Hoge innovatiekosten
voorkomen?

Met de Development Roadmap ontvang je binnen 2 weken complete controle over je hele innovatieproces. Van vraagstuk, tot risico’s en (financiële) haalbaarheid van alle mogelijke oplossingen.

Development Roadmap aanvragen

Flexscan voor grootverbruikers

Netcongestie remt de verduurzaming van je bedrijventerrein af. Dat gaat zelfs zó ver dat het de uitbreidingsmogelijkheden en zelfs de dagelijkse bedrijfsvoering van de individuele bedrijven bedreigt.

In samenwerking met twee bedrijventerreinen ontwikkelden wij een oplossing om de mogelijkheden om de huidige capaciteit van het net beter te benutten middels inzet van flexibiliteit: De FlexScan.

Structurele oplossingen duren (te) lang

Het versterken van het elektranet is de meest voor de hand liggende oplossing, er moeten zo snel mogelijke dikkere kabels gelegd worden. Helaas is dit een te traag antwoord op een acuut probleem.

In veel gevallen duurt het 6 tot 10 jaar voordat netverzwaringen zijn doorgevoerd. En zelfs dan moet je maar afwachten of jouw bedrijventerrein de benodigde extra ruimte krijgt. Je bent hierdoor sterk afhankelijk van de beslissingen die netbeheerders nemen.

De realiteit is dat je als bedrijf nú moet verduurzamen. Dat vraagt om een laagdrempelige, innovatieve oplossing: flexibiliteit op het net vergroten.

Deze bedrijven gingen je voor

Benut het totale elektriciteits-
verbruik van het bedrijventerrein

Ieder bedrijf bezet netcapaciteit, maar benut de vergeven capaciteit zelden 24/7. Daar liggen grote kansen om vandaag nog netcongestie te verminderen. De oplossing is flexibel omgaan met verbruiksprofielen van alle bedrijven op het bedrijventerrein.

Het idee is simpel maar krachtig: zorg ervoor dat piekmomenten in elektriciteitsverbruik niet samenvallen met die van andere bedrijven. Hierdoor benutten we de capaciteit van het netwerk beter en ontstaat er een constante, draagbare belasting van elektranet.

De FlexScan: flex-potentie van het bedrijventerrein in kaart brengen

Hoe lokaliseer je die flexibiliteit binnen een compleet bedrijventerrein? Voor twee deelnemende bedrijventerreinen ontwikkelden wij de FlexScan.                                              

De FlexScan bracht het flexibiliteitspotentieel van zowel individuele ondernemers als het collectief op de bedrijventerreinen in kaart. Op basis van openbare data kon er snel en kosteneffectief een indicatie gegeven worden van de flex potentie van alle bedrijven op het park.

Met de FlexScan zetten zij een eerste stap naar een flexibeler elektriciteitsverbruik als (deel)oplossing voor netcongestieproblematiek én extra verdienmodel. .

Stan de Groot
arrow down
Vragen of meer weten?
Stan helpt je graag verder

Duurzaamheids-doelstellingen omzetten in business cases

Door elektriciteitsverbruik beter te spreiden, verminderen de deelnemende bedrijvenparken niet alleen de netcongestie. Ze creëren ook een nieuwe bron van inkomsten.

De uitkomst van de FlexScan biedt de volgende directe voordelen:

  1. Overzicht waar de meeste kansen liggen voor flexibiliteit waarop bedrijven hier extra inkomsten mee kunnen genereren.
  2. Een indicatie van de meest lucratieve verdienmodellen.
  3. Een indicatieve business case van de kosten en verdiensten.

Vraag ook een FlexScan aan voor jouw bedrijvenpark

Wachten op netverzwaring is geen optie. Door nu netcongestie aan te pakken ben je beter weerbaar tegen de grillige energieprijzen. Ook als je nu nog geen last hebt van netcongestie, is dit hét moment om de FlexScan aan te vragen. De kans dat dit in de toekomst verplicht wordt door de overheid is groot.

Neem contact op met Stan en vraag een een FlexScan aan voor jouw bedrijfsterrein.

Dit vind je mogelijk ook interessant

arrow right
arrow right

Benieuwd naar onze andere expertises?

Je hebt last van torenhoge energiekosten, een capaciteitsprobleem, bottlenecks in het productieproces of gewoon een ambitieus idee dat je wilt laten challengen.  Met mechanical engineering en de nieuwste technologieën, zoals Vision AI, Data en Digital Twin komen we tot de meest inventieve oplossingen. Met onze expertises helpen we je vooruit.

Vision AI in Food

Ben jij een voedselproducent die de waarde uit de huidige productie wil maximaliseren door middel van optimale kwaliteitscontrole en constante productiekwaliteit?

Meer informatie
Productie­automatisering in food

Heb je een complex probleem in je productieproces of heb je onvoldoende personeel?

Meer informatie
Grip op netcongestie

Behoud toegang tot je volledige energiecapaciteit met de eerste complete netcongestie dienst van Nederland voor grootverbruikers.

Meer informatie
Energy Consultancy

Wil je van verduurzamen een winstgevende businesscase maken?

Meer informatie

Samenwerkingen

QING heeft een enorm technisch netwerk met toonaangevende spelers in de technische branche. Onze opdrachtgevers doen hier ook hun voordeel mee. Dat blijkt uit onze krachtige samenwerkingen.