Hoge innovatiekosten
voorkomen?

Met de Development Roadmap ontvang je binnen 2 weken complete controle over je hele innovatieproces. Van vraagstuk, tot risico’s en (financiële) haalbaarheid van alle mogelijke oplossingen.

Development Roadmap aanvragen

Grip op netcongestie

Behoud toegang tot je volledige energiecapaciteit met de eerste complete netcongestie dienst van Nederland voor grootverbruikers.

grip op netcongestie

Maak kennis met een nieuwe oplossing voor industriële grootverbruikers en bedrijventerreinen. Samen zorgen we ervoor dat je 100% van je bedrijfsprocessen kunt blijven draaien, en zelfs kunt uitbreiden op dezelfde aansluiting. Je hoeft niet langer te wachten op het langdurige proces om een grotere elektriciteitsaansluiting te krijgen. Wij ontzorgen je met dit proces.

Met Grip op Netcongestie inventariseren we jouw specifieke situatie en stellen we een implementatieplan op met oplossingen voor netcongestie.

Voorkom een te kleine elektriciteits- aansluiting

Industriële grootverbruikers zoals jouw organisatie of bedrijvenpark ondervinden nu al problemen met netcongestie, zoals:

 • Groei- en uitbreidingsplannen vinden geen doorgang
 • Verduurzamingsplannen op het gebied van elektrificatie worden stopgezet
 • Terug levering aan het net wordt onmogelijk gemaakt zonder transportcapaciteit
 • Eerder verlaagde transportcapaciteit terug opschroeven is niet meer mogelijk
 • Nieuwe bedrijven kunnen geen netaansluiting meer krijgen
grip op netcongestie

Deze bedrijven gingen je voor

Grote gevolgen voor industriële grootverbruikers

De problemen die voortkomen uit netcongestie hebben grote financiële consequenties. Deze zijn niet houdbaar op de lange termijn. Het gevolg:

 • Energiekosten stijgen
 • Productie gedwongen verlagen
 • Risicovolle investeringen in alternatieven, zoals dure generatoren
 • Businesscases kunnen niet meer sluitend gemaakt worden
 • Grote onzekerheid over de toekomstige bedrijfseconomische situatie

Zekerheid om toegang te behouden tot energie

Je wilt niet afhankelijk zijn van de overheid en netbeheerders. Zij bepalen waar en wanneer netverzwaring wordt toegepast in Nederland. Afwachten is geen optie. Je wilt het liefst zo snel mogelijk inzicht hebben in effectieve oplossingen. Met onze aanpak werken we aan een concreet actieplan én dit levert het je op:

 • Een alternatieve oplossing die snel werkbaar en financieel haalbaar is.
 • Zekerheid tot voldoende energie voor de huidige bedrijfsvoering
 • Een onderdeel van een betaalbaar imago-vriendelijke energiemix
 • exit options als netverzwaringen alsnog eerder komen dan verwacht
 • Geen ingrijpende maatregelen in het productieproces.
Stan de Groot
arrow down
Vragen of meer weten?
Stan helpt je graag verder

Overbelasting van het elektranet (netcongestie) houdt industriële grootverbruikers op bedrijvenparken in een greep. Netverzwaring is de structurele standaardoplossing, maar dit laat nog te lang op zich wachten.

Krijg grip op netcongestie

Deze aanpak noemen wij Grip op Netcongestie. Wij onderzoeken in 5 stappen hoe je overbelasting van het elektriciteitsnet van jouw bedrijf of bedrijventerrein voorkomt. Dit is geen plan dat in de bureaula verdwijnt, maar een praktische uitwerking van concrete oplossingsrichtingen. Inclusief een begroting en uitgewerkte business case. Zo weet je van tevoren exact wat je investeert en wat het oplevert.

Zo werkt het: in 5 stappen naar controle van je elektriciteitsnet

Stap 1: Inzicht in huidige netcongestie situatie

We brengen volledig in kaart hoe het ervoor staat met je huidige en toekomstige capaciteit op het elektriciteitsnet. Zo heb je direct een goed inzicht hoe ernstig de situatie is of dat het meevalt.

Stap 2: Overzicht van huidige energievoorziening en -management

We toetsen je huidige en toekomstige energiebehoefte op het net. Dit koppelen we aan korte- en lange termijn plannen op het gebied van uitbreiding en verduurzaming. Zo heb je een goed beeld van de huidige situatie versus de toekomstige situatie van je energievraag op het elektriciteitsnet.

Stap 3: Inventarisatie van haalbare oplossingen

We brengen alle oplossingen in beeld. Van interne aanpassingen tot het toevoegen van een batterij en duurzame brandstoffen. Niets wordt uitgesloten zodat je verzekerd bent van een totaal overzicht van alle mogelijke oplossingen.

Stap 4: Uitwerking beste oplossingen

We werken de beste oplossingen uit. Inclusief terugverdientijden en haalbaarheid van alle oplossingen. Hiermee nemen we alle twijfel bij je weg wat de beste oplossing is.

Stap 5: Praktisch implementatieplan incl. begroting & business case

Je ontvangt alles in een praktisch implementatieplan dat je kunt presenteren aan je board, investeerders en/of andere bedrijven op het bedrijvenpark. Inclusief helder stappenplan, tijdlijn, bijbehorende kosten en terugverdientijden.

Netcongestie haalt dus mogelijk happen uit je rendement. QING heeft inmiddels veel ervaring in het tegengaan van gevolgen die uit netcongestie voortvloeien. Een voorbeeld is het benutten van mogelijk aanwezige flexibiliteit in jouw bedrijfprocessen. Het benutten hiervan kan zorgen dat je toch je groeiplannen kan doorzetten, en helpt je ook met het significant verlagen van je energierekening.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf of bedrijvenpark om grip te krijgen op netcongestie?

Vraag vrijblijvend een gesprek aan met onze energieconsultant.

Dit vind je mogelijk ook interessant

arrow right
arrow right

Benieuwd naar onze andere expertises?

Je hebt last van torenhoge energiekosten, een capaciteitsprobleem, bottlenecks in het productieproces of gewoon een ambitieus idee dat je wilt laten challengen.  Met mechanical engineering en de nieuwste technologieën, zoals Vision AI, Data en Digital Twin komen we tot de meest inventieve oplossingen. Met onze expertises helpen we je vooruit.

Vision AI in Food

Ben jij een voedselproducent die de waarde uit de huidige productie wil maximaliseren door middel van optimale kwaliteitscontrole en constante productiekwaliteit?

Meer informatie
Productie­automatisering in food

Heb je een complex probleem in je productieproces of heb je onvoldoende personeel?

Meer informatie
Grip op netcongestie

Behoud toegang tot je volledige energiecapaciteit met de eerste complete netcongestie dienst van Nederland voor grootverbruikers.

Meer informatie
Energy Consultancy

Wil je van verduurzamen een winstgevende businesscase maken?

Meer informatie

Samenwerkingen

QING heeft een enorm technisch netwerk met toonaangevende spelers in de technische branche. Onze opdrachtgevers doen hier ook hun voordeel mee. Dat blijkt uit onze krachtige samenwerkingen.