Hoge innovatiekosten
voorkomen?

Met de Development Roadmap ontvang je binnen 2 weken complete controle over je hele innovatieproces. Van vraagstuk, tot risico’s en (financiële) haalbaarheid van alle mogelijke oplossingen.

Development Roadmap aanvragen

Agile Development

Heb je last van innovatietwijfels en zie je (digitale) innovatie in agrifood-sector als een grote drempel? Ons advies: begin klein en eenvoudig. Pas Agile Development toe. Wij starten met een innovatiesessie. Aan de hand van de innovatiesessie stellen we voor jouw vraagstuk een Development Roadmap op. Door bewezen succesverhalen behaal je met dit doelgerichte stappenplan het gewenste resultaat.

Agile Development

De basis voor het innovatieproces is gelegd: de risico’s, uitdagingen en alle mogelijke oplossingen zijn in kaart gebracht. De volgende stap is Agile Development.

Waarom Agile Development?

Met de Development Roadmap zijn de eerste stappen richting digitale innovatie gezet en gaan we over naar een gecontroleerde innovatieaanpak: Agile Development.

Met Agile Development gaan we terug naar de basis. We delen het project op in sprints. De voordelen van deze aanpak zijn dat:

  • het geschikt is voor ieder development vraagstuk,
  • je grip houdt op de voortgang en kosten en
  • je onvoorziene risico’s, uitdagingen en faalkosten voorkomt.

Tijdens innovatietrajecten komen we vaak nieuwe situaties tegen, daarom is geen enkele oplossing is hetzelfde. Het is belangrijk dat alle nieuwe principes worden getoetst ophaalbaarheid. Bij QING beginnen we bij het begin. Klinkt logisch toch? Ook wel de ‘Rule of 1st principle’ genoemd. Hiermee komen we tot de kern van het probleem.

Wij gaan terug naar de basis. Door een probleem te ontleden tot de meeste basale elementen vind je de slimste en meest eenvoudige antwoorden. Met onze aanpak kijken we stap voor stap wat er nodig is voor meest duurzame en inventieve oplossingen in de agri & food-sector.

Agile Development
Agile Development

Agile Development voor ieder vraagstuk

Agile Development aanpak is toepasbaar op elk innovatievraagstuk. Wij leveren geen standaard dienst of product, maar maatwerk. Het is geschikt voor zowel MKB bedrijven als grote organisaties en voor korte als lange innovatietrajecten.

Agile Development proces is geschikt voor:

Niet alleen de diensten zijn maatwerk, maar ook de aanpak. Vooraf gaan we samen kijken welke werkwijze het beste past. Bij een Agile werkwijze wordt een aanpak samengesteld die past bij zowel de organisatie, als de werknemers en onze QINGs. Draagvlak creëren speelt hierin een grote rol. Het is belangrijk om in het begin van het project, zowel de stakeholders als de werknemers erbij te betrekken. Naast een goed opgezet plan en een juiste werkwijze, is voldoende draagvlak essentieel voor een sterke start van het innovatietraject.  

Deze bedrijven gingen je voor

Slim iteratief werken

De Agile werkwijze staat vooral bekend om het werken in korte (week)sprints. Deze methode komt niet alleen terug in het uitvoeren van het project, maar het is ook een denkwijze. Met de Agile werkwijze zijn de engineers bewust van de veranderende omstandigheden en kunnen daar snel op inspelen.

Tijdens een innovatiesessie zijn alle mogelijke oplossingen op papier gezet. Daarna wordt het innovatietraject opgedeeld in sprints. Wekijken wat de juiste volgorde is om het probleem te tackelen: waar liggen de échte uitdagingen en wat zijn de mogelijke risico’s?

De voordelen van werken in sprints:

  • Jij, als opdrachtgever, bent en blijft altijd in control. Na elke sprint is er ruimte voor bijsturing.
  • Er zijn veel contactmomenten tussen alle betrokkenen. Daardoor blijft iedereen op de hoogte en zijn er momenten voor vragen en input. Hierdoor behoud je de draagvlak op niveau.
  • Er is een helder overzicht, waardoor je grip hebt op de voortgang, kosten en eventuele risico’s.
Agile Development - Stacy diagram
Stacey diagram

Risico's uitsluiten. No surprises.

In development projecten krijg je vaak te maken met het toepassen van nieuwe technieken. Soms werken we met compleet nieuwe processen. Het is daarom van belang dat je tijdig en eenvoudig nieuwe principes toetst ophaalbaarheid.

Proof of Concepts pas je toe in het begin vaneen ontwikkelingsfase. Alle innovatieve ideeën worden stap voor stap uitgewerkt tot een toepasbare oplossing. Elke stap wordt getoetst en wil je valideren; dit noem je een Proof of Concept. Met deze methode test je mogelijke uitdagingen en elimineer je eventuele risico’s. Na elke test kom je dichterbij de gewenste oplossing.

Met een Proof of Concept beginnen we zo eenvoudig mogelijk. We testen in de kleinst mogelijke scope. Onze creatieve QINGs hebben de ruimte om in het Development Lab nieuwe principes snel en efficiënt te testen. Want, zien is geloven.

Om de haalbaarheid te testen gebruiken we ook simulatie en Digital Twin. Deze technologieën bevinden zich in een virtuele wereld waar je ideeën en optimalisaties eindeloos kan testen met weinig beperkingen.

Door Proof of Concept en slimme technologieën toe te passen voorkom je dat je investeert in een oplossing die geen garantie biedt.

Will Uijting
arrow down
Vragen of meer weten?
Will helpt je graag verder

Jij bent aan zet

Met de nieuwe inzichten die voortkomen uit de Proof of Concepts adviseren we de beste vervolgstappen. Welke stappen we precies gaan zetten gaat altijd in overleg. Jij hebt de touwtjes in handen. We zorgen ervoor dat jij controle en inzicht houdt.

Met de Agile werkwijze streven we naar een samenwerking op partnerniveau in plaats van opdrachtgever- en nemer. Daardoor vergroot je de innovatiekrachten het kennisniveau van je eigen organisatie.

Waarom QING?

Wij zijn een autoriteit in de markt als het gaat om innovatieve digitale oplossingen in de agrifood-sector. De Agile Development methodiek is geliefd onder onze opdrachtgevers door bewezen succesverhalen.

Met ons eigen Development Lab en technologische kennis kunnen we ook de uitvoering van de Development Roadmap realiseren én faciliteren. We hebben alles in eigen huis voor jouw innovatieproces. Denk daarbij aan toegang tot technologieën zoals Vision AI, Data, Machine Learning, Digital Twin en Simulatie.

Dit vind je mogelijk ook interessant

arrow right
arrow right

Benieuwd naar onze andere expertises?

Je hebt last van torenhoge energiekosten, een capaciteitsprobleem, bottlenecks in het productieproces of gewoon een ambitieus idee dat je wilt laten challengen.  Met mechanical engineering en de nieuwste technologieën, zoals Vision AI, Data en Digital Twin komen we tot de meest inventieve oplossingen. Met onze expertises helpen we je vooruit.

Vision AI in Food

Ben jij een voedselproducent die de waarde uit de huidige productie wil maximaliseren door middel van optimale kwaliteitscontrole en constante productiekwaliteit?

Meer informatie
Productie­automatisering in food

Heb je een complex probleem in je productieproces of heb je onvoldoende personeel?

Meer informatie
Grip op netcongestie

Behoud toegang tot je volledige energiecapaciteit met de eerste complete netcongestie dienst van Nederland voor grootverbruikers.

Meer informatie
Energy Consultancy

Wil je van verduurzamen een winstgevende businesscase maken?

Meer informatie

Samenwerkingen

QING heeft een enorm technisch netwerk met toonaangevende spelers in de technische branche. Onze opdrachtgevers doen hier ook hun voordeel mee. Dat blijkt uit onze krachtige samenwerkingen.