieden een effectieve tool om weer grip te krijgen op de energiekosten.
Hoge energiekosten spelen een belangrijke rol bij vrieshuizen, en dat is natuurlijk niet gek, aangezien energie een significant onderdeel van de totale kosten vormt. Je wilt er alles aan doen om de energiekosten te verminderen, maar hoe weet je welke aanpak het meest effectief is?
De meeste vrieshuizen beschikken over een aanzienlijke overcapaciteit aan koelvermogen dat niet altijd volledig wordt benut. Dit noemen we flexibel vermogen.
Het flexibel vermogen kan worden gebruikt om energiekosten te verminderen, maar ook om het elektriciteitsnet te helpen in balans te blijven. Hiermee genereert jouw vrieshuis extra inkomsten, zonder dat het bedrijfsproces wordt gehinderd.
Om dit mogelijk te maken, is een koppeling tussen de bedrijfsprocessen en de energiemarkt noodzakelijk. Daarvoor bieden wij een volledige software integratie aan, genaamd FLEKSS; FLExibel Kilowatthour Saving Software.
FLEKSS is er voor vrieshuizen die de beschikbare flexibiliteit in hun vriezers willen benutten. Met FLEKSS pas je in realtime, op basis van de elektriciteitsmarktprijzen en de actuele temperatuur van de goederen, het elektriciteitsverbruik aan. Het systeem voorspelt de marktprijzen en past de operationele processen hierop aan.
Vrieshallen kunnen hun overcapaciteit aan koelvermogen benutten als een koude batterij, door intensiever te vriezen tijdens gunstige marktprijzen en minder of niet te koelen tijdens piekuren.
Dit systeem zorgt ervoor dat je jouw apparatuur met een hogere efficiëntie kunt laten werken, door o.a. de frequentie en timing van ontdooiprocessen te optimaliseren, tijdsafhankelijke koelefficiëntie te overwegen en instellingen te optimaliseren. Op deze manier reduceer je kosten en kun je de meest gunstige inkoopstrategie voor elektriciteit toepassen.
Waarom is innoveren belangrijk? Er zijn verschillende redenen waarom je als bedrijf wil innoveren. In de agrifood-sector wordt technologische innovatie gezien als een must. Deze sector heeft te maken met bepaalde uitdagingen: de snel groeiende vraag naar voeding, arbeidstekorten en de steeds veranderende consumentenvraag.
Een innovatiestrategie kan bijvoorbeeld toegepast worden voor procesoptimalisatie, productontwikkeling, toetsen van een nieuw idee of het verhogen van het concurrentievoordeel.
Wat levert gecontroleerd innoveren op:
Met elk vraagstuk kun je gecontroleerd innoveren. Hoe complex het ook is. Stel je hebt hier maar één effectieve dag voor nodig en binnen vier weken heb je controle en zicht op het totale innovatieproces. Zou je dat dan overwegen?
FLEKSS is meer dan alleen een visualisatietool: het is een product dat geavanceerde controle biedt en jouw gegevens begrijpt en aan het werk zet op de energiemarkt. En niet geheel onbelangrijk; FLEKSS is toepasbaar op alle vrieshuizen. Samen integreren we de tool in jouw bedrijf voor optimaal gebruik.
Wij zijn een autoriteit in de markt als het gaat om innovatieve en duurzame oplossingen met een hoge success rate. We hanteren een bewezen methodiek die geliefd is onder onze opdrachtgevers.
Met onze aanpak gaan we terug naar de kern van je probleem om vervolgens vooruit te gaan; Forward engineering. Om de kern van het probleem bloot te leggen, moeten we het huidige energieverbruik in kaart brengen en analyseren. We zetten onze brede kennis en ervaring op gebied van energie samen met onze slimme tools in om jouw bedrijf future proof te maken.
We gaan voor een samenwerking op partnerniveau. Hiermee vergroot je de innovatiekracht en het kennisniveau van je eigen organisatie.
Het verpakken van vlees en het stapelen van dozen wordt in de vleesindustrie al vaak geautomatiseerd. Met deze opstelling toetsen we ook de haalbaarheid om bewerkingen van vlees te automatiseren. Dit kunnen bewerkingen zijn zoals: snijden en knippen van vlees of het uitbenen van een karkas.
In de bakkerij branche heb je vaak te maken met zachte en kwetsbare producten. Hiervoor hebben we een soft gripper die de producten niet beschadigd tijdens het sorteerproces.
Met deze technologie voeren we ook kwaliteitscontroles uit. Het systeem kan fysieke afwijkingen bij een product herkennen en uit de productie halen.
Groente en fruit zijn organische en kwetsbare producten. Ze zijn er in verschillende formaten, vormen of er zijn fysieke afwijkingen, zoals rotte vlekjes. Fysieke kenmerken kunnen tijdens het sorteerproces herkent en op de juiste manier gesorteerd geworden.
De technologie maakt het ook mogelijk om groente en fruit automatisch te planten en te oogsten.
“Het was een bijzonder geslaagde ochtend met een duidelijk stappenplan. De structurele aanpak en het overleg in teams, met bijbehorende uitkomsten, heeft een ieder tot nadenken gezet. Zeer benieuwd naar de adviezen van QING.”
"De innovatiesessie heeft een goed totaalbeeld gegeven van het proces, dat wij willen (semi)automatiseren, de onmogelijkheden en de complexiteit. Vanuit dat totaalbeeld hebben we 6 alternatieven bedacht, waarvan er later 2 concreet zijn uitgewerkt door QING."
“QING helped us to visualize manufacturing concepts by simulation in both 3D and KPI’s. This allowed production employees and managers to actively contribute to the development process.
The joined effort resulted in 80+% reduction of ‘Non Value Added’ labor and a 20% increase of customer value, while creating a sense ownership throughout the organization.”
"De sessie gaf ons inzicht in waar we ons in het begin op moeten richten om op langere termijn succesvol te zijn."