Hoge innovatiekosten
voorkomen?

Met de Development Roadmap ontvang je binnen 2 weken complete controle over je hele innovatieproces. Van vraagstuk, tot risico’s en (financiële) haalbaarheid van alle mogelijke oplossingen.

Development Roadmap aanvragen

Van innovatieambitie naar realiteit

Je wilt vooruit en je weet dat technologie kansen kan bieden voor de uitdagingen in de food industry waar jij mee te maken hebt. Maar je vraagt je misschien af: is het wel haalbaar en loop ik niet te veel (financieel) risico? Bij QING vinden we dat technologische innovaties voor iedere voedselproducent en machinebouwer toegankelijk moet zijn.

Innovatie aanpak food industry

Wij helpen je om met technologie de uitdagingen om te zetten in groeikansen. QING levert oplossingen op het gebied van productieautomatisering,
mechanical engineering en technologie integratie.

Samen met jou creëren we verandering waardoor je verder kan ontwikkelen en een voorsprong kan nemen op de concurrentie. Om echt waarde te kunnen toevoegen aan je bedrijf is samenwerken essentieel. Jij bent tenslotte expert van jouw productieproces.

Jouw ideale startpunt

Hoe gaan we te werk? We keren terug naar de essentie van het probleem en leggen vanuit dat punt nieuwe verbanden. Met onze niet te stoppen nieuwsgierigheid zetten we verandering in gang. Onze innovatiesessie is het ideale startpunt voor je traject. Deze sessie legt het fundament voor je innovatietraject. Samen met jou stellen we een multidisciplinair team samen, bestaande uit deelnemers van jouw bedrijf met uiteenlopende expertises, aangevuld met onze QINGs.

Na afloop van je innovatiesessie ontvang je een uitgebreid rapport waarin alle risico’s en mogelijke uitdagingen in kaart zijn gebracht. Dit noemen wij een development roadmap. Je krijgt alle benodigde tools aangereikt om succesvol van start te kunnen gaan, inclusief onze expertises, toegang tot technologie en support. Met deze aanpak houd je controle over de voortgang, het budget en de haalbaarheid van het project.

Innovatie aanpak food industry
Innovatie aanpak food industry

"Tijdens de innovatiesessie bereikten we al snel consensus over wat we niet willen of gaan doen. Dit was heel waardevol, zo creëer je de juiste scope en breng je focus aan. Alle mogelijke oplossingen komen aan bod, dit geeft zekerheid”. - Thom Verwater, Hoofd R&D Batenburg Beenen.

Lees hier de volledige case.

Deze bedrijven gingen je voor

Innovatie is onvoorspelbaar,
het proces controleerbaar

Als de basis tijdens de innovatiesessie is gelegd wil je natuurlijk controle behouden over het proces. Er liggen altijd uitdagingen en risico’s op de loer. Daarom hanteren wij een gecontroleerde innovatieaanpak toe: Agile Development.

Met Agile Development delen we het project op in sprints. De voordelen van deze aanpak zijn:

  • Je kan het toepassen op ieder development vraagstuk: productieprocesontwikkeling en optimalisatie, food automation en mechanical engineering.  
  • Je behoudt grip op de voortgang en kosten.
  • Je voorkomt onvoorziene risico’s, uitdagingen en faalkosten.
Will Uijting
arrow down
Vragen of meer weten?
Will helpt je graag verder

'Het lab van QING biedt echt een kans! Nieuwe principes kunnen direct worden getest, wat het proces versnelt en risico’s beperkt.' - Niels van Stijn, Manager Technology bij Axxor

Lees hier de volledige case.

We laten niks aan het toeval over

De kans is groot dat je, net als wij, veel van bewijs houdt. Aantonen dat écht iets werkt. Tijdens innovatietrajecten komen we vaak nieuwe situaties tegen, waardoor geen enkele oplossing identiek is. Het is belangrijk dat alle nieuwe principes op haalbaarheid worden getoetst.  

We analyseren verschillende principes van de oplossing en ontwikkelen een testopstelling; een Proof of Concept. Het inzetten van een Proof of Concept biedt als voordeel dat je potentiële risico’s inzichtelijk maakt. Daarmee kunnen we deze risico’s aantoonbaar bevestigen of uitsluiten. Doorgaans hebben we hier niet veel voor nodig, we proberen daarom de kosten zo laag mogelijk te houden. Hiervoor hebben onze creatieve QINGs een eigen development lab tot beschikking.

Het Development Lab

Hoe zou het zijn om onze aanpak en mogelijkheden zelf te ervaren? Bezoek ons Development Lab in Arnhem en zie zelf wat we te bieden hebben. Onze QINGs staan klaar om de mogelijkheden van jouw project te demonstreren en de haalbaarheid ervan te bewijzen.

Laat ons weten wanneer je langs wilt komen; we staan voor je klaar!

Dit vind je mogelijk ook interessant

Benieuwd naar onze andere expertises?

Je hebt last van torenhoge energiekosten, een capaciteitsprobleem, bottlenecks in het productieproces of gewoon een ambitieus idee dat je wilt laten challengen.  Met mechanical engineering en de nieuwste technologieën, zoals Vision AI, Data en Digital Twin komen we tot de meest inventieve oplossingen. Met onze expertises helpen we je vooruit.

Vision AI in Food

Ben jij een voedselproducent die de waarde uit de huidige productie wil maximaliseren door middel van optimale kwaliteitscontrole en constante productiekwaliteit?

Meer informatie
Productie­automatisering in food

Heb je een complex probleem in je productieproces of heb je onvoldoende personeel?

Meer informatie
Grip op netcongestie

Behoud toegang tot je volledige energiecapaciteit met de eerste complete netcongestie dienst van Nederland voor grootverbruikers.

Meer informatie
Energy Consultancy

Wil je van verduurzamen een winstgevende businesscase maken?

Meer informatie

Samenwerkingen

QING heeft een enorm technisch netwerk met toonaangevende spelers in de technische branche. Onze opdrachtgevers doen hier ook hun voordeel mee. Dat blijkt uit onze krachtige samenwerkingen.