Hoge innovatiekosten
voorkomen?

Met de Development Roadmap ontvang je binnen 2 weken complete controle over je hele innovatieproces. Van vraagstuk, tot risico’s en (financiële) haalbaarheid van alle mogelijke oplossingen.

Development Roadmap aanvragen

Automatiseren in agri food

Automatiseren is niet altijd een aantrekkelijke investering. Vaak is industriële automatiseren pas interessant bij grote volumes of alleen weggelegd voor grote bedrijven met een continue productie. Maar, het vinden en houden van geschikt personeel vormt voor veel bedrijven in het MKB ook een steeds groter probleem. Met name in de agri & food sector.

automatiseren-in-agri-food-mkb

In deze sectoren moet vaak gewerkt worden in koude en natte omgevingen. En het werk dat moet worden uitgevoerd is vaak eentonig. Mensen die dit werk uit willen voeren zijn lastig te vinden. Personeel wordt vaak met inleenconstructies ingezet, maar vertrekt meestal al na een paar weken. Om te zorgen voor rust en continuïteit in deze processen is automatisering een must.

Juist daar waar de waarde aan het product toegevoegd wordt, in de productieomgeving, is dit een probleem. Want, ook de kwaliteit is hierdoor lastiger te waarborgen. Veel automatisering oplossingen op de markt zijn echter niet geschikt voor het werk dat gedaan moet worden of zijn alleen geschikt bij productie van grote volumes van hetzelfde product. En dan zijn er nog de risico's van de investering die gedaan moet worden.

Een flexibele modulaire oplossing

Wij kennen de uitdagingen in de food- en agri-industrie. We hebben de kennis en de technologie in huis om samen met jouw team te komen tot de beste oplossing voor jouw productievraagstuk.

Een flexibele modulaire oplossing kan een alternatief zijn voor de schaarste aan arbeidskrachten. Samen met Stäubli en Robovision hebben we een opstelling bedacht om food automation mogelijk én makkelijker te maken. In ons lab beschikken we over een foodgrade robot met AI-integratie. Hiermee toetsen we de haalbaarheid van jouw automatiseringsvraagstuk. Binnen 2 weken heb je inzicht in de haalbaarheid en alle mogelijke risico's en uitdagingen. Faalkosten zijn verleden tijd.

automatiseren-in-agri-food-mkb

Deze bedrijven gingen je voor

Deze modulaire bewerkingsunit is geschikt voor zowel complexe als mindere complexe handelingen. En doordat het systeem mobiel is, kun je deze inzetten op de plek waar op dat moment van de dag de capaciteit nodig is.

Gebruik van zelfreinigende camera’s en een Stäubli HE robot maakt dit systeem compact, food grade, volledig nat reinigbaar en supersnel.

Teun Keusters
arrow down
Vragen of meer weten?

Loop je tegen bovengenoemde uitdagingen aan en wil je dit concept testen in je eigen productieomgeving? Dan moet je echt even contact met ons opnemen.

Dit vind je mogelijk ook interessant

arrow right
arrow right

Benieuwd naar onze andere expertises?

Je hebt last van torenhoge energiekosten, een capaciteitsprobleem, bottlenecks in het productieproces of gewoon een ambitieus idee dat je wilt laten challengen.  Met mechanical engineering en de nieuwste technologieën, zoals Vision AI, Data en Digital Twin komen we tot de meest inventieve oplossingen. Met onze expertises helpen we je vooruit.

Productie­automatisering in food

Heb je een complex probleem in je productieproces of heb je onvoldoende personeel?

Meer informatie
Development & Mechanical Engineering

Ben je op zoek naar extra capaciteit en ondersteuning op het gebied van mechanical engineering?

Meer informatie
On-site engineering

Zoek je high-tech engineers die meer oplossen dan alleen een capaciteitsprobleem?

Meer informatie
Energy Consultancy

Wil je van verduurzamen een winstgevende businesscase maken?

Meer informatie

Samenwerkingen

QING heeft een enorm technisch netwerk met toonaangevende spelers in de technische branche. Onze opdrachtgevers doen hier ook hun voordeel mee. Dat blijkt uit onze krachtige samenwerkingen.