Batenburg-beenen-machine-ontwikkeling-food
Batenburg Beenen

Agile Development aanpak voor machine ontwikkeling in de agrifood

arrow left
overview icon
arrow right

Batenburg Beenen is specialist op het gebied van industriële automatisering en heeft al meer dan 100 jaar ervaring. Ze zijn actief in de markten food & beverage, machinebouw, chemie en infra- en watertechnologie. Batenburg Beenen is bezig met het ontwikkelen van een nieuwe machine. Voor de ontwikkeling van de machine gingen ze op zoek naar een partij die verdieping en ondersteuning kan bieden op gebied van nieuwe technologie en mechanical engineering.

Op samenwerkingsniveau zijn Batenburg Beenen en QING aan de slag gegaan met het realiseren van de machine. De ervaring die beide bedrijven hebben met het innoveren in de agrifood is volgens Batenburg Beenen een groot voordeel voor het traject.

Opdrachtgever
Batenburg Beenen
Vraagstuk
Ondersteuning bij machineontwikkeling
Toegepaste tools en expertises:

Innovatiesessie als startpunt

Als start van het innovatietraject zijn we begonnen met een innovatiesessie, dit is onderdeel van de Development Roadmap. Een Development Roadmap geeft concreet inzicht in de complexiteit, kosten en de haalbaarheid van de oplossing. De innovatiesessie vond plaats met een aantal engineers van Batenburg Beenen en QING. Tijdens deze sessie dagen we het vraagstuk uit en gaan we brainstormen over mogelijke oplossingen, risico’s en uitdagingen.

De innovatiesessie is positief ontvangen door het team van Batenburg Beenen. Thom Verwater, Hoofd R&D, zei het volgende erover: “Tijdens de sessie kregen we al snel consensus over wat we niet willen of niet gaan doen. Dit was heel waardevol, zo creëer je de juiste scope en breng je focus aan. Alle mogelijke oplossingen komen aan bod, dit geeft zekerheid. Daardoor denk je achteraf niet; hadden we niet beter dat andere concept kunnen gaan toetsen?”.

Beide teams leerde elkaar al goed kennen tijdens de innovatiesessie, dit legde volgens Thom de basis voor een fijne communicatie van het traject.

Door de goede communicatie en wekelijkse stand-ups ben je echt betrokken bij het project. Een project op samenwerkingsniveau.

Thom Verwater, Hoofd R&D

Niks aan het toeval over laten

Proof of Concept is een belangrijk onderdeel van de Agile Development aanpak van QING. Met Agile Development delen we het project op in sprints. Met deze aanpak houd je grip op de voortgang en kosten. Ook voorkom je onvoorziene risico’s, uitdagingen en faalkosten.

Bij innovatietrajecten gaan we terug naar de basis en ontleden we het vraagstuk. Stap voor stap kijken we wat er nodig is voor de meest innovatieve en duurzame oplossing. Dit hebben we ook gedaan bij het project van Batenburg Beenen. Per sprint is elke stap getoetst en gevalideerd; dit noemen wij Proof of Concept. Hiermee zijn mogelijke risico’s uitgesloten en de haalbaarheid aangetoond.

Met Proof of Concepts worden aannames getoetst. Volgens Thom laten de engineers van QING niks aan het toeval over en zo komen we steeds dichter bij de oplossing. Dit kost in sommige gevallen veel tijd en energie, maar onderaan de streep win je hier juist tijd én kosten mee. Door vroegtijdig te toetsen voorkom je later in het traject onnodige ongemakken.

Een ander groot voordeel van het werken in sprints is dat er wekelijks contact is tussen de engineers van QING en Batenburg Beenen. Als klant ben je altijd goed op de hoogte van de voortgang en ben je betrokken bij elke stap die wordt gezet.

Thom gaf aan dat de grote afstand tussen beide bedrijven geen rol speelt: “We hebben een fijne communicatie met de engineers. Tijdens de wekelijkse stand-up krijgen we een uitgebreide update’’.

Benieuwd of dat onze aanpak ook bij jouw vraagstuk past? Neem dan contact met ons op.

No items found.
Batenburg Beenen case