Hoge innovatiekosten
voorkomen?

Met de Development Roadmap ontvang je binnen 2 weken complete controle over je hele innovatieproces. Van vraagstuk, tot risico’s en (financiële) haalbaarheid van alle mogelijke oplossingen.

Development Roadmap aanvragen

Innovatie­sessie

Kom je tot de conclusie dat er geen (standaard)oplossing in de markt beschikbaar is voor je vraagstuk? Voordat je op zoek kunt naar een oplossing heb je eerst controle nodig over je probleem. En onderschat ook zeker niet het draagvlak bij je medewerkers. Een innovatiesessie geeft je deze belangrijke nieuwe inzichten voor je probleem, inclusief andere belangrijke (financiële) voordelen…

innovatiesessie-innovatieplan

Je wilt als organisatie continu verbeteren of het frustreert je dat je een probleem hebt waarvan je niet weet hoe je dit moet oplossen. Hoe dan ook: je start altijd met een vraag. Maar wat is nou echt de kern van je vraag? Wat wil je bereiken? Zie je niet iets over het hoofd? En vooral: hoe pak je dat aan? Bovendien is het belangrijk om te weten wat er op je af komt als je aan een project wilt beginnen.

Innovatiefrustratie

Je wilt vooruit maar je loopt tegen een of meerdere van deze problemen aan:

 • Je hebt meerdere bedrijven gesproken maar niemand kan je verder helpen
 • Je hebt een onduidelijk beeld over welke vervolgstappen je moet nemen
 • Je weet niet welke risico’s er boven je hoofd hangen
 • Je wilt automatiseren of waste reduceren maar weet nog niet goed waar te beginnen
 • De expertise ontbreekt in je organisatie om het zelf op te lossen
 • Je wilt inzicht in waar je aan begint… is het eenvoudig op te lossen of een uitgebreid traject?
 • Je hebt onvoldoende (financieel) draagvlak binnen je organisatie om het probleem op te lossen
innovatiesessie-innovatieplan
innovatiesessie-innovatieplan

De ideale situatie

Stel je eens voor dat je alle inzichten hebt over je probleem die nodig zijn. Dat je weet welke mogelijke oplossingen er zijn en wat ervoor nodig is om daar te komen.

Je hebt controle over het proces en de risico’s. Vervolgstappen zijn helder en je weet wat er moet gebeuren om het probleem op te lossen.

Van directie tot operators: iedereen heeft neuzen dezelfde kant op staan. Iedereen begrijpt waarom welke stappen ondernomen worden om het probleem op te lossen. Dat zorgt voor draagvlak binnen alle lagen van je organisatie.

Je hebt inzicht in de complexiteit, kosten en haalbaarheid van de oplossing. Je weet dus welke richting de investering op gaat en hoe je dit gefaseerd onder controle houdt.

Deze bedrijven gingen je voor

Ontdek de methode die je helpt richting jouw ideale situatie

Onze innovatiesessie is hét startpakket voor je project. Je ontvangt alles wat je nodig hebt om je project op te starten en uit te voeren. Maar ook of het überhaupt de moeite waard is om het project te starten. Het resultaat ontvouwt zich in een development roadmap. Daarmee houd je controle over de voortgang, het budget en de haalbaarheid van het project.

Als je jouw vraagstuk of wens wilt laten challengen dan doorloop je de volgende 3 stappen.

Stap 1: Scope en requirements

Voorafgaand stellen we samen met jou de scope en requirements op van je initiële vraag. Hieruit volgt een document waarin dit staat beschreven. Een belangrijk uitgangspunt voor het project waarin we helderheid verschaffen naar elkaar.

Belangrijk: de scope en requirements kunnen bijgesteld worden gedurende het project. In de praktijk maken we dit weleens mee als er voortschrijdende inzichten zijn opgedaan. Daardoor blijft het project wendbaar en stuurbaar.

Stap 2: De Innovatiesessie

We stellen samen met jou een multidisciplinair team samen. Deelnemers uit jouw bedrijf met verschillende achtergronden en expertises, gemengd met de specialisten van QING. Indien gewenst kunnen ook derden aansluiten.

Tijdens de sessie volgen we onze methodiek om je vraagstuk of wens te challengen. Daarbij verzamelen we informatie over:

 1. Het hoofdproces
 2. Deelprocessen
 3. Mogelijke risico's
 4. Uitdagingen
 5. Mogelijke oplossingen

Afhankelijk van de omvang en complexiteit duurt dit een halve of hele dag. QING doet de voorbereiding en begeleiding. Daarin ontzorgen wij je maximaal.

Stap 3: Oplevering Development Roadmap

De resultaten worden verwerkt in een rapportage en een voorstel voor mogelijke vervolgstappen. Dit noemen wij de development roadmap. Hierin staat alles dat je nodig hebt om vervolgstappen te nemen. Ook als er geen duidelijke oplossing te vinden is helpen we je verder. We reiken je alternatieven aan en adviseren wat je wél kun doen. Daarin zijn we transparant en eerlijk.

"De sessie gaf ons inzicht in waar we ons in het begin op moeten richten om op langere termijn succesvol te zijn."

Gert-Jan van Staalduinen, eigenaar Logiqs

"De innovatiesessie heeft een goed totaalbeeld gegeven van het proces, dat wij willen (semi)automatiseren en de daarbij behorende kaders, de onmogelijkheden en de complexiteit. Vanuit dat totaalbeeld hebben we 6 alternatieven bedacht, waarvan er later 2 concreet zijn uitgewerkt door QING."

Rik van Hees, Continuous Improvement Manager bij Gazelle

Bram de Vrught
arrow down
Vragen of meer weten?
Bram helpt je graag verder.

Controle over voortgang, budget en haalbaarheid

Na oplevering van de Development Roadmap eindigt de Innovatiesessie. Vanaf hier bepaal je zelf hoe je verder wilt met het project. Je bent en blijft in control.

Als we mogelijke oplossingen zien dan bieden we ook na dit traject tools zodat je vooruit kunt naar de oplossing:

We onderzoeken risico’s en vervolgstappen. Kleine stappen voorwaarts waarmee je de controle houdt over de voortgang, het budget en de haalbaarheid.

QING helped us to visualize manufacturing concepts by simulation in both 3D and KPI’s. This allowed production employees and managers to actively contribute to the development process.
The joined effort resulted in 80+% reduction of ‘Non Value Added’ labor and a 20% increase of customer value, while creating a sense ownership throughout the organization.

Patrick van Lierop, Research & Development bij Pentair

Dit vind je mogelijk ook interessant

Benieuwd naar onze andere expertises?

Je hebt last van torenhoge energiekosten, een capaciteitsprobleem, bottlenecks in het productieproces of gewoon een ambitieus idee dat je wilt laten challengen.  Met mechanical engineering en de nieuwste technologieën, zoals AI, data en Digital Twin komen we tot de meest inventieve oplossingen. Met onze expertises helpen we je vooruit.

Productie­automatisering

Heb je een complex probleem in je productieproces of heb je onvoldoende personeel?

Meer informatie
R&D Engineering

Heb je een ambitieus idee of heb je een vraagstuk waar nog geen oplossing voor bestaat?

Meer informatie
On-site engineering

Zoek je high-tech engineers die meer oplossen dan alleen een capaciteitsprobleem?

Meer informatie
Energy Consultancy

Wil je van verduurzamen een winstgevende businesscase maken?

Meer informatie

Samenwerkingen

QING heeft een enorm technisch netwerk met toonaangevende spelers in de technische branche. Onze opdrachtgevers doen hier ook hun voordeel mee. Dat blijkt uit onze krachtige samenwerkingen.