Hoge innovatiekosten
voorkomen?

Met de Development Roadmap ontvang je binnen 2 weken complete controle over je hele innovatieproces. Van vraagstuk, tot risico’s en (financiële) haalbaarheid van alle mogelijke oplossingen.

Development Roadmap aanvragen

Proof of Concept

Proof of Concept is een belangrijke onderdeel in het ontwikkelproces van technologieën of toepassingen waarvan de werking nog niet voldoende is aangetoond. Dankzij de innovatiesessie en Development Roadmap heb je controle gekregen over je vraagstuk. Vervolgens gaan we over naar de ontwikkelingsfase. Voor het ontwikkelen passen we Agile Development toe, dit is een gefaseerde aanpak die gecontroleerd innoveren mogelijk maakt. In deze fase nemen we de mogelijkheid om van elke mogelijke oplossing alle principes te testen. Met Proof of Concepts sluiten we potentiële risico’s uit.

Proof of concept

In development projecten krijg je vaak te maken met het toepassen van nieuwe technieken. We bedenken zelfs compleet nieuwe processen. Het is daarom van belang dat je in een vroeg stadium nieuwe principes toetst op haalbaarheid. Dit doen we met Proof of Concept.

Wat als je geen Proof of Concept toepast?

Dan loop je grote risico’s ten aanzien van de oplossing die uit de innovatiesessie komt:

  • Je komt voor onverwachte (en bovenal onnodige) kosten te staan
  • Je loopt een risico dat je investeert in iets dat uiteindelijk niet naar behoren werkt
  • Je verliest hierdoor kostbare tijd
  • Je hebt geen tastbaar bewijs dat je mogelijke oplossing écht werkt
Proof of concept
Proof of concept

Risico’s verlagen met Proof of Concept

Stel dat je zo eenvoudig mogelijk en met zo min mogelijk kosten kunt aantonen dat een principe van de oplossing werkt...

Je snel kunt filteren of het principe een risico draagt en of het haalbaar is om dit op te lossen. Dat je zelfs het prototype al optimaliseert nog voordat het gebouwd is. Je wint hiermee nieuwe inzichten waardoor je tijdens het innoveren kan bijsturen.

Wat zou je dat opleveren ten aanzien van de uiteindelijke oplossing?

Deze bedrijven gingen je voor

Zo zetten wij Proof of Concept in voor jouw vraagstuk


De kans is groot dat je net zoveel van bewijzen houdt als wij. Aantonen dat iets echt werkt. En dat kan alleen door mogelijke oplossingen en nieuwe principes te toetsen of het een werkbaar concept is.

Wat is een Proof of Concept?

We bekijken de verschillende principes van de oplossing en maken hiervan een testopstelling. Deze eerste Proof of Concept kan zelfs bestaan uit karton en ducttape. Het gaat om de functie. Daarom hoeft het niet robuust te zijn. We testen de werking van het principe. Er zijn maar een klein aantal tests nodig om aan te tonen of iets werkt of niet. Hiervoor zetten we ook een 3D printer in. Snel, eenvoudig en goedkoop.

Onze creatieve QINGs bedenken, bouwen en testen dit soort opstellingen. Hiervoor hebben we een eigen Development Lab. Dit is een belangrijke specialisatie in onze ontwikkelprojecten voor de agri en food-sector.

Will Uijting
arrow down
Vragen of meer weten?
Will helpt je graag verder

Potentiële risico’s inzichtelijk maken tegen lage kosten

Het voordeel dat je met het inzetten van Proof of Concept behaalt is dat je potentiële risico’s inzichtelijk maakt. Daarmee kunnen we deze risico’s aantoonbaar bevestigen of uitsluiten. Omdat we hier doorgaans niet veel voor nodig hebben proberen wij de kosten zo laag mogelijk te houden. Door deze risico’s uit te sluiten voorkom je hoge en onnodige kosten. Voorkomen is beter dan genezen.

Ontspannen verder werken aan een oplossing

Proof of Concept is een belangrijk onderdeel van onze gefaseerde aanpak: Agile Development . Deze Agile-aanpak maakt gecontroleerd innoveren mogelijk. We verdelen het traject op in korte (week)sprints. Stap voor stap kijken we wat de meest geschikte oplossing is; Proof of Concept geeft nieuwe inzichten.

Met deze nieuwe inzichten adviseren we wat de beste vervolgstappen zijn. Vervolgens bepalen we samen hoe het traject verder verloopt. De resultaten van deze testen worden ook gebruikt als input voor Digital Twin & Simulatie. Omdat ze gebaseerd zijn op testen en resultaten, kunnen we de simulaties nog nauwkeuriger en betrouwbaarder maken.

Dit vind je mogelijk ook interessant

arrow right
arrow right

Benieuwd naar onze andere expertises?

Je hebt last van torenhoge energiekosten, een capaciteitsprobleem, bottlenecks in het productieproces of gewoon een ambitieus idee dat je wilt laten challengen.  Met mechanical engineering en de nieuwste technologieën, zoals Vision AI, Data en Digital Twin komen we tot de meest inventieve oplossingen. Met onze expertises helpen we je vooruit.

Vision AI in Food

Ben jij een voedselproducent die de waarde uit de huidige productie wil maximaliseren door middel van optimale kwaliteitscontrole en constante productiekwaliteit?

Meer informatie
Productie­automatisering in food

Heb je een complex probleem in je productieproces of heb je onvoldoende personeel?

Meer informatie
Grip op netcongestie

Behoud toegang tot je volledige energiecapaciteit met de eerste complete netcongestie dienst van Nederland voor grootverbruikers.

Meer informatie
Energy Consultancy

Wil je van verduurzamen een winstgevende businesscase maken?

Meer informatie

Samenwerkingen

QING heeft een enorm technisch netwerk met toonaangevende spelers in de technische branche. Onze opdrachtgevers doen hier ook hun voordeel mee. Dat blijkt uit onze krachtige samenwerkingen.