Kennismakingsgesprek aanvragen

succes icon

Bedankt voor je aanvraag.

Oops! Something went wrong while submitting the form.
sustainable-roadmap

Snel energie besparen met een winstgevend lange termijnplan?

Met de Sustainable Energy Roadmap ontvang je als Food & Agri fabrikant binnen 2 maanden een op maat gemaakt overzicht van álle kansrijke energiebesparingen voor jouw bedrijf. Van quick wins tot complexere besparingen, geordend per risicocategorie en omgezet in concrete projecten.

Kennismakingsgesprek aanvragen
Future Crops

Hoge risico’s en onduidelijke opbrengsten

We zien dat veel Food & Agri bedrijven (vaak terecht) terughoudend zijn om energiebesparingsmaatregelen te nemen. En dat begrijpen we:

 • De energietransitie is zo complex dat het totaaloverzicht ontbreekt
 • Hierdoor weet je niet waar en hoe je moet beginnen
 • Er is geen lange termijnplan om stap voor stap energie te besparen
 • Het is onduidelijk wat de concrete opbrengsten en terugverdientijden zijn
 • Je hebt te maken met complexiteit en grote risico’s rondom je productieproces

De angst om nu verkeerde keuzes te maken met grote gevolgen is daarom groot. Logisch. Je wilt niet dat de productkwaliteit achteruit gaat of dat je te maken krijgt met productiestoppen. En dat ook nog eens zonder de garantie dat iets direct werkt. Maar, waar wel grote investeringen voor nodig zijn.

Stil blijven staan is geen optie meer. Het moet en kan ook anders. Zeker omdat je weet wat energiebesparingen je opleveren in deze tijden.

Minder financieel afhankelijk

Wat zou het voor jouw bedrijf betekenen als je minder financieel afhankelijk bent van de beslissingen op geopolitiek niveau?

Als iets deze tijd heeft aangetoond, dan is het wel onze enorme afhankelijkheid van energieprijzen. En die kosten hebben weer direct invloed op de kostprijs van je product.

De oplossing? De energiekosten zover minimaliseren dat je hier minder afhankelijk van bent.

Het gevolg? Je verbetert drastisch je businessmodel op lange termijn en stelt de toekomstbestendigheid van je bedrijf veilig.


energy consultance

Dit is wat je hiervoor nodig hebt:

Een concreet en uitvoerbaar energieplan dat je houvast biedt op lange termijn en jouw energietransitie overzichtelijk maakt. Waarmee je voorkomt dat je onnodig grote risico’s neemt. En stil blijft staan doordat je verkeerde keuzes maakt die niet meer terug te draaien zijn.

 • Snel inzicht op maat in álle energiebesparingsopties voor jouw situatie
 • Een sterke focus op de implementatie van quick-wins (laaghangend fruit)
 • Prioritering van alle energiebesparingen van laag tot hoog risico
 • Onderbouwingen van iedere energiebesparing optie met economische analyses
 • Per energiebesparing een heldere businesscase en realistische terugverdientijden

En dit alles omgezet in concrete projecten waar je direct mee aan de slag kunt. Ontdek de Sustainable Energy Roadmap.

Qing

Gecontroleerd innoveren met
een plan

Waarom is innoveren belangrijk? Er zijn verschillende redenen waarom je als bedrijf wil innoveren. In de agrifood-sector wordt technologische innovatie gezien als een must. Deze sector heeft te maken met bepaalde uitdagingen: de snel groeiende vraag naar voeding, arbeidstekorten en de steeds veranderende consumentenvraag.

Een innovatiestrategie kan bijvoorbeeld toegepast worden voor procesoptimalisatie, productontwikkeling, toetsen van een nieuw idee of het verhogen van het concurrentievoordeel.  

Wat levert gecontroleerd innoveren op:

 • Je heb inzicht in álle kansen voor mogelijke innovaties en je bent je bewust van de uitdagingen en risico’s
 • Je hebt de kern van het probleem helder en je doet niet aan symptoombestrijding
 • Je hebt inzicht in alle van tevoren getoetste oplossingen
 • Je weet precies welke stappen je moet doorlopen per oplossing
 • Je doet alleen nog maar voorspelbare en controleerbare investeringen die je gefaseerd uitvoert

Met elk vraagstuk kun je gecontroleerd innoveren. Hoe complex het ook is. Stel je hebt hier maar één effectieve dag voor nodig en binnen vier weken heb je controle en zicht op het totale innovatieproces. Zou je dat dan overwegen?

Zorgeloos energie besparen met de Sustainable Energy Roadmap

Met de Food & Agri Sustainable Energy Roadmap verzeker je jezelf van de beste start die je kunt hebben voor jouw energietransitie. Dit is alles wat je nodig hebt om overzicht, rust en een heldere visie te behouden in de complexe wereld van energie besparen. Niet een hoog-over-plan waarin alleen staat WAT de meest kansrijke energiebesparingen zijn, maar ook handvatten die je vertellen HOE je dit kunt realiseren.

Zo werkt het

We maken de energiebalans op

We starten met het inventariseren en visualiseren van je huidige energiestromen. Hierdoor wordt duidelijk welke processen de meeste energie verbruiken, en dus ook waar onnodig veel verbruikt wordt. Dit vormt het startpunt van de roadmap.

1
Waar kun je direct al mee beginnen?

Vanuit de energiebalans brengen we de energiebesparingsopties in kaart. Waar liggen de quick wins waar je nu al mee aan de slag kunt? Je krijgt een lijst met energiebesparingsopties in vergelijking tot de huidige situatie.

2
Energie­besparings­opties prioriteren

We verdiepen ons in de meest kansrijke energiebesparingsopties. We brengen in kaart welke kosten hierdoor verminderen. Je ontvangt een overzicht met alle energiebesparingsopties, gerangschikt naar prioriteit, op basis van het Trias Energetica principe; eerst besparen, dan duurzaam opwekken, dan impact energieverbruik minimaliseren.

3
Sustainable Energy Roadmap

De resultaten van alle voorgaande stappen worden verwerkt en omgezet in concrete projecten. Deze projecten categoriseren en prioriteren we zodat je exact weet in welke volgorde je gaat verduurzamen. Stap voor stap, volledig in control.

4

Deze bedrijven gingen je voor

GazelleBolletjePentair X-flowNedapBolletjeLogiqsBolletjeBolletje

Waarom QING?

Wij zijn een autoriteit in de markt als het gaat om innovatieve en duurzame oplossingen met een hoge success rate. We hanteren een bewezen methodiek die geliefd is onder onze opdrachtgevers.

Met onze aanpak gaan we terug naar de kern van je probleem om vervolgens vooruit te gaan; Forward engineering. Om de kern van het probleem bloot te leggen, moeten we het huidige energieverbruik in kaart brengen en analyseren. We gebruiken de meetgegevens afkomstig van onze stroomsensoren om een energiebalans op te stellen. Deze balans vormt het fundament voor de uitvoering van de Sustainable Energy Roadmap.

We zorgen ervoor dat jij controle en inzicht houdt. Niet wij, maar jij bepaalt op basis van onze input de vervolgstappen. Een samenwerking op partnerniveau in plaats van opdrachtgever- en nemer. Daardoor vergroot je ook nog eens de innovatiekracht en het kennisniveau van je eigen organisatie.

Sustainable energy consultancy

Ervaringen

Automatiseren in de vleesindustrie
Automatiseren in de vleesindustrie

Het verpakken van vlees en het stapelen van dozen wordt in de vleesindustrie al vaak geautomatiseerd. Met deze opstelling toetsen we ook de haalbaarheid om bewerkingen van vlees te automatiseren. Dit kunnen bewerkingen zijn zoals: snijden en knippen van vlees of het uitbenen van een karkas.

Automatiseren in de bakkerij branche
Automatiseren in de bakkerij branche

In de bakkerij branche heb je vaak te maken met zachte en kwetsbare producten. Hiervoor hebben we een soft gripper die de producten niet beschadigd tijdens het sorteerproces.

Met deze technologie voeren we ook kwaliteitscontroles uit. Het systeem kan fysieke afwijkingen bij een product herkennen en uit de productie halen.

Automatiseren in de AGF-sector
Automatiseren in de AGF-sector

Groente en fruit zijn organische en kwetsbare producten. Ze zijn er in verschillende formaten, vormen of er zijn fysieke afwijkingen, zoals rotte vlekjes. Fysieke kenmerken kunnen tijdens het sorteerproces herkent en op de juiste manier gesorteerd geworden.

De technologie maakt het ook mogelijk om groente en fruit automatisch te planten en te oogsten.

Bert Koppenbol
Bert Koppenbol
Teamleider engineering bij Bolletje

“Het was een bijzonder geslaagde ochtend met een duidelijk stappenplan. De structurele aanpak en het overleg in teams, met bijbehorende uitkomsten, heeft een ieder tot nadenken gezet. Zeer benieuwd naar de adviezen van QING.”

Rik van Hees
Rik van Hees
Continuous Improvement Manager bij Gazelle

"De innovatiesessie heeft een goed totaalbeeld gegeven van het proces, dat wij willen (semi)automatiseren, de onmogelijkheden en de complexiteit. Vanuit dat totaalbeeld hebben we 6 alternatieven bedacht, waarvan er later 2 concreet zijn uitgewerkt door QING."

Patrick van Lierop
Patrick van Lierop
Research & Development bij Pentair

“QING helped us to visualize manufacturing concepts by simulation in both 3D and KPI’s. This allowed production employees and managers to actively contribute to the development process.

The joined effort resulted in 80+% reduction of ‘Non Value Added’ labor and a 20% increase of customer value, while creating a sense ownership throughout the organization.”

Gert-Jan van Staalduinen
Gert-Jan van Staalduinen
Eigenaar Logiqs

"De sessie gaf ons inzicht in waar we ons in het begin op moeten richten om op langere termijn succesvol te zijn."

energy sustainable consultancy

Voorkom verkeerde investeringen

Er is nog iets dat we je op het hart willen drukken waar het in de praktijk vaak fout gaat.

Zoals je weet zijn er verschillende manieren om energie te besparen, maar ze zijn niet allemaal met elkaar te combineren. Daarnaast is de juiste volgorde van groot belang en is aandacht voor de juiste implementatie cruciaal om de besparing te optimaliseren.

Deze kennis ontbreekt vaak in je bedrijf. Als je er toch voor kiest om het zelf uit te zoeken, is het vrijwel onvermijdelijk dat je fouten maakt.

De kosten voor het inwinnen van advies om dit te voorkomen zijn vele malen kleiner dan het financiële risico dat je loopt als je (grote) investeringen niet goed doorrekent.