Hoge innovatiekosten
voorkomen?

Met de Development Roadmap ontvang je binnen 2 weken complete controle over je hele innovatieproces. Van vraagstuk, tot risico’s en (financiële) haalbaarheid van alle mogelijke oplossingen.

Development Roadmap aanvragen

Proof of Principle

Nadat je dankzij de innovatiesessie controle hebt gekregen over je vraagstuk gaan we naar de volgende fase. Dankzij de gekozen oplossing die hieruit is gekomen bieden we de mogelijkheid om principes te testen van de oplossing; Proof of Principle. Op deze manier sluiten we potentiële risico’s uit. Een belangrijke stap in het ontwikkelproces van technologieën of toepassingen waarvan de werking nog niet voldoende is aangetoond.

Proof of Principle

In development projecten krijg je vaak te maken met het toepassen van nieuwe technieken. We bedenken zelfs compleet nieuwe processen. Het is daarom van belang dat je tijdig en eenvoudig toetst of nieuwe principes haalbaar zijn.

Wat als je geen Proof of Principle toepast?

Dan loop je grote risico’s ten aanzien van de oplossing die uit de innovatiesessie komt:

  • Je komt voor onverwachte (en bovenal onnodige) kosten te staan
  • Je loopt een risico dat je investeert in iets dat uiteindelijk niet naar behoren werkt
  • Je verliest hierdoor kostbare tijd
  • Je hebt geen tastbaar bewijs dat je mogelijke oplossing écht werkt
Proof of Principle
Proof of Principle

Risico’s verlagen

Stel dat je zo eenvoudig mogelijk en met zo min mogelijk kosten kunt aantonen dat een principe van de oplossing werkt...

Je snel kunt filteren of het principe een risico draagt en of het haalbaar is om dit (snel) op te lossen. Dat je zelfs het prototype al optimaliseert nog voordat het gebouwd is.

Stel dat je hiermee nieuwe inzichten krijgt waardoor je de oplossing snel kunt bijsturen.

Wat zou je dat opleveren ten aanzien van de uiteindelijke oplossing?

Deze bedrijven gingen je voor

Zo zetten wij Proof of Principle in voor jouw vraagstuk

De kans is groot dat je net zoveel van bewijzen houdt als wij. Aantonen dat iets echt werkt. En dat kan alleen door te testen om aan te tonen dat de principes van de oplossing een werkbaar concept is. Risico’s uitsluiten. No surprises.

De kracht van eenvoud

We bekijken de verschillende principes van de oplossing en maken hiervan een testopstelling. Deze eerste Proof of Principle kan zelfs bestaan uit karton en ducttape. Het gaat om de functie. Daarom hoeft het niet robuust te zijn. We testen de werking van het principe. Er zijn maar een klein aantal tests nodig om aan te tonen of iets werkt of niet. Hiervoor zetten we ook een 3D printer in. Snel, eenvoudig en goedkoop.

Bright minds en een eigen lab

Wij hebben enorm creatieve QINGs die dit soort opstellingen bedenken, bouwen en testen. Hiervoor hebben we een eigen development lab beschikbaar. Dit is een belangrijke specialisatie in onze ontwikkelprojecten.

Bram de Vrught
arrow down
Vragen of meer weten?
Bram helpt je graag verder.

Potentiële risico’s inzichtelijk maken tegen lage kosten

Het voordeel dat je met het inzetten van Proof of Principles behaalt is dat je potentiële risico’s inzichtelijk maakt. Daarmee kunnen we deze risico’s aantoonbaar bevestigen of juist uitsluiten. Omdat we hier doorgaans niet veel voor nodig hebben proberen wij de kosten zo laag mogelijk te houden. Door deze risico’s uit te sluiten voorkom je aan het einde van het project hoge kosten. Voorkomen is beter dan genezen.

Ontspannen verder werken aan een oplossing

Met deze nieuwe inzichten adviseren wij je wat de beste vervolgstappen zijn. Vervolgens bepalen we samen hoe het traject verder verloopt. De resultaten van deze testen worden ook gebruikt als input voor Digital Twin & Simulatie. Hierdoor kunnen we simulaties nog nauwkeuriger en betrouwbaarder maken omdat ze gebaseerd zijn op werkelijke testen en resultaten. Zien is geloven!

Dit vind je mogelijk ook interessant

arrow right
arrow right

Benieuwd naar onze andere expertises?

Je hebt groeiambities, een capaciteitsprobleem, bottlenecks in het productieproces of gewoon een ambitieus idee dat je wilt laten challengen. Kies de expertise die het beste past bij je vraagstuk en we helpen je vooruit.

Samenwerkingen

QING heeft een enorm technisch netwerk met toonaangevende spelers in de technische branche. Onze opdrachtgevers doen hier ook hun voordeel mee. Dat blijkt uit onze krachtige samenwerkingen.